Menestystarinat

Vuoden 2011 menestyneet urheilijat, seurajohtaja, valmentaja sekä ohjaaja

0
 

Sunnuntaina 18.12. palkittiin vuoden 2011 menestyneet urheilijat sekä vuoden 2011 seurajohtaja, valmentajat ja ohjaaja. Vuoden seurajohtaksi valittiin Iisalmen Visan hiihtojaoston pitkäaikainen puheenjohtaja Ahti Korhonen. Perusteluissa todettiin, että Ahti on tehnyt "elämänmittaisen" työn Visan hiihtojaoston ja hiihdon edistämisen hyväksi. Sen lisäksi, että hän on toiminut jaoston puheenjohtajana ja johtokunnassa 12 vuotta, Ahti on toiminut Suomen hiihtoliiton liittovaltuustossa sekä ollut Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja hiihdon osalta.

Vuoden valmentajiksi valittiin yksilöurheilun puolelta yleisurheilija Jenni Kiviojan valmentaja Janne Taskinen. Joukkuelajeissa valinta kohdistui Iisalmen Peli-Karhujen Suomi-sarjaan nostanut kolmen hengen valmennustiimi Jarmo Ylisipola, Pekka Huttunen ja Sami Haataja. Vuoden ohjaajaksi valittiin Nuoriseura Nuoren Iisalmen Päivi Herd. Herd ohjaa tällä hetkellä seurassaan 12 eri lasten/nuorten ryhmää.

Lisäksi palkittiin Ylä-Savon Moottorikerhon Jouko Ryhäsen pitkäaikaisesta vapaaehtoistyöstä moottoriurheilun hyväksi sekä Koheltajat ja FC Ahmo puolestaan palkittiin pitkäaikaisesta harraste- ja kuntoliikunnan edistämisestä. Samassa tilaiuudessa Iisalmen Visan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Keijo Vidgren luovutti Pentti Niskaselle Veteraaniurheiluliiton kultaisen ansiomerkin.

Urheiluapurahan sai yhteensä 41 yksilöurheilijaa ja Iisalmen Naisvoimistelijoiden kaksi esiintyvää ryhmää. Suurimmalla osalla palkituista oli saavutuksina vähintään SM-tason mitali tai pistesija. Suurimmat apurahat kuittasivat Iisalmen Visan maailma cup:n ampumahiihtäjä Jarkko Kauppinen ja Kalevan kisojen 7-ottelun 2. sijan saavuttunut Jenni Kivioja, maailman - ja eurooppa cup:n kisakokemuksta omaava Iisalmen Ampujien Joni Grangvist, Iisalmen Urheiluautoilijoiden pienoissähköautoilun Euroopan mestari Juha Yli-Sipola ja Iisalmen Judoseuran alle 20 vuotiaitten PM 2. ja SM 3 Ville Pensas.

Kuva: Iisalmen Sanomat/Jenna Pietikäinen

 Urheiluväki-280x130.jpg