Matkailun ajankohtaiset

Uusi Iisalmi ja tienoot -verkkokauppa kokoaa Ylä-Savon matkailutuotteet samaan osoitteeseen www.iisalmijatienoot.fi

Villa Kirmakka talvi 2021 (4).jpg
1.4.2021 0.00

Huhtikuun alussa avautuu uusi Iisalmi ja tienoot -verkkokauppa, joka kokoaa yhteen osoitteeseen ison joukon Ylä-Savon tarjoamia matkailu-, ohjelma- ja elämyspalveluita aina majoituksesta nähtävyyksiin ja juhlatiloihin. Matkailijalle verkkokauppa tarjoaa mahdollisuuden löytää kaikki kaipaamansa palvelut ns. yhdeltä luukulta, vaikka jokainen palveluntarjoaja vastaakin itse omasta myynnistään.

- Matkailualan toimijoiden on oltava siellä missä matkailijakin on – verkossa. Verkkokauppa parantaa asiakaskokemusta, johon kuuluu asiakaspalvelun lisäksi myös palvelun helppo ja vaivaton löydettävyys, sujuva varaaminen sekä ostaminen. Tarinat Iisalmen ihmeistä, alueemme historiasta, palveluista, yrityksistä ja tuotteista herättävät tunteita ja mielenkiinnon. Me Iisalmi ja tienoot -toimijat kokosimme alueemme juurevat tuotteet ja palvelut yhteen digitaaliselle tarjottimelle globaalisti nautittaviksi. Matkalla haastoimme itsemme kirjoittamalla auki tarinoita tuotteiden takana, sekä tuotteistamalla tarjonnan verkkokauppakuntoon. Myyntikanavan avauduttua emme jää odottamaan ihmeitä, vaan paino on edelleen tuotekehityksessä, elämyksiä lupaavien lupausten lunastamisessa sekä lopulta aidossa kohtaamisessa asiakkaan kanssa. Mervi Toivainen, OLVI-säätiön asiamies, Iisalmi.

Iisalmi ja tienoot on yläsavolaisten matkailutoimijoiden yhteistyöorganisaatio, joka ei koronapandemian muuttamassa tilanteessa ole tyytynyt hiljaa ihmettelemään, vaan on aktiivisesti kehittänyt eri toimijoiden väliseen yhteistyöhön perustuvaa toimintaansa. Mukana matkailuverkostossa on kaikkiaan 36 jäsentä, jotka ovat yhdistäneet voimansa ja järjestäytyneet yhteiselle verkkokauppa-alustalle. Toimintamalli on uusi, ja sen idea on syntynyt aidosta matkailijoiden toiveesta löytää helposti ja kootusti tietoa Ylä-Savon alueen palvelutarjonnasta.

- Uusi verkkokauppa antaa minulle tulevaisuudessa lisää aikaa keskittyä siihen tärkeimpään eli asiakaspalveluun. Eli se vähentää toimistolla tehtävää työtä ja vapauttaa aikaani olemaan enemmän läsnä asiakaspalvelutyössä. Vaikka puhelut ja sähköpostit ovat tärkeä tapa olla läsnä varaustilanteessa, se ei enää ole nykypäivää. Toki nekin pysyvät osana meidän myyntipalvelua, mutta verkkokauppa helpottaa suurimpien asiakasryhmien loman suunnittelua ja varausten tekoa. Emme me koskaan tule saamaan kaikkia palveluitamme verkkokauppaan, eikä se ole tarkoituskaan, mutta kyllä esim. mökin varaamisen pitää nykyään onnistua ilman puhelinsoittoa ja sähköpostirallia, sekä ilman välikäsiä. Henri Jauhiainen, yrittäjä, JJ-Service Oy, Sonkajärvi.

Tiedon saavutettavuus ja matkailutuotteiden ostamisen helppous ovat olleet verkkokaupan suunnittelun keskeinen ajatus – tavoitteena on tehdä loman suunnittelusta asiakkaalle mahdollisimman mutkatonta ja huoletonta. Iisalmi ja tienoot -verkkokaupasta löytyvätkin niin maksuttomat luontoreitit kuin vaivattomasti ostettavat matkailutuotepaketitkin.

- Verkkokauppamme on kuin Ylä-Savo yhdessä paketissa - se auttaa asiakasta löytämään kaikki tarjoamamme helmet niin valmiiden tuotteiden kuin tarjolla olevien tilojen ja palvelujenkin suhteen. Verkkokaupasta ei ole kuitenkaan pakko ostaa mitään, sieltä voi myös tutkia ja kartoittaa alueen tarjontaa. Ehkäpä sieltä löytyy se kipinä, jolla saamme uusia vieraita tutustumaan Iisalmi ja tienoot -matkailualueeseen! Tiina Vidgren, Rientola Vieremä Oy.

Verkkokaupan kehitys ei suinkaan pysähdy yleisölle avautumiseen. Sivusto tulee jatkossa kasvamaan ja kehittymään, ja monenlaisia uusia tuote- ja palveluideoita on jo vireillä. Valikoimaan suunnitellaan lisättäväksi esimerkiksi yritysvieraita palvelevia pakettiratkaisuja. Jotta matkailijat ja palveluntuottajat, kysyntä ja tarjonta saadaan kohtaamaan yhä helpommin, tulee Iisalmi ja tienoot -organisaatio jatkossa myös hyödyntämään entistä kohdennetumpaa digitaalista markkinointia.

Tutustu sivuun osoitteessa: www.iisalmijatienoot.fi

Lisätietoa:

Jarmo Miettinen
matkailu- ja markkinointiasiantuntija

Iisalmen kaupunki

0408302681

jarmo.miettinen@iisalmi.fi