Matkailun ajankohtaiset

Olli Jokisen jääkiekkoleiri Iisalmessa 7.-10.6.2021

DSC_0235.jpg
11.6.2021 13.41

“Nuorille jää tästä kesästä varmasti elinikäinen muisto ja paljon uusia kaverisuhteita. Jokinen on tehnyt pitkää päivää ja tosiaan tullut tänne nuoria varten antamaan ihan kaikkensa”, kiittää IPK Hockey Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola.

Kesäkuun 7.–10. päivä Iisalmen urheilualue täyttyi elämästä ja energiasta, kun Iisalmessa järjestettiin Suomen ensimmäinen NHL-tähti Olli Jokisen jääkiekkoleiri 9–14 –vuotiaille junioripelaajille. Leirillä oli 130 osallistujaa, joista yli puolet saapui Iisalmeen kauempaa, jopa Etelä-Suomesta saakka. Ainutlaatuiselle leirille oli valtava kysyntä, ja paikat myytiin loppuun talvella jo muutamassa tunnissa.

Kiekkoleiri järjestettiin Olli Jokisen jääkiekkoakatemian South Florida Hockey Academyn ja Iisalmen paikallisseuran Iisalmen Peli-Karhut Juniorit ry:n yhteistyönä. Jokisen lisäksi toimijoina leirillä oli myös IPK:n omia pelaajia ja valmentajia sekä vierailevina tähtinä mm. Tero Pitkämäki. Leirin yhteistyökumppaneina toimivat Ponsse, Olvi ja Normet. Leirin toiminta suunniteltiin koronatilanne huomioiden jakamalla osallistujat pienempiin ryhmiin, jotka harjoittelivat vuorotellen.

Jokisen kiekkoleiri on kerännyt jo paljon kiitosta sekä lapsilta että vanhemmilta. Kauempaa matkanneille majoitukset leiripäivien ajaksi löytyivät Iisalmelta ja lähiseuduilta, minkä lisäksi puitteet leiriohjelmalle olivat Iisalmessa todella hyvät: päivittäisessä harjoituskäytössä olivat niin jäähalli, tekonurmi kuin liikuntahallikin.

Alun perin Pohjois-Savosta ja Kuopiosta kotoisin oleva Jokinen on pitänyt jääkiekkoakatemiaa Floridassa reilun viiden vuoden ajan, ja idea SFHA:n ja IPK:n yhteistyöstä sai alkunsa jo kesällä 2020. Oikea porukka ja sopivat puitteet löytyivät Iisalmesta, ja niin kuluneen vuoden aikana ideasta saatiin yhdessä tehtyä todellisuutta.

Kesän 2021 leiritoteutus oli ensimmäinen laatuaan Floridan ulkopuolella, mutta viimeiseksi se ei jää: tavoitteena on tehdä Jokisen kiekkoleiristä pysyvä, vuosittainen kesäperinne Iisalmeen.

Osallistujat olivat leiristä innoissaan, ja jäähallin käytävillä on kuultu jo monia lupauksia palata kiekkoleirille uudelleen heti ensi kesänä. Leiripäivät ovat olleet intensiivisiä, mutta erittäin antoisia.

“Nuorille jää tästä kesästä varmasti elinikäinen muisto ja paljon uusia kaverisuhteita. Jokinen on tehnyt pitkää päivää ja tosiaan tullut tänne nuoria varten antamaan ihan kaikkensa”, kiittää IPK Hockey Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola.

Alla olevalta videolta pääset kurkkaamaan viimeisen leiripäivän (10.6.21) maalivahtiharjoittelun sekä loppuotteluiden tunnelmia!

 

 

Lisätietoa:

SFHA:n ja IPK:n kiekkoleiri Instagramissa

SFHA:n ja IPK:n kiekkoleiri Facebookissa

Jarmo Ylisipola

jarmo.ylisipola@ipk.fi

0400 998399