Ajankohtaiset tiedotteet

Vastine yleisöosaston kirjoitukseen 7.5.2019 ”Lasten liikuntapalvelut retuperällä Iisalmessa”

10.5.2019 10:00
0

Pahoittelut, jos viestintä uimahallin aukioloajoista ei ole tavoittanut kirjoittajaa (yleisöosaston kirjoitus "Lasten liikuntapalvelut retuperällä Iisalmessa", Iisalmen Sanomat 7.5.2019).

Uimahallin niin sanotut ruuhka-ajan aukioloajat ovat olleet voimassa elokuun puolestavälistä huhtikuun loppuun. Jo useamman vuoden ajan on uimahalli ollut sunnuntaisin suljettu toukokuun alusta alkaen. Kesän aukioloaikoja olemme välillä muuttaneet asiakastoiveiden mukaisesti.

Uimahallin aukioloajoissa huomioimme resurssien lisäksi kävijämääräkehityksen sekä asiakastyytyväisyyskyselyjen asiakastoiveet. Keskimääräinen kävijämäärä on ruuhka-aukioloaikoina arkipäivisin vaihdellut 600 – 900 välillä, lauantaisin 200 - 400 ja sunnuntaisin 150 – 300. Joudumme lisäämään tilapäisen henkilöstön määrää sekä vastaanottoon, allasvalvomoon (sis. myös opetuksen ja ohjauksen), kiinteistönhoitoon sekä siivoukseen ruuhka-aukioloaikoina. Toukokuussa käynnistämme jo lasten kesäuimakoulut (n. 350 oppilasta), joka taas vaatii resurssien kohdentamista allasosaston puolella.

Lauantain kävijämäärät laskevat merkittävästi toukokuussa (ka 100). Sunnuntaipäivien osalta kevään tuleminen näkyy jo huhtikuussa ja hallin aukipitäminen toukokuussa ei ole enää järkevää. Uuden uimahallin myötä altaitten määrän lisääntyessä kävijämäärät sekä arkipäivinä että viikonloppuisin tulevat kasvamaan. Tämä asettaa myös aukioloajoille erilaiset lähtökohdat nykyiseen halliin verrattuna.

Lasten ja nuorten liikuntapalvelut Iisalmessa kestävät vertailun valtakunnallisesti. Olemme lasten ja nuorten liikuntapalvelujen edistämisestä saaneet myös valtakunnallisia tunnustuksia. Pelkästään kaupungin toiminta-avustusten piirissä olevat järjestöt liikuttavat monipuolisesti lähes 3 000 alle 18-vuotiasta. Lasten ja nuorten liikunta kaupungin omassa toiminnassa pyritään kohdentamaan vähemmän liikkuviin ja järjestötoiminnan ulkopuolella oleviin. Yhteistyö varhaiskasvatuksen ja järjestöjen kanssa esikouluikäisten lasten liikuttamiseksi tavoittaa yli 90 % ko. ikäluokasta. Toiminta pitää sisällään tapahtumia ja lajikouluja. Sporttaritoiminta alakouluikäisille toimii yhteensä kahdeksalla koululla. Se pitää sisällään tapahtumia ja oikeuttaa ilmaisiin uinteihin perjantaisin klo 14 - 16. Yläkouluikäisten omatoimista liikunnan lisäämistä on toteutettu kausittain jaettavalla Sporttaripassilla, joka pitää sisällään muun muassa ilmaisia tapahtumia ja toimintoja.

Perheet voivat varata meiltä ilmaisia vuoroja liikuntahalliin, jalkapallohalliin ja Kankaan tekonurmelle. Sankariniemen urheilukenttä kuten muutkin kentät ovat ilmaisessa käytössä kesäaikaan. Lähiliikuntapaikkoja koulujen ja päiväkotien läheisyyteen on Iisalmessa rakennettu noin yhden lähiliikuntapaikan vuosivauhtia.

Paloisvuoren turvallisen käytön kannalta vuodet ovat osoittaneet, että kausi Iisalmen Paloisvuorella loppuu viimeistään huhtikuun ensimmäisellä viikolla. Kävijämäärä alkaa vähetä myös jo 10 viikon jälkeen.

 

Uimahallin aukioloajoista saa ajankohtaisen tiedon kaupungin nettisivuilta www.iisalmi.fi/uimahalli

Paloisvuoren sivuille pääsee osoitteesta www.iisalmi.fi/paloisvuori

Harrastuksia voi hakea keskitetysti osoitteesta www.iisalmi.fi/harrastehaku

 

Arvostamme asiakaspalautteita ja osallistumista palvelujen kehittämiseen!

Pekka Partanen
kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja