Nuorten ääni kuuluviin Omilla Hoodeilla ​

PHOTO-2020-04-30-11-57-42.jpg
22.9.2020 9.26

Seutukaupungit välittävät nuoristaan ja haluavat kuulla nuorten ajatuksia. Iisalmi on mukana 21.9. alkaneessa järjestyksessään toisessa Omat Hoodit -haastekampanjassa, jossa on mukana yhteensä 25 seutukaupunkia.

Ideana on, että nuoret kertovat suosikkipaikastaan videolla, kuvalla, kirjoittaen tai vaikka laululla. Luovuutta saa käyttää! Uutena juttuna tämän kerran haasteessa on, että kampanjaa varten on laadittu oma tunnusbiisi, joka löytyy TikTokista. Kisatyön voi laatia tällä kertaa myös tätä kautta, mutta lähettäminen tapahtuu omathoodit.fi sivujen kautta, kuten myös kaikilla muilla tavoilla kisaan osallistuessa.

Nuoret voivat tehdä kilpailutyön yksin tai kavereiden kanssa ja osallistua yhdellä tai useammalla teoksella. Osallistumisaikaa on 25.10. saakka. Palkintona on Segway Ninebot ES2 –sähköpotkulauta ja pääsy kaverin kanssa Justimusfilmsin uuden DUO2-komediasarjan kutsuvieraiden ensi-iltaan Helsinkiin marras-joulukuussa 2020. Lisäksi palkitaan paikallisesti parhaita töitä. Tuomaristossa on mukana Justimusfilms.

Komediaryhmä Justimusfilms on myös innostamassa nuoria tuomaan esiin omia ajatuksiaan ja huippupaikkoja omasta kotikaupungistaan. Kampanjan ensimmäisessä osassa käytimme paikallisia vaikuttajia haastamaan nuoria mukaan kisaan, toisessa osassa on nuorten vuoro. Eli olemme pyytäneet nuorilta haastevideoita, jossa esim. urheiluseurat kertovat omat lempipaikkansa ja haastavan oman kaupungin muutkin nuoret paljastamaan omat suosikki paikkansa. Sekä nämä haastevideot, että nuorten kilpailutöitä julkaistaan koko ajan kanavillamme somessa. Toiveemme tietysti on, että tuo kanava täyttyy iisalmelaisten nuorten päivityksistä nuorten mielestä kaupunkimme mukavimmista paikoista, mitä ne sitten ovatkaan. Ja tätä kautta tietoisuus alueemme erinomaisuudesta leviää myös muiden tietoon.

Vuoden mittaisen Omat Hoodit -kampanjan ensimmäinen vaihe oli viime keväänä ja se tavoitti 500 000 nuorta. Ensimmäisen haasteen voitti Rasmus Salosta rap-videollaan.

Omat Hoodit -kampanjassa mukana olevat kaupungit ovat Alavus, Huittinen, Iisalmi, Ikaalinen, Imatra, Kalajoki, Kauhajoki, Kauhava, Keuruu, Kristiinankaupunki, Kurikka, Laitila, Loimaa, Parkano, Pietarsaari, Raahe, Rauma, Riihimäki, Salo, Sastamala, Savonlinna, Uusikaupunki, Valkeakoski, Varkaus ja Ylivieska.

Omat Hoodit -kampanjan toteutuksesta vastaavat Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittamat Seutukaupunkiverkoston hankkeet Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa sekä Kansainvälisyyden hyödyntäminen ulkomaisen työvoiman saatavuudessa. Hankkeiden rahoituksen koordinoinnista vastaa Etelä-Pohjanmaan liitto.

Lisätietoja Omat Hoodit -kampanjasta ja haasteesta:

Minna Pappi
projektipäällikkö
Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa -hanke
minna.pappi@iisalmi.fi
puh. 040 353 4794

 

Linkkejä:

Omat Hoodit -sivut

Omat Hoodit Instagramissa

Omat Hoodit Facebookissa