Uutisarkisto

Uusi yhteistyösopimus vahvistaa Ylä-Savon matkailua entisestään

40708055051_70a5c24a2b_k.jpg
9.12.2018 4.00
0

Matkailun kehittämiseen tähtäävän yhteistyösopimuksen ovat solmineet Iisalmen ja Kiuruveden kaupungit sekä Vieremän, Sonkajärven ja Lapinlahden kunnat. Yhteistyön koordinoinnista vastaa Iisalmi ja tienoot -matkailumarkkinointiryhmä, ja sillä pyritään parantamaan sekä alueen matkailupalveluita että tunnettuutta matkailukohteena.

Yhteistyö sisältää toimenpiteitä, joilla järjestetään ja rahoitetaan Ylä-Savon seudun matkailun kehittämiseen tähtäävää toimintaa vuosina 2019–2023. Iisalmi ja tienoot -toiminnan tavoitteena on ensinnäkin kehittää matkailuun liittyviä myynti- ja markkinointikanavia entistä toimivammiksi Iisalmessa, Kiuruvedellä, Vieremällä, Sonkajärvellä ja Lapinlahdella. Toiminnalla halutaan myös saada tarjolle aiempaa runsaammin ja monipuolisemmin erilaisia matkailutuotteita ja -aktiviteetteja ja tiivistää alueella toimivien yrittäjien välistä yhteistyötä. Mainituilla toimenpiteillä pyritään kasvattamaan koko alueen matkailutuloa.

Iisalmi ja tienoot -yhteistyön tarkoituksena on lisäksi taata tapahtumatuotanto ympäri vuoden, millä houkutellaan alueelle yhä enemmän vapaa-ajan matkustajia ja tehdään siitä valtakunnallisesti tunnettu. Tavoitteena onkin, että Iisalmi ja tienoot nähdään haluttuna yhteistyökumppanina ja matkailualan vakiintuneena toimijana niin seudullisesti ja maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin.

– Markkinointiin liittyvä yhteistyö Kuopio–Tahko Markkinointi Oy:n kanssa tuo Ylä-Savon kaikille matkailualan toimijoille paitsi hyviä uusia ideoita myös tavattomasti voimaa, jolla näymme alueella, sanoo Koko Jazzin Kannatusyhdistys ry:n puheenjohtajana ja Iisalmi Jazz Festivalin taiteellisena johtajana toimiva Timo Hirvonen. Ylä-Savon uudenlainen kulttuuritarjonta on löytänyt yleisön, joka kasvaa räjähdysmäisesti, Hirvonen lisää.

Matkailun kehittämistä Ylä-Savossa toteuttava matkailumarkkinointiryhmä Iisalmi ja tienoot toimii Iiden ry:n alaisuudessa. Ryhmän toiminnan suunnittelu samoin kuin matkailupalvelujen kehittäminen ja markkinointi ovat Iisalmen kaupungin elinvoimapalvelujen edustajan, matkailujaoston jäsenten ja muiden kuntaedustajien vastuulla. Ryhmän vetäjänä toimii Iisalmen kaupungin edustaja.

Lisätietoja:

Markkinointiasiantuntija Jarmo Miettinen, puh. 040 830 2681
jarmo.miettinen@iisalmi.fi
www.iisalmijatienoot.fi

Iisalmi ja tienoot on matkailumarkkinointiryhmä, joka koordinoi Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Sonkajärven ja Vieremän matkailuyhteistyötä Ylä-Savossa. Se toimii Iiden ry:n alaisuudessa ja kehittää alueen tapahtumia ja matkailuaktiviteetteja.