Hyviä uutisia #byiisalmi #osaamisenpaikka

Maailman pienimmässä ravintolassa juhlittiin Iisalmen tarjoamissa häissä - SUURIN ON RAKKAUS!

Rouva ja herra #LoveByIisalmi Milla Saastamoinen ja Tuure Koponen kuvattuina Hiät Kuapissa –juhlassaan 5.6.2020..jpg
5.6.2020 19.00

Poroveden rannalla Iisalmessa koettiin perjantaina 5.6.2020 jotain ainutlaatuista, kun Milla Saastamoinen ja Tuure Koponen viettivät häitään. Jo se, että hääjuhlissa on paikalla vain pari itse, on erikoista. Mutta näissä häissä erikoisuuksia oli enemmänkin – alkaen siitä, että taustalla on kaupungin järjestämä kilpailu ja hääparin valintaprosessin on hoidettu yleisöäänestyksellä. ​

Miten Millan ja Tuuren jo kymmenen vuotta kestänyt yhteinen taival päätyi kruunattavaksi näin poikkeuksellisella tavalla? Syynä on tuore anoppi, Millan äiti, joka ilmoitti parin mukaan Iisalmen kaupungin järjestämään hääkilpailuun. Millan ja Tuuren lisäksi häistä maailman pienimmässä ravintolassa ilmoittautui kisaamaan pareja ympäri Suomen. Kolmen yleisöäänestysvaiheeseen valitun parin joukosta voittoon äänestettiin iisalmelainen pari Eurasta ja Helsingistä kotoisin olleiden kilpakumppaneiden onnitellessa voittajia. Tänään onnittelijoiden joukkoon liittyivät Iisalmen kaupungin ja By Iisalmi –brändiverkoston edustajat, joilta tuore aviopari sai rutkasti paikallisia häälahjoja tarjoamiensa pienten häiden lisäksi:

”Isosti rakkautta, Milla ja Tuure, tänään ja ikuisesti! Positiivisten ajatusten alkulähteillä, onnellisten tähtien alla, Kuapin kupeessa.”, toivoteltiin Olvi Oyj:n koko sylin täyttävässä onnittelukortissa, joka hääpaikan koon vastakohdaksi oli päätetty toteuttaa runsaasti normaalia korttikokoa suurempana. Kortin ohessa parille toimitettiin Kuapin naapurista, suoraan Olvin panimolta, korillinen parin omin etiketein nimikoitua olutta. ”Rakkaudella pantua”, kuten etiketissä todetaan.

Olvin lisäksi mm. Pesolan Pihviliha, LähiTapiola Itä, Anna´s Darling, KuvaTuulos, Taksi By Iisalmi ja Savon Lasituote ovat antaneet omat tuote- tai palvelulahjansa ikimuistoisten häiden lahjapöydälle:

”Hyvvee on, ja näläkä siirtyy hyvin kauas Kuapin liepeiltä! Parasta, että saamme nauttia paikallista ja vastuullisesti tuotettua ruokaa.”, Pesolan maukkaita fileitä hääillallisellaan nauttinut pari totesi. Herkullisen aterian lisäksi he saivat nauttia musiikkiesityksestä – valssia Kuapissa ei kuitenkaan mahduttu tanssaamaan.

 Hiät Kuapissa, eli hääjuhlat savolaisittain lausuttuna, saatettiin käyntiin seremoniallisesti: Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen piti rohkeasti kaupunkimarkkinoinnin rakkauskampanjaan mukaan lähteneelle parille ilon ja liikutuksen kyyneliä silmäkulmaan nostattaneen puheen, ja Kuapin intiimiin illalliskattaukseen astuttiin seremonianauhan juhlallisen avaamisen saattelemana:

”Iisalmen ihmeidentekijöiden verkostossa teilläkin on tilaa rakentaa omaa elämäänne kohti yhteisten unelmien saavuttamista”, onnitteli Terho Savolainen.

Kaupungin onnittelujen jälkeen rouva ja herra #LoveByIisalmi saivat jatkaa iltaa kahden kesken hyvän ruoan, musiikin ja parhaan seuran parissa. Kysyttäessä se perinteinen kysymys ’Miltä nyt tuntuu?’, oli parin vastaus:

”Hyvältä tuntuu ja olemme erittäin otettuja kaikesta meille tarjotusta huomiosta näin meille tärkeänä päivänä!”

Myös Iisalmen kaupungilla ollaan tyytyväisiä kampanjan tuloksiin. Edes odottamattomat, maailmaa myllertäneet koronaolot eivät kyenneet himmentäneet kampanjan ydinviestiä:

”Iisalmi on ihmisenmyötäisen elämän paikka, jonka kannustavassa ilmapiirissä jokaisella on mahdollisuus elää todeksi haaveitaan. Täällä on turvallista perustaa perhe ja kasvattaa lapsia vankan osaamisen koulukaupungissa. Täällä on tilaa rakkaudelle.”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski ja jatkaa:

”Milla ja Tuure näyttivät tässä mallia muille koronan vuoksi isot sukuhäänsä perumaan joutuneille: Ottakaa aikaa parisuhteelle ja viettäkää tänä kesänä pienet häiden etkot, vaikka vain kaksin – se tekee hyvää teille ja elävöittää juuri avautuneiden ravintoloidenkin kesää!”

Millan ja Tuuren rakkauden kevättä ja häähumua voi seurata Iisalmen kaupungin somessa, nettisivulla www.iisalmi.fi/lovebyiisalmi ja parin omalla Instagram-tilillä @tuurejamilla. 5.6.2020 järjestettävistä Hiät Kuapissa –hääjuhlista kuvattu video julkaistaan myös em. kanavissa kesäkuussa.

Lisätietoja:
Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen,
terho.savolainen@iisalmi.fi, puh. 040 630 5328.

Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski,
laura.koski@iisalmi.fi, puh. 040 632 5868.

LoveByIisalmi –morsian Milla Saastamoinen, p. 040 845 2658