Matkailun ajankohtaiset

Lasten liikennepuisto - ihmeidentekijöiden kohtaamispaikka

kuva1.png
2.6.2021 15.16

Luuniemellä sijaitseva lasten liikennepuisto on areena ihmeille, kohtaamisille ja yhteistyölle. Avajaisten peruuntumisesta huolimatta puisto vilisee elämää ja naurua jo kesäkuun ensimmäisenä päivänä, ja kesäkuukausien myötä aktiviteetit puistossa tulevat vain lisääntymään.

Puisto on tuonut iloa aurinkoisiin kesäpäiviin jo monina aiempinakin vuosina, mutta Iisalmen 130-v juhlavuotena sen toiminta rikastuu entisestään. Keskiössä on tänä vuonna vahva yhteistyö eri toimijoiden välillä, mikä mahdollistaa lapsiperheille matalan kynnyksen tukea ja tekemistä arkeen.

Monitoimijainen kohtaamismalli liikennepuistossa kokoaa kesän ajaksi samalle alueelle varhaiskasvatuksen ammattilaisia, järjestöjä, seuroja ja yhdistyksiä, joiden kaikkien yhteisenä tavoitteena on tuoda lapsille ja perheille merkityksellisiä kohtaamisia ja osallisuuden kokemuksia. Kesän aikana liikennepuistossa toimintaa järjestää mm. varhaiskasvatus, Ylä-Savon sote, Perheentalo, SRK sekä kirjastopalvelut.

Aktiviteettien ja tapaamisten liikennepuiston taustalla ovat havainnot Pohjois-Savon lapsiperheiden todellisista tarpeista. Perheet keskiöön! -hankkeen syksyllä 2020 tekemässä kyselyssä nousivat esiin esimerkiksi toiveet palveluiden yksipaikkaisuudesta ja niiden helposta saavutettavuudesta, kasvatuksellisesta tuesta sekä mahdollisuuksista kohdata muita samassa elämäntilanteessa olevia perheitä ja vanhempia. Kauniilla alueella lähellä keskustaa ja joustavalla monitahoisella yhteistyöverkostollaan liikennepuisto tarjoaa juuri kaikkea tätä.

Kesän toiminta on maksutonta, ja puistossa sekä lapset että vanhemmat kohdataan myönteisellä asenteella ja ammattitaidolla. Liikennepuiston risteilevät kadut, leikkipaikat ja nurmikot edustavat yhteistyön rajattomuutta ja luovuutta parhaimmillaan – uusista toimintamalleista syntyy uudenlaista hyvinvointia.

Tervetuloa viettämään kesäpäiviä liikennepuistoon!

 

Lasten liikennepuiston kesän 2021 aukioloajat

15.5.-14.8.

ti-pe klo 9–18

la klo 9-15

 

Pysy perässä kesän toiminnasta ja tapahtumista seuraamalla liikennepuiston verkkosivuja sekä Facebook-sivuja:

Lasten liikennepuisto Facebookissa

Lasten liikennepuisto Iisalmen kaupungin verkkosivuilla