Ajankohtaiset tiedotteet

Uudet reittiopasteet Iisalmessa: Jalanjälkitarrat koulutien turvana

IMG_2731.jpg
29.7.2019 10:30
0

Hiljattain Iisalmessa kaupungille on ilmestynyt paikoin valopylväisiin ja liikennemerkkien tolppiin kiinnitettyjä sinivalkoisia tarroja, joissa kulkee jalanjäljet. Mitä ovat nämä jalanjälkitarrat?

Kyseessä on Iisalmen kaupungin teettämät ja laittamat tarraopasteet, joilla on merkattu kaksi eri kulkureittiä koululaisille Kilpijärven koululta päin Lyseolle. Opasteiden ansiosta myös pienempi koululainen erottaa helposti, mistä tulee kulkea, jolloin pitkähkö koulumatka sujuu turvallisinta kautta ilman pelkoa eksymisestä. Esimerkiksi Kilpivirrantieltä tullessa opasteet neuvovat kulkemaan Pohjolankadun alikulkutunneliin, josta matka keskustaan päin sujuu turvallisesti opasteita seuraamalla. Toinen merkitty reitti kulkee Paloisjärvenraittia pitkin, mennen rautatien alikulkutunnelin kautta, rautatieaseman vierestä.

Koulumatkan yleistä turvallisuutta lisätään myös laittamalla ydinkeskustan alueelle koululaisista varoittavia liikennemerkkejä, sekä välkkyvät huomiomerkit Riistakadun ylittävälle suojatielle. Reiteillä tien ylitykset on luonnollisesti suunniteltu tehtävän vain suojateiden kohdalla. Reittien merkkaaminen tarroilla katsottiin ajankohtaiseksi, kun Kilpijärven koulun oppilaat päätettiin siirtää Lyseon väistötiloihin Kilpijärven koulun sulkemisen vuoksi. Syynä koulun sulkemiseen oli rakennuksen sisäilmaongelmat.