Hyviä uutisia #byiisalmi #osaamisenpaikka

Mähösen musiikkikaupan yrittäjä Marko Mähönen äänestettiin By Iisalmi -tunnustuksen voittajaksi

Marko Mähönen.jpgMähösen musiikkikaupan yrittäjä Marko Mähönen äänestettiin voittoon By Iisalmi -tunnustuskampanjassa.
8.11.2023 11.50

By Iisalmi -seminaarissa 8.11.2022 jaettiin vuoden 2023 By Iisalmi -tunnustus, joka on osoitus tinkimättömästä Haluan tehdä parasta -asenteesta ja positiivisuudesta, jolla muutetaan maailmaa myönteisemmäksi lähellä tai kaukana – tehdään ihmeitä. Tunnustus ojennettiin tänä vuonna eniten yleisöääniä keränneelle Marko Mähöselle. Mähönen toimii Mähösen musiikkikaupan yrittäjänä Iisalmen Peltosalmen kylällä. Marko Mähönen tunnetaan paitsi musiikkialan asiantuntemuksestaan myös sydämensivistyksestään, todettiin palkitsemispuheenvuoroissa.

Tuore By Iisalmi -tunnuksen voittaja ja By Iisalmi -lähettiläs Marko Mähönen myöntää, että tunnuksen saaminen ja jo ehdokkaaksi pyytäminen tuntuu hienolta:

Olihan se aika iso yllätys, että voitto tuli. Jo ehdokkaaksi pääseminen oli niin hieno tuntemus, mutta että voittokin tuli! Positiivinen shokki ja huippufiilis!”

”Haluan kiittää asiakkaita ja muita minua äänestäneitä roppakaupalla!”

Tunnustuspalkinnon kriteereissä kuuluu intohimoinen osaamisen ja myönteisyyden arvostus. Marko Mähönen antaa oman osaamisensa näkyä niin yrityksensä toiminnassa kuin myös Koko jazz Iisalmi Kannatusyhdistys ry:ssä, jossa hän toimii puheenjohtajana.

”Positiivisella asenteella palvellaan jokaista asiakasta loppuun asti, niin että asiakkaalle jää varmasti hyvä mieli. Omalla persoonalla, omana itsenäni.”, pohtii Marko Mähönen syitä äänestysmenestykseensä.

Kysyttäessä, mitä Mähönen ajattelee kaupungin sloganista ”Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.”, tulee tunne, että Iisalmi on saanut toimeliaan ja sloganin asenteen jakavan lähettilään:

”Itse koen, että jos jotain asiaa ei paikkakunnalla vielä ole, tai jos se ei vastaa käsitystä siitä, mitä itse toivoisin, niin silloinhan asiaa pitää ryhtyä ajamaan eteenpäin, vaikkapa oman yrityksen kautta. Iisalmessa on paljon hyviä yrityksiä, ja niiden takana pienempiä alihankkijoita, jotka usein unohtuvat. Nämä alihankintayritykset myös pitäisi nostaa paremmin esille ja tuoda sitä kautta innostusta synnyttää lisää vastaavia yrityksiä ja osaamista!”

Myös Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen arvostaa Marko Mähösen kaltaisia yrittäjiä, jotka eivät todellakaan odottele ihmeitä, vaan tarttuvat rohkeasti toimeen ja tekevät niitä:

”Marko Mähönen on loistava esimerkki yritteliäästä ihmeidentekijästä, hänen musiikkikauppansa on muodostunut monen keikkailevan muusikon vakiotaukopaikaksi ja omanlaisekseen Iisalmen ihmeeksi musiikkipiireissä. Hän osoittaa hienosti, että näitä pieniä ja suuria elinvoimatekoja voi kuka tahansa tehdä omalla alallaan uskomalla omaan tekemiseen ja tarttumalla rohkeasti toimeen.”

Iisalmen kaupunki ja By Iisalmi -verkosto käynnistävät lähiaikoina Marko Mähösen kanssa tarkemman suunnittelun siitä, millaista markkinointiyhteistyötä voitaisiin lähettilyyden myötä toteuttaa.

”Tuttuun tapaan lähettiläs tulee olemaan mukana kaupunkitapahtumissa ja varmasti Markon omaan intohimolajiin eli musiikkiin liittyvää yhteistyötä myös keksitään! Meillä on ollut onni saada aivan upeita lähettiläitä, ja heidän kauttaan on saatu kaupungin viestiä erilaisiin tapahtumiin, tuotteisiin ja tempauksiin raikkaalla tavalla esille.”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.


MARKO MÄHÖNEN, Mähösen Musiikkikaupan yrittäjä

Marko Mähönen toimii yrittäjänä Mähösen musiikkikaupassa Iisalmen Peltosalmella. Hän teki reilut 30 vuotta rakennusalan hommia, ja siirtyi sen jälkeen musiikkialan yrittäjäksi. Marko toteaa näiden viimeisen neljän vuoden eli vuosien musiikkikaupan parissa olleen ne kaikkein mukavimmat vuodet hänen työelämässään. Musiikkikaupalle on ollut selkeä tarve niin laitteiden hankintakanavana kuin myös kohtaamispaikkana. Yrittäjyyteen Marko Mähönen lähti aivan pystymetsästä vailla koulutusta, mutta hyvinhän se on mennyt siitä huolimatta.

Marko harrastaa musiikkia sekä kuuntelemalla että soittamalla itse kitaraa ja rumpuja. Hän kuuluu myös Koko jazz Iisalmi Kannatusyhdistys ry:hyn, jossa hän toimii puheenjohtajana.

Niin ikään Koko Jazz Iisalmesta monelle tuttu muusikko Timo Hirvonen kuvailee Marko Mähösen olevan lämmin ja ystävällinen persoona, joka vetää ihmiset päivittäin Musiikkikaupalle kahville ja ajatusten vaihtoon. Timo kertoo, että Mähkän positiivinen elämänasenne tarttuu kävijöihin, ja tekee päivästä paremman. Reilu meininki kaupan teossa on Mähösen liikkeen tunnuspiirre. Sydämensivistyksen lisäksi Mähkä tuo jatkuvasti hyviä ideoita alueen elinvoiman lisäämiseksi. Elävällä laadukkaalla musiikilla on näissä suunnitelmissa usein iso osa. Markon ajatus on, että Iisalmi on aina ollut hyviä muusikoita tuottava kaupunki ja toivoo, että sitä pidetään jatkossakin vahvasti yllä, vailla genrerajoja!

Facebook: www.facebook.com/people/M%C3%A4h%C3%B6sen-musiikkikauppa/100057030056780/
Kotisivut: 
mahosen-musiikkikauppa3.webnode.fi