Hyviä uutisia #byiisalmi #osaamisenpaikka

MENESTYS SYNTYY HYVINVOINNISTA: Iisalmi pyrkii maailman ensimmäiseksi kiireneutraaliksi seutukaupungiksi

Aivotutkija Katri Saarikivi.jpgAivotutkija Katri Saarikiven puheenvuoro koettiin seminaariyleisön keskuudessa erityisen kiinnostavana ja puhuttelevana.
9.11.2022 16.00

Iisalmen kaupunki julkisti järjestämässään By Iisalmi -seminaarissa uuden tavoitteensa: Yhdessä yritysten, oppilaitosten ja mahdollisimman laajasti koko asukaskunnan kanssa se aikoo tavoitella maailman ensimmäisen kiireneutraalin seutukaupungin asemaa. Kiireneutraaliusmanifesti julkistettiin By Iisalmi -seminaarissa, jossa käsiteltiin vastuullisuutta ja hyvinvointia vetovoiman lähteinä. Seminaari alleviivasi hyvinvoinnin merkitystä menestyksen taustatekijänä. Kiireneutraaliustavoite vastaa suoraan globaaliin inhimilliseen ongelmaan, jossa kiire ja stressi aiheuttavat monenlaista pahoinvointia. Iisalmi uskoo omaavansa ainutlaatuisia vahvuuksia, joiden avulla kiireneutraaliustavoite voidaan saavuttaa – ja samalla saavuttaa ainutlaatuista houkuttelevuutta ja menestymisen mahdollisuuksia.


Iisalmen kulttuurikeskuksella järjestettyyn By Iisalmi -seminaarin yleisöön livenä ja etänä kokoontui noin 250 elinvoimasta ja vetovoimasta kiinnostunutta osallistujaa, jotka saivat päivän aikana aimoannoksen vastuullisuuteen ja hyvinvointiin liittyvää sisältöä pureskeltavakseen. Paikallisen elinkeinoelämän edustajien esitysten ja kiinnostavien asiantuntijapuheenvuorojen kautta yleisö pääsi sukeltamaan konkreettisiin työhyvinvointitekoihin, aivojen ja mielen hyvinvointia edistäviin valintoihin ja tulipa kehokin huolletuksi useampaan otteeseen taukoverryttelyillä – ohjelmassa oli pyritty havainnollistamaan ihmisten hyvinvoinnin kokonaisvaltaisuutta ja pienten tekojen merkitystä matkalla tasapainoiseen oloon.
 
Seminaarin teema nousee Iisalmen kaupungin ja yritys- ja oppilaitoskumppaneiden By Iisalmi -brändistrategiasta. Tapahtuma on osa strategista markkinointia - kokoamalla seudun elinkeinoelämän sidosryhmiä yhteen synnytetään yhteistä tahtotilaa luoda yhdessä valitun suunnan mukaista tulevaisuutta. By Iisalmi -brändistrategian kulmakivet liittyvät vahvasti hyvinvoinnin rakentamiseen:
 
Maalla ja maailmalla – Iisalmessa ja sen lähitienoilla kiireetön elämänmeno yhdistyy kansainvälisiin menestystarinoihin. 
Huolenpito – Tuemme ihmisten hyvinvointia kulttuurilla ja liikunnalla, ja huolehdimme luonnosta – se huolehtii meistä. 
Rautainen yhteistyö – Iisalmen ihmeet syntyvät yhteisellä tahdolla, osaamiselle ja teoilla.
 
By Iisalmi -brändin allekirjoituksessa luvataan ”Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.” 

”Se tarkoittaa, ettei Iisalmessa odoteta, että joku muu ratkaisee haasteet, vaan täällä tartutaan itse toimeen. Iisalmelaiseen tapaan yhteisön jäsenet keksivät ja toteuttavat rohkeasti uusia asioita, joilla kaupunkilaisten elämästä tehdään vieläkin parempaa, oli kyse sitten ihmisten, yritysten tai luonnon hyvinvoinnista.” avaa Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen ja jatkaa:

”Aikamme globaaleja inhimillisiä ongelmia ovat kiire, stressi ja niistä aiheutuva pahoinvointi – kiirejalanjälki. Moni kokee, että ne ovat sivutuotteita, jotka on hyväksyttävä, jos haluaa tehdä menestyvää uraa. Me uskomme, että viisas voi luopua turhasta kiireestä ja menestyä entistäkin paremmin, vaikka se haastavalta kuulostaakin. Tätä haastetta lähdemme yhdessä ratkomaan luottaen omiin vahvuuksiimme. Leppoisa luonteenlaatu, luonnon rauha ja ihmisenmyötäinen kaupunkimme yhdistettynä kansainvälisten yritysten uramahdollisuuksiin on Iisalmessa totta jo nyt, ja yhteisillä kiireneutraaliusteoilla saamme vielä enemmän aikaan.”
 
Yhteisiä kiireneutraaliustekoja tullaan kokoamaan www.iisalmi.fi/kiireneutraali -kampanjasivulle. Jo nyt sivulla esitellään urallaan menestyneiden iisalmelaisten kiireneutraaliustarinoita ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juho Pulkan seminaarissa julkistama kiireneutraaliusmanifesti. By Iisalmi -seminaari olikin lähtölaukaus yhteisön innostamiseen – tammikuussa 2023 alkaa varsinainen laajempaa yleisöä tavoitteleva kampanjakausi, mihin mennessä sivulle on voitu nostaa jo enemmänkin konkreettisia arjen työhyvinvointitekoja. 

”Haluamme inspiroida yhteiskunnallisen markkinoinnin kampanjallamme muitakin kuin iisalmelaisia tekemään vaikuttavia kiireneutraaliustekoja. Tavoitteemme on, että Iisalmi maailman ensimmäisenä kiireneutraalina seutukaupunkina voi olla mallina siinä, miten yhteistyöstä ja jokaisen henkilökohtaisista valinnoista voi syntyä vaikuttavia tuloksia. Me emme halua, että kenenkään tarvitsisi valita vain toista – intohimoista suhtautumista työhön ja osaamiseen tai tasapainoista arkea. Haluamme, että voi valita molemmat. Se on menestystä.”, toteaa Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski. 
 
Kuva: Aivotutkija Katri Saarikiven puheenvuoro herätti suurta kiinnostusta yleisössä. 

Lisätietoja: 
Terho Savolainen, elinkeinojohtaja, Iisalmen kaupunki, p. 040 630 5328,  terho.savolainen@iisalmi.fi
Laura Koski, markkinointi- ja viestintäsuunnittelija, Iisalmen kaupunki, p. 040 632 5868, laura.koski@iisalmi.fi