Ajankohtaiset tiedotteet

Maailman suurin ilmastotapahtuma jälleen 30.3.2019

Earth hour.png
4.3.2019 12:33
0

Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit, Siilinjärven ja Joroisten kunnat sekä KierRe-hanke haastavat pohjoissavolaiset yritykset ja yhteisöt mukaan maailman suurimman Earth Hour - ilmastotapahtuman viettoon. Tapahtuman aikana tuodaan esille ilmastotoimien tärkeyttä sammuttamalla turhat valot sisä- ja ulkotiloista lauantaina 30.3.2018 kello 20.30 - 21.30.

Julkisivuvalot sammuvat julkisissa rakennuksissa

Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit sekä Siilinjärven ja Joroisten kunnat sammuttavat osan julkisten rakennusten julkisivuvalaistuksesta tunnin ajaksi ja haastavat kaupunkien yritykset ja yhteisöt mukaan tapahtumaan. Mainos- ja julkisivuvalaistus voidaan sammuttaa tunniksi tai pidemmäksi ajaksi turvallisuutta vaarantamatta. Kulkuväylävalaistusta, porrasvalaistusta tai muuta turvallisuuteen liittyvää valaistusta ei tule sammuttaa. Ohjeita osallistujille: http://www.earthhour.fi/ideat/

Tunnelmavalaistus kutsuu maailman suurimmalle kynttiläillalliselle

Perinteiseen tapaan tapahtuman teemana on maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne. Kahvilat ja ravintolat voivat ilmoittautua tapahtumaan ja tarjota illan aikana asiakkailleen ravintolapalveluita tunnelmallisessa kynttilä- tai hämärävalaistuksessa. Kouluissa Earth Hour –tapahtumaan voi osallistua esimerkiksi viettämällä kasvisruokapäivää.

Yritykset ja yhteisöt voivat ilmoittaa osallistumisestaan ke 13.3. mennessä lomakkeen (my.surveypal.com/Earth-Hour-pohjoissavo) kautta. Mukaan lähtevät yritykset ja yhteisöt saavat myönteistä medianäkyvyyttä. Lisäksi osallistujat voivat ilmoittaa omasta tapahtumastaan osoitteessa: http://www.earthhour.fi/tapahtumat/

Jokainen voi osallistua ilmastotapahtumaan

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunnin ajaksi. Kampanjan tarkoitus on innostaa ihmisiä ilmastotoimiin sekä viestiä asian tärkeydestä myös päättäjille.

Lisätietoja:
Iisalmen kaupunki, projektivastaava Kirsi Savolainen
kirsi.savolainen(a)iisalmi.fi, puh 040 584 0803

www.kierre.info | www.earthhour.fi