Ajankohtaiset tiedotteet

Taidetta haetaan sähkökaappeihin Iisalmessa

24.6.2020 14.56
0

Iisalmen Seudun Kuvataideseura, Iisalmen kaupunki, Savon Voima Oy ja Future Savo -hanke etsivät taiteilijoita elävöittämään Iisalmen kaupunkiympäristöä. Juuri julkaistun teoshaun kautta halutaan löytää 10 maalausehdotusta, jotka toteutetaan suunnittelijoidensa voimin heinäkuun lopulla ja elokuun alussa Savon Voima Oy:n sähkökaappeihin Iisalmessa.

Keväällä 2020 Iisalmen Seudun Kuvataideseurassa mietittiin vaihtoehtoisia toimenpiteitä peruuntuneiden näyttelyiden tilalle. Neuvottelut taideteosten maalaamiseksi reitin omaisesti sähkökaappeihin, Iisalmen kaupunkikuvaan mm. Jyväskylän ja Helsingin tapaan, käynnistyivät Savon Voima Oy:n ja Iisalmen kaupungin sekä Future Savo –vetovoimahankkeen kanssa. Teosehdotuksia voivat jättää kaikki Ylä-Savon alueella asuvat taiteilijat ja taiteen harrastajat, 19.7.2020 saakka. Yhteistyökumppaneista koostuva raati valitsee teokset, toteutuneista maksetaan palkkio. Lisätietoa teoshausta löytyy Iisalmen kuvataideseuran sivuilta, osoitteesta: http://www.iisalmenseudunkuvataideseura.fi/

Taiteella ja taiteellisella toiminnalla on laajoissa tutkimuksissa (Iso-Britannia, Norja, WHO) havaittu olevan positiivinen yhteys hyvään koettuun terveyteen, elämänlaatuun ja onnellisuuteen. Taidetoiminta voi vähentää negatiivisia tunteita ja edistää sopeutumiskykyä, tukea sosiaalista osallisuutta. Koronan peruutettua näyttelyitä ja tapahtumia, on hyvä aika tuoda taide lähelle.

”Iisalmen Seudun Kuvataideseura haluaa tällä projektilla tukea taiteenharjoittajia, rohkaista kaikkia taideharrastuksiin sekä lähentää taiteilijoita ja taidetta harrastavaa yleisöä. Ulos sijoittuvat teokset tulevat olemaan kaikkien saavutettavissa, luomaan hyvää mieltä ja elävöittämään kaupunkikuvaa.” kertoo Iisalmen Seudun Kuvataideseurassakin toimiva Mari Holopainen, joka toimii myös Future Savo –hankkeen vetäjänä. ”Future Savo –hankkeessa taidereitin luominen nähdään pitovoimaa vahvistavana toimenpiteenä, joka ilahduttaa paikallisia.”

”Taidekaappi -projektissa toteutuu jälleen pari Iisalmeen olennaisesti kuuluvaa asiaa: Yhteistyön voima sekä taiteen kaipuu ja arvostus! Siksi me Iisalmen kaupungilla ja By Iisalmi –verkostossa olemme iloisia, kun saamme olla tukemassa asukkaiden ja vierailijoiden iloksi kaduille syntyvää taidetta. Savon Voiman sähkökaappien kylkiin toivomme kuvataiteilijoiden ikuistavan mitä erilaisempia teoksia, joista taidereitillä kulkevat voivat saada inspiraatiota ja hyvää mieltä. Rohkeasti mukaan teoshakuun!”, kannustaa myös Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

Yhteystiedot

Iisalmen Seudun Kuvataideseura:

puheenjohtaja@iisalmenseudunkuvataideseura.fi tai Mari Holopainen 0406289910, mari.holopainen@iisalmi.fi (Mari on myös Future Savo –hankkeen yhteyshenkilö).

( https://www.sitra.fi/artikkelit/nakokulmia-taiteen-ja-kulttuurin-terveysvaikutuksiin/  )