Ajankohtaiset tiedotteet

Pekka Honkakosken Iisalmen Porovesi -lyhytelokuva hurmaa maailmalla: pääosassa Porovesi neljänä vuodenaikana

So much to see Lake Porovesi around the year Iisalmi, Finland
7.6.2022 10.00
2

Pekka Honkakosken Iisalmen Porovesi -lyhytelokuvasta on pidetty erittäin paljon maailmalla erilaisilla lyhytelokuvafestivaaleilla, mm. New Yorkissa, Pariisissa, Milanossa, Singaporessa, Länsi-Bengalissa Intiassa ja Ruotsin Bodenissa. 17 minuutin mittaisen, kiireettömyyttä ja luonnon ihmeellistä läsnäoloa henkivän lyhytelokuvan tekijä kiittää maailmanmenestyksestä paitsi Porovettä, myös yhteensä yli 50 kuvaushetkillä paikalla ollutta ihmistä:

”Vaikka lyhytelokuva on minun tekemäni, pääosissa siinä ovat kuitenkin itse Iisalmen Porovesi ja useat kuvaushetkellä paikalla olleet ihmiset. Suuret kiitokset teille kaikille ja jokaiselle minua muutenkin auttaneelle. Teidän kaikkien avullane meidän ”Iisalmen Porovesi” tuli tunnetuksi ja menestyi maailmalla näin hyvin.”

Mikä on lyhytelokuvan salaisuus, se selviää jokaisella katsomiskerralla ja voi olla jokaiselle ihmiselle erilainen – taide syntyy teoksen ja sen tulkitsijan välisestä vuorovaikutuksesta. Voisi kuitenkin arvailla, että etenkin maailmalla kiinnostusta on herättänyt teoksen taltioima järven elämä neljänä eri vuodenaikana.

”Kyllähän se intialainen, singaporelainen tai milanolainen on ihmeissään, kun ihminen kävelee järven päällä, saatikka ajaa autolla. Se on hänelle odottamatonta ja ihmeellistä!”, pohtii Pekka Honkakoski.

Iisalmen Porovesi -lyhytelokuva on vapaasti katsottavissa Vimeo-palvelussa: https://vimeo.com/669660266 


”Me Iisalmen kaupungin markkinoinnissa olemme iloisia, että kaupungissa asuu Pekan kaltaisia luovia ja rohkeita taiteilijoita, jotka pystyvät esimerkiksi näin videoteoksen kautta kiteyttämään jotain oleellista Iisalmesta muotoon, jolla voimme kertoa kaupunkimme olemuksesta myös maailman toisella puolen asuville ihmisille – ja toki myös lähempänä koti-Savossa ja Suomessa asuville. Kiitos Pekalle, että saamme viedä videon kautta Iisalmen kiireettömyyden viestiä eteenpäin!”, toteaa markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski. 

”Lyhytelokuva on yksi Iisalmen ihme!”, kiteyttää kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen.