Myynnin kehittäminen kannattaa!

vaisasenlihatiski.jpgVäisäsen Kotilihan myyntipiste kauppahallissa
26.10.2018 15:00
0

Savonian hallinnoima JoMyy (Myynnin joustavat globaalit prosessit) –hanke kehittää ja kouluttaa yrityksiä Pohjois-Savossa. Hankkeen tavoitteena on antaa toimijoille valmiudet toteuttaa uutta myynnin mallia muuttuvassa ympäristössä. Yksi hankkeessa mukana oleva yritys on Väisäsen Kotiliha.

Väisäsen Kotilihan Iisalmen kauppahallin toimipisteessä menee viikossa yli 300 litraa jo pelkästään mykysoppaa. Lounasaikana hallissa käy siis melkoinen kuhina.  Yrityksellä on lounaskahvion lisäksi hallissa palvelutiski, josta saa tuorelihatuotteiden lisäksi lihajalosteita, mainitsee hallin toimipisteen vastaava Tuula Väisänen.

JoMyy-hanke on ollut mukana kehittämässä Väisäsen Kotilihan myyntiä mm. tulevan kesän sisätilasuunnittelussa ja laajennuksessa. Lisäksi myyntiä on kehitetty asiakaspalvelukoulutuksilla, niin perinteisessä kasvokkaismyynnissä kuin digimarkkinoinnin saralla. Yritys on laajentanut juuri rakentamalla Taipaleessa, Viitostien varrella, palvaamon ja makkaratehtaan. Seuraavat askeleet on jo suunniteltu, kertoo toimitusjohtaja Jorma Väisänen.

JoMyyn tavoite on auttaa hankkeeseen lähtenyttä yritystä hyvin käytännönläheisillä tavoilla. Keskusteluissa yrittäjä saa apua, ideoita ja tsemppiä yrityksen kehittämiseen. Hankkeessa osa kehitystyöstä tehdään yritysten yhteisissä koulutusilloissa, kuten henkilökohtaisen myyntityön kehittämisen saralla tai somemarkkinoinnin tapahtumissa. Kaiken kehittämisen pohjana on alussa tehtävä analyysi, jossa selvitetään mm. myyntikanavien toimivuus ja kannattavuus. Tarvittaessa projekteihin voidaan liittää myös opiskelijatöitä.

Teksti: Ulla Pekkarinen, JoMyy-hanke, Savonia-amk

Euroopan Sosiaalirahaston rahoittama JoMyy-hanke:

https://www.facebook.com/jomyyhanke/

 

Projektipäällikkö

Jari Niemelä

jari.niemela@savonia.fi

0447855753