Menestystarinat

Tarkimmat löylyt heitetään Iisalmessa

0
 

Löylyn tarkkuusheiton ihka ensimmäinen maailmanmestari julistettiin Iisalmessa tiistaina. Vaikka varsinainen kisakiuas olikin kylmä, lämmitti helteinen sää taatusti tunnelman.
Voittoon heitti Iisalmen Sanomien uutispäällikkö Tommi Korpihalla kahtasataa millilitraa lähentelevällä tuloksellaan.
Korpihalla tähtäsi heittoastiaan sen verran tarkat löylyn loiskeet, että niillä kurottiin hyvin etäisyyttä toiselle sijalle yltäneeseen kiuruvetiseen Pekka Arbeliukseen, joka pääsi yllättäen finaalin 11. kisailijaksi. Reikäisellä löylykauhalla nakeltu bonuskierros piti kuitenkin jännitystä yllä kisan loppuun asti.
Korpihalla kertoo päättäneensä lopullisesti kisaan osallistumisesta viime hetkillä.
– Avopuoliso Kirsi on sanonut, että olen tarkka heittäjä, ja myös kaveriporukalla on heitelty löylyä kilpaa.
Lopullinen ajatus oli, että voisi jäädä harmittamaan, jos ei edes kokeile. Karsintakilpailun heitot veivät finaaliin, ja tässä ollaan.
Vaikka varsinaiseen kisakuntoon ei ehditty virittäytyä, uusi maailmanmestari kertoo oman kiukaan olevan sen mallinen, että siitä löylyjä irti saadakseen täytyy osata sihdata. Näppituntumaa oli siis kertynyt – tosin kisakauha oli aivan eri mallinen kuin kotisaunassa.

Pahimmaksi vastustajaksi Korpihalla nimesi virolaisen Madis Soodlan, joka haastoi suomalaisten heittotaidot varsin kovalla karsintatuloksella. Soodla sijoittui lopulta ansiokkaasti kolmanneksi.
Heittipä löylyä kilpaa myös Timo Kaukonen, monille Sauna-Timonakin tuttu löylymestari. Samalla mies toimi ”kipinämikkona” Iisalmen uimahallin viereen asettuneessa Saunatruckissa.
Kaukonen kertoo tykästyneensä Iisalmi Saunoo -tapahtumaan oitis. Vaikka hän loukkaantui pahasti vuoden 2010 saunomisen maailmanmestaruuskilpailuissa, ei löylyjen ottaminen ole loppunut.
– Saunon päivittäin, mutta lempeämmin.

Tarkkuusheittoa
uskaltautui varsinaisen kilpailun jälkeen kokeilemaan useampikin.
Tommi Korpihalla toteaa, että titteliä puolustetaan ensi vuonna, jos voidaan.
Hän pohtii, että MM-kisojen ajankohtaa voisi rukata katsojille parempaan aikaan, ja kisalauteet olisi hyvä siirtää uimahallin edustalta näyttävämmälle paikalle.
– Kyllä tästä hyvä tapahtuma tulee.


Löylyn tarkkuusheiton MM-kilpailun finaalin tulokset

1. Tommi Korpihalla, 189 ml
2. Pekka Arbelius, 148 ml
3. Madis Soodla, 126 ml
4. Juha Reis, 98 ml
5. Harri Voutilainen, 96 ml
6. Tapio Berg, 79 ml
7. Pekka Rönkkö, 76 ml
8. Tuomo Sallinen, 57 ml
9. Timo Kaukonen, 51 ml
10. Kauko Oikarinen, 48 ml
11. Tiina Turpeinen, 34 ml

IMG_0325.JPG 

Iisalmen Sanomien uutispäällikkö Tommi Korpihallan 189 millilitran tulos toi löylyn tarkkuusheiton ihka ensimmäisen maailmanmestaruustittelin. Suoritusta tarkkailee Henna Yletyinen.

IMG_0353.JPG
Toiseksi löylyä heittänyt Pekka Arbelius (oik.) pääsi kisaan ”mustana hevosena”. Vasemmalla kolmanneksi tullut Madis Soodla, keskellä Tommi Korpihalla. 

 

ISlogo (3).jpg

 heitto.jpg