Ajankohtaiset tiedotteet

Uusi muistomerkki Kirkkopuistoon juhlistamaan iisalmelaisia merkkihenkilöitä

12.5.2022 12.00
0

Keväinen vihkiäistapahtuma Kirkkopuistossa keskiviikkona 18.5.2022 klo 18

Keväinen vihkiäistapahtuma Kirkkopuistossa keskiviikkona 18.5.2022 klo 18


Iisalmen juhlavuonna 2021 aloitettiin projekti, jossa haluttiin saada muistomerkki tai taideteos Kirkkopuistoon juhlistamaan iisalmelaisia merkkihenkilöitä. Projektissa olivat kaupungilta mukana tekninen toimiala ja kulttuuripalvelut. Teoksen suunnittelijaksi saatiin iisalmelainen sarja kuvataiteilija ja graafikko Petteri Tikkanen. Projekti oli suunnitelmien osalta valmis loppusyksystä, mutta sääolosuhteet estivät teoksen pystytyksen joulukuussa.

Tikkanen suunnitteli silhuettimaisen teoksen juhlistamaan 12 iisalmelaista merkkihenkilöä. 1-lenkilöt teokseen valitsi juhlavuoden työryhmä, ja kommentit valinnoista pyydettiin myös historiantutkija, tohtori Jaana Luttiselta. 1-lenkilöiden valinnassa lähdettiin ajallisesti kaupungin perustamisen ajankohdasta kohti nykyaikaa.

Keväinen vihkiäistapahtuma pidetään keskiviikkona 18.5. klo 18 Kirkkopuistossa, Juhani Ahon patsaan lähettyvillä, jossa teos jo on pystytettynä. Tapahtumassa on luvassa taiteilija Petteri Tikkasen puheenvuoro, musiikkia Jukka Nissiseltä sekä Ylä­ Savon oppaiden esittely teoksen henkilöistä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.
Lämpimästi tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Sanna Marin, kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Puh. 040 588 9074, sanna.marin@iisalmi.fi