Ajankohtaista

Tehdään yhdessä iisalmelaisista IHMEellisen loistavia!

heijastinpuu_maistraatinpuisto2.jpgMaistraatinpuiston heijastinpuu.
20.9.2021 10.00

Iisalmessa on keskustan alueella kaksi virallista heijastinpuuta, jotka on valjastettu käyttöön muutama vuosi sitten. Toinen puista sijaitsee Maistraatinpuistossa, lähellä Virransiltaa ja toinen puolestaan Kulttuurikeskuksen läheisyydessä Kirkkopuistossa. Syksyn tullen puut kaipaavat täydennystä, ja siihen haluammekin innostaa iisalmelaisia!

Heijastinpuut ovat löydettävissä helposti, sillä ne on merkattu näyttävillä kylteillä, joissa on lyhyt ohjeistus puiden ideasta. Kaikki yritykset ja yksityishenkilöt voivat vapaasti käydä ripustamassa omia heijastimia puihin ja kuka vain heijastinta kaipaava voi puolestaan napata heijastimen suoraan puusta hihaansa heilumaan. Näin tehdään arkiturvallisuuden pieniä ihmeitä yhdessä!

Iisalmen kaupunki toivoo yritysten tai muiden ryhmien ottavan heijastinten ripustamisen arkiliikuntana ja hyvänmielen tempauksena. Mikäli ei jostain syystä halua tai pysty heijastimia ripustamaan suoraan puihin, niitä voi toimittaa myös Iisalmen kaupungintalon i-Pointtiin. Iisalmen kaupunki tulee mahdollisten heijastinsatsien ripustamiseksi peräänkuuluttamaan seuroja tai muita vapaaehtoisia ripustushommiin, että heijastimet pääsevät tekemään tärkeää työtänsä. ”Sydäntäni lämmittää ajatus siitä, että kaupunki halusi olla taas tänä syksynä mukana herättelemässä heijastinpuita loistamaan. Olin kaksi vuotta sitten ideoimassa heijastinpuita, ja silloin ne olivatkin varsin näkyviä. Tänä syksynä esikoiseni on myös koulutiellä, ja turvallinen koulutie ja liikkuminen ovat siten perheessämmekin ajankohtainen asia.”, kertoo iisalmelainen Kati Honkanen, jonka idea heijastinpuut olivat alun perin. ”Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu tuomaan heijastimia puihin, ja moni saa puiden heijastinkirjosta oman palasen hohtavaa turvallisuutta! Ja onhan loistavat puut ilo silmällekin samalla muistuttaen heijastinten käytöstä.”, Honkanen jatkaa.

heijastinpuu_kulttuurikeskus1.jpg
Kirkkopuiston heijastinpuu.

Lisätietoja:

Laura Koski
markkinointi- ja viestintäsuunnittelija
Puh. 040 632 5868
laura.koski@iisalmi.fi

Laura Honkanen
kuntatekniikan valmistelija
Puh. 040 674 1669
laura.honkanen@iisalmi.fi