Ajankohtaiset tiedotteet

Nuorelle leipuri-ihmeidentekijä Pihla Salliselle By Iisalmi -tunnustus 2021

Pihla Sallinen kuva.jpgPihla Sallinen äänestettiin vuoden 2021 By Iisalmi -tunnustuksen saajaksi
10.11.2021 11.30
0

By Iisalmi -juhlaseminaarissa 10.11.2021 jaettiin vuoden 2021 By Iisalmi -tunnustus, joka on osoitus tinkimättömästä Haluan tehdä parasta -asenteesta ja positiivisuudesta, jolla muutetaan maailmaa myönteisemmäksi lähellä tai kaukana – tehdään ihmeitä. Tunnustus ojennettiin tänä vuonna eniten yleisöääniä keränneelle Pihla Salliselle, joka tuli valtakunnallisestikin tunnetuksi osallistuttuaan Koko Suomi leipoo -kisaan.

Iisalmessa Pihla Sallinen tunnetaan myös 4H-yrittäjänä ja lukiolaisena. Nämä nimikkeet kertovat yleisön suosikin olevan iältään nuori henkilö:

”By Iisalmi -tunnustuksen saaminen merkitsee minulle paljon ja olen kiitollinen jokaiselle äänestäjälle. Voittaminen toki tuntuu hienolta, mutta olen erityisen iloinen pystyessäni nuorena tähän. Tärkeintä minulle oli ja on edelleen tuoda nuorten osaamista entistä enemmän näkyville.”, iloitsee tuore By Iisalmi -lähettiläs Pihla Sallinen.

Tunnustuspalkinnon kriteereissä kuuluu osaamisen ja myönteisyyden arvostus. Yleisö on tunnistanut nämä kriteerit tuoreessa, nuoressa lähettiläässä, mutta miten hän itse ajattelee niitä toteuttavansa?

”Minulla on jatkuva halu kehittää omaa toimintaani ja taitojani. Koenkin, että nuoresta iästä huolimatta lähes kaikki on mahdollista. Tärkeää on uskaltaa mennä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle, olla valmis tekemään töitä sekä ottaa myös toiset huomioon. Toivon, että joku nuori tai vanhempikin on mahdollisesti innoittamanani lähtenyt tavoittelemaan omia toiveitaan entistä ahkerammin.”, pohtii Pihla Sallinen.

By Iisalmi -tunnustus on jaettu nyt yhteensä viisi kertaa, ja jokainen sen saajista on edustanut jotain erityislaatuista osaamista. Iisalmessa osaamiseen liitetään erottamattomana osana mahdollisuus tehdä ihmeitä, kun tekemiseen suhtautuu intohimoisesti ja tinkimättömästi, ja kun siihen saa tukea ja kannustusta yhteisöltä.

”Iisalmen slogan ”Emme odota ihmeitä, teemme niitä” kuvaa mielestäni hyvin täällä olevaa tekemisen meininkiä. Omalta osaltani koen, että olen saavuttanut paljon asioita kovalla työllä ja tekemällä minua kiinnostavia ja innostavia asioita. Itse pitää jatkuvasti olla aktiivinen, sillä melkein koskaan mitään ei tuoda suoraan nenän eteen.” kertoo Pihla Sallinen ja jatkaa:

”Omasta kokemuksestani voin myös sanoa, että Iisalmessa on hyvät mahdollisuudet edetä omien haaveidensa mukaan. Esimerkiksi minun polullani suuri merkitys on ollut nuorisopalveluiden järjestämällä Bake a Cake -kisalla sekä Iisalmen 4H-yhdistyksen toiminnalla. Koenkin omalla esimerkilläni osoittaneeni, että myös meissä nuorissa on paljon potentiaalia. Monesti meistä puhutaan negatiiviseen sävyyn, mutta mielestäni entistä tärkeämpää olisi nostaa esille nuorten taitoja sekä osaamista.”

Iisalmen Nuorisopalvelut järjestävät samaisen Bake a Cake -kisan myös tänä vuonna, ja Pihla Sallinen on mukana tuomaristossa ja kannustamassa esimerkillään kisaajia.

”On upeaa saada lähettiläsjoukkoomme Pihlan kaltainen nuori ja valovoimainen, tekemisellään aidosti innostava persoona! Olemme jo Pihlan kanssa miettineetkin erilaisia yhteistyön tapoja, ja varmasti jotain leipomiseen ja nuorten kannustamiseen liittyvää uskaltaa jo luvatakin – sen lisäksi, että Pihla tuomaroi jo ihan pian Bake a Cake -kisassa!”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

Tuore voittaja arvostaa iisalmelaista yhteisöllisyyttä ja haluaa kantaa kortensa kekoon sen edistämiseksi.

”Haluan osoittaa kiitokseni äänestäjieni lisäksi myös kaikille muillekin. Iisalmessa minulle tärkeään osaan on noussut yhteisöllisyys, jonka takia haluankin joulun alla lahjoittaa herkkulajitelmia piristystä ja apua tarvitseville. Myös muutamia muita ideoita on vielä mielessä pyörimässä.”, Pihla Sallinen pohtii mahdollisia lähettilyyteen liittyviä ideoita.

Lisätietoja:
Pihla Sallinen, vuoden 2021 By Iisalmi -tunnustuspalkinnon saaja, p. 045 605 6939 tai
metsavadelma.tilaukset@outlook.com,

Laura Koski, markkinointi- ja viestintäsuunnittelija, p. 040 632 5868 tai
laura.koski@iisalmi.fi

Kuvat: Pihla Sallinen äänestettiin vuoden 2021 By Iisalmi -tunnustuksen saajaksi ja sitä myöten By Iisalmi -lähettilääksi.

Linkki:
Pihla Sallisen suunnittelema Iisalmi 130 -juhlaleivoksen resepti:
www.iisalmi.fi/juhlaleivos