Ajankohtaiset tiedotteet

Löytyykö kotoasi kotivara 72 tunnin varalle? - Kotivara 72tuntia -sivu neuvoo kotitalouksia varautumaan häiriötilanteisiin, kuten pitkittyneeseen sähkökatkoon

6.9.2022 15.00
0

Kuntalaisia kehotetaan hyvissä ajoin varautumaan energiakriisin myötä mahdollisiin sähkökatkoihin ensi talven aikana. Sähkökatkoihin voi varautua hankkimalla mm. taskulamppuja, paristoja, kynttilöitä ja tulitikkuja. Ohjeita ja vinkkejä varautumiseen löydät kotitalouksille suunnatulta Kotivara 72 tuntia -sivustolta.

72 tuntia on viranomaisten ja järjestöjen laatima varautumissuositus kotitalouksille. Varautumissuosituksella muistutetaan kotitalouksia kotivaran ja häiriötilanteisiin varautumisen tärkeydestä. Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa.

Esimerkiksi pitkittynyt sähkökatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät. Energiakriisin myötä voimmekin kohdata ensi talvena sähkökatkoja, joihin on hyvä varautua ennakkoon. Kuntalaisia kehotetaan hyvissä ajoin varautumaan sähkökatkoihin mm. taskulampuin, paristoin, kynttilöin ja tulitikuin.

Tutustu varautumissuositukseen ja pyri varautumaan erilaisiin häiriötilanteisiin sen neuvojen mukaisesti. Voit myös miettiä, onko omassa lähipiirissäsi esimerkiksi ikääntyneitä henkilöitä, joiden kotitalouden varautumistilannetta tulisi tarkastella yhdessä.

Lue lisää Kotivara 72 tuntia -sivulta: iisalmi.fi/kotivara sekä valtakunnalliselta 72tuntia-sivulta: https://72tuntia.fi/