Ajankohtaiset tiedotteet

Nuorten suosikkipaikat Iisalmessa selvillä

Vilja Maskulaisen työ hänen suosikkipaikastaan puistonpenkkistä josta näkee kauas järvelle.Vilja Maskulaisen työ hänen suosikkipaikastaan puistonpenkistä, josta näkee kauas järvelle.
19.11.2020 10.30
0

Seutukaupunkien Omat Hoodit haastekisan avulla halutaan saada nuorten ääni kuuluville. Yhteensä 25 seutukaupungin nuorille suunnattu kampanja haastoi keväällä 2020 nuoret kertomaan kuulumisistaan etäkoulun ja -työn aikaan. Syksyn haasteessa haluttiin kuulla seutukaupunkilaisten nuorten suosikkipaikkoja heidän kotikaupungeissaan. Omat Hoodit -kampanjan kakkososa tavoitti kuukaudessa reilusti yli puoli miljoonaa nuorta!

Iisalmesta kisaan osallistui 10 – 22 -vuotiaita nuoria kuvilla, teksteillä, videoilla ja maalauksilla kertoen oman suosikkipaikkansa. Kirjasto ja Kulttuurikeskus olivat kisan suosikkipaikkojen kärjessä. Mukana oli töitä myös mm. Paloisvuorelta, kaupungin rantapenkistä, vanhan hautausmaan rannasta, koulun kiikuista ja käytävistä sekä omasta huoneesta. Kisa toi siis esille sen, että hyvin erilaiset paikat ovat olla nuorten suosimia ja heille tärkeitä.

 Yhteensä kisatöitä saapui kaikista mukana olevista seutukaupungista yhteensä lähes 150 kpl. Iisalmi oli omalla tavallaan voittaja, kaikista seutukaupungeista haasteeseen osallistui eniten iisalmelaisia nuoria. Ja kaikki työt olivat todella hyviä, iloitsee Minna Pappi. Paikallinen raati valitsi iisalmelaisten nuorten töistä neljä, jotka palkittiin paikallisesti. Palkittavat työt olivat kaikki kuvataidetöitä, joissa jokainen kuvasi kaupunkia omalla kauniilla tavallaan. 

Valtakunnallisen kisan voittajaksi valittiin siskokset Katja, Julia ja Liza Vozgrina Kalajoelta. https://m.facebook.com/watch/?v=354804385817774 

Voittajakolmikko yllättyi voitostaan kuullessaan täysin. ”Oikeestikko? Tuntuu, että olen shokissa!” Uutista hetken sulateltuaan siskokset kertoivat, että Venäjällä erilaiset kilpailut ja niihin osallistuminen on merkityksellistä ja tärkeää elämässä. Kilpailuissa menestymistä arvostetaan.

Voittajan valinnut Justimus Films perusteli voittotyön valintaa seuraavasti:

"Voittajaksi valikoitunut teos Kalajoelta oli kekseliäs ja sympaattinen, sekä sisälsi hauskan tarinan! Videolla nähtiin kattavasti Kalajoen harrastusmahdollisuuksia, hauskoja aktiviteetteja ja kaunista merimaisemaa. Teoksessa oli selkeä rakenne ja kaava, ja vaivaa oli selvästi nähty. Hyvän fiiliksen video!"

Omat Hoodit -kampanjan toteutuksesta vastaavat/ ovat vastanneet Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamat Seutukaupunkiverkoston hankkeet Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa ja Kansainvälisyyden hyödyntäminen ulkomaisen työvoiman saatavuudessa. Hankkeiden rahoituksen koordinoinnista vastaa Etelä-Pohjanmaan liitto.

Omat Hoodit -kampanjassa ovat mukana: Alavus, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Imatra, Kalajoki, Kauhajoki, Kauhava, Keuruu, Kristiinankaupunki, Kurikka, Laitila, Loimaa, Parkano, Pietarsaari, Raahe, Rauma, Riihimäki, Salo, Sastamala, Savonlinna, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus ja Ylivieska.

Lisätietoja Omat Hoodit -kampanjasta ja haasteesta:

Minna Pappi
projektipäällikkö
Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa -hanke
minna.pappi@iisalmi.fi
puh. 040 353 4794

Linkkejä:

Omat Hoodit -sivut

Omat Hoodit Instagram

Omat Hoodit Facebookissa