Hyviä uutisia #byiisalmi #osaamisenpaikka

Lappeenrantalainen tuotantotalouden opiskelija Juho Mark Iisalmen koeasukkaaksi - Normetin laatuinsinööriharjoittelijan elämää voi seurata @koeiisalmi -Instagramista kesän ajan.

Koeasukas Juho Mark muuttaa Iisalmeen yhdessä tyttöystävänsä Katrin ja koiransa kanssa..jpgKoeasukas Juho Mark muuttaa Iisalmeen tyttöystävänsä Katrin sekä koiransa kanssa.
8.4.2021 12.46

Jo parilta viime vuodelta tuttu Iisalmen kaupungin ja By Iisalmi –verkoston Koe Iisalmi! -koeasumisen kampanja herätti tänäkin vuonna runsaasti kiinnostusta, vaikka fyysisillä rekrymessuilla ei koronasta johtuen voitukaan kampanjaa markkinoida. Kampanjan houkuttimena oleva täysin ilmainen koeasunto innosti etenkin nuoria aikuisia hakemaan Iisalmen koeasukkaaksi. Ehtona osallistumiselle on muutto Iisalmeen Ylä-Savon ulkopuolelta, sekä kesätyöpaikka seudulla. Tulevan kesän koeasukkaaksi ja someviestijäksi valittiin lappeenrantalainen Juho Mark, joka opiskelee Lappeenrannan–Lahden teknillisessä yliopistossa tuotantotaloutta tuotannon johtamisen maisteriohjelmassa. Juho sai mielenkiintoisen kesäpestin Normetin laatuinsinööriharjoittelijana ja odottaa innolla kesää Iisalmessa.

Koeasumisen kampanja on etenkin opiskelijoiden keskuudessa todettu kiinnostavaksi, sillä tarjoaahan täysin ilmainen kesäasunto hyvän mahdollisuuden kartuttaa kesätyöansioilla säästöjä talvikaudelle asumiskulujen ollessa matalat. Moni hakija kertoikin, että päätti tutustua Iisalmen työtarjontaan nähtyään koeasumisen mainoksen. Myös tämänvuotiseksi koeasukkaaksi valittu Juho Mark pitää koeasumisen kampanjaa isona plussana:


”Iso plussa Iisalmessa oli myös koeasumisprojekti, johon halusin päästä mukaan. Uskon, että projektin kautta pääsemme tutustumaan kaupunkiin paljon laajemmin ja samalla on mukava päästä jakamaan kokemuksia ja tietoa kaupungista myös muille. Käytän aktiivisesti erilaisia sosiaalisen median palveluita ja uskonkin, että onnistun tuottamaan mielenkiintoista ja informatiivista sisältöä Iisalmesta.”

Juho Mark muuttaa Iisalmeen yhdessä tyttöystävänsä ja koiransa kanssa. Koeasunnon tarjoava Petterinkulma Oy toivottaa niin ihmiset kuin lemmikitkin tervetulleiksi, mikä miellytti myös Juhoa. Lenkkeily koiran kanssa on hyvää vastapainoa laatuinsinööriharjoittelijan työlle.

”Päädyin hakemaan kesätöitä Normetilta, koska yrityksen tarjoamat kesätyöt vaikuttivat erityisen mielenkiintoisilta ja opintoihini sopivilta. Hain kesätöitä nimenomaan Normetin Iisalmen toimipisteeltä, koska kaupunki vaikuttaa sopivan kompaktilta, luonto on aidosti lähellä. Pidämme tyttöystäväni Katrin kanssa molemmat pienemmistä kaupungeista, joista löytyy luontoa, kattavat palvelut ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Uskonkin, että viihdymme Iisalmessa mainiosti.”, pohtii Juho Mark.

Myös kaupungilla iloitaan kampanjan suosiosta ja toivotetaan uusi koeasukas tervetulleeksi:

”Koeasumisen kampanja kiinnostaa vuodesta toiseen, ja sitä osataan jopa odottaa opiskelijoiden keskuudessa. Normetille töihin tuleva Juho tyttöystävineen tulee varmasti viihtymään kaupungissa! Meillä Iisalmessa on runsaasti työpaikkoja osaaville insinööreille ja Juhon jakamien kokemusten kautta voivat hänen verkostonsakin tutustua seudun yritysten tarjoamiin uramahdollisuuksiin ja viihtyisään kaupunkiimme.” toteaa Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen.

 

Ysaon opiskelijat näyttävät taitonsa koeasunnon remontissa

Tukikohtana Juhon ja Katrin elämälle kesä-Iisalmessa tulee toimimaan Petterinkulma Oy:n kaksio Makkaralahden asuinalueella. Parhaillaan asuntoa remontoidaan koeasukkaan mieltymysten mukaisesti. Remontista ja sisustuksesta vastaavat viimevuosien tapaan Ylä-Savon ammattiopiston sisustus-  ja restaurointialan artesaaniopiskelijat Anu Markkanen, Henni Virta ja Alina Wiik opettaja Tiina Huuskosen johdolla.

”Koeasumisen projektin kautta Ylä-Savon ammattiopiston sisustusalan opiskelijat pääsevät suunnittelemaan alusta loppuun asiakastyön. Kokonaisuuteen kuuluu asunnon suunnittelu asukkaan toiveiden pohjalta, remontin toteutus sekä remontista tehtävät postaukset blogiin. Remonttikohteessa opiskelijat pääsevät esimerkiksi asentamaan lattioita, tekemään maalaustöitä, tapetoimaan, listoittamaan ja asentamaan kalusteita.”, kertoo YSAO:n sisustus- ja restaurointialan opettaja Tiina Huuskonen.

Aiempien vuosien koeasukkaat Emma Heinonen (2019) ja Jaana Kessel (2020) yllätettiin positiivisesti koeasunnoilla, jotka ylittivät heidän odotuksensa siinä, miten hyvin niissä oli huomioitu heidän toiveensa. Samaan pyritään nytkin koko projektitiimin yhteistyöllä:

”Petterinkulman kanssa on laadittu koulutussopimukset ja heidän puoleltaan saadaan työpaikkaohjaaja ohjaamaan opiskelijoita työnkulussa. Opiskelijat ovat olleet innostuneita projektista ja pääsevät samalla tekemään ammattiosaamisen näyttöjä kohteessa. Tänä vuonna projekti on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle, koska kaikilla projektiin osallistuneilla tahoilla alkaa olla tuntumaa, miten projektia kannattaa viedä eteenpäin. Tähän asti projektit ovat olleet mielenkiintoisia ja opiskelijat ovat saaneet hyvinkin vapaat kädet suunnitella ja toteuttaa kohdetta asukkaan toiveet huomiden. Toivottavasti tänä vuonna asukkaat ovat yhtä tyytyväisiä lopputulokseen, kuin edellisinä.”, toteaa Tiina Huuskonen.

Remontin etenemistä voi seurata iisalmi.fi-sivuston blogista sekä @koeiisalmi –Instagramista.

 

Petterinkulman tavoitteena auttaa asumisasioissa sekä kesätyöntekijöitä että yrityksiä

Petterinkulma Oy tarjoaa myös muille kampanjaan hakeneille ja Iisalmeen töihin tulossa oleville edullisen vuokran soluasuntojaan.


”Uuden koeasujan valinta on Iisalmessa varmimpia kevään merkkejä. Viime vuoden tapaan koeasunto on järjestetty viihtyisältä Makkaralahden asuinalueelta. Asunnon remonttityöt alkavat pikkuhiljaa päästä kunnolla käyntiin ja meillä on vahva luottamus, että kumppanimme Ysaon ammattitaitoiset opiskelijat saavat tehtyä asunnosta tälläkin kertaa erittäin viihtyisän.” toteaa Petterinkulman toimitusjohtaja Mikko Kauppinen ja jatkaa:

”Muillekin kesäasukkaille on vielä hyvin saatavilla asuntoja eripuolilta kaupunkia. Helpoin tapa päästä Iisalmeen ja Petterinkulmalle on mennä meidän kotisivuille ja jättää sähköinen asuntohakemus.  Meille Petterinkulmassa on erittäin tärkeää, että voimme olla mukana auttamassa alueemme yrityksiä rekrytoinneissa tarjoamalla heidän kesätyötekijöilleen edullisia asuntoja. Uskomme että viihdytte Iisalmessa ja Petterinkulmalla!


Koeasumisen kampanjan kautta myös edistetään ja kartoitetaan uusien iisalmelaisten viihtymistä:

”Me Iisalmen kaupungilta tulemme olemaan yhteydessä kaikkiin koeasumisen kampanjan kautta Iisalmeen muuttaneisiin. Kysymme heiltä viihtymisestä ja tarjoamme tervetulotapahtuman uusissa IPK Ponsse Shopin tiloissa, mikäli se on terveysturvallisuuden kannalta mahdollista. Tervetulotapahtuma on avoin kaikille muillekin seudullemme kesätöihin tuleville, ja tiedotamme siitä tarkemmin, kunhan alkukesää koskevat mahdolliset tapahtumiin liittyvät rajoitukset ovat tiedossamme.”, suunnittelee Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.


Lisätietoja:
Terho Savolainen, Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja, p. 040 630 5328
Laura Koski, Iisalmen kaupungin markkinointi ja viestintäsuunnittelija, p. 040 632 5868.

Mikko Kauppinen, toimitusjohtaja, Petterinkulma Oy, p. 020 743 9125

Tiina Huuskonen, sisustus- ja restaurointialan opettaja, Ylä-Savon ammattiopisto, p. 040 079 3024


Seuraa koeasunnon remonttia ja koeasukkaan kuulumisia Instagramissa @koeiisalmi
https://www.instagram.com/koeiisalmi/