Menestystarinat

La Baila menestyi Vuokatti Dance Festival -tapahtumassa

0
 

Ulmalan nuorisoseura on 110-vuotiaaksi vielä notkeassa kunnossa. Nuorisoseuramme vahvin harrastusala onkin tanssi monissa muodoissaan. Seuraan kuuluu myös innokkaita salibandyn harrastajia. Yhteensä meitä ulmalalaisia on noin kolmesataa.

Perinteisesti Ulmalassa on harrastettu kansantanssia. Kyllikinrannan tanssilava on kerännyt tanssijoita laajalti jo vuosikymmenien ajan. Tanssi-iltojen lisäksi järjestämme Kyllikissä myös lavatanssikursseja kesäisin. Uudempina tanssimuotoina nuorisoseurassamme harrastetaan kilpatanssia ja bailatinoa (kilpatanssikerho Vikkareissa) sekä zumbaa. Bailatinon harrastajia riittää useampaan perusryhmään sekä aikuisten ja lasten esiintyviin ryhmiin, La Bailaan ja Sambaleihin.

Seuramme on saanut elokuussa uuden harjoittelutilan keskikaupungilta Säästöpankin tiloista (Louhenkatu 9). Seuralaiset rakensivat talkoovoimin entisiin varastotiloihin kaksi valoisaa tanssisalia. Kiitokset ahkeralle talkooporukalle harrastajien puolesta!

La-Baila-ryhmä.jpg 

Bailatinon esiintyvä ryhmä La Baila perustettiin noin kymmenen vuotta sitten. Nykyään ryhmässämme tanssii yhdeksän eri ikäistä aikuista naista ja ohjaajana on Hannu Korhonen Kajaanista.

Harjoituksia on yleensä kaksi kertaa viikossa ja niissä suurimmaksi osaksi treenaamme koreografioita esityksiä varten. Lisäksi harjoittelemme mm. tanssitekniikkaa ja ilmaisua. Harrastuksemme on monipuolista ja ryhmästä löytyy erilaista osaamista: mm. suunnittelemme ja hankimme esiintymisasut ja viimeistelemme esiintymismusiikin. Ryhmämme on tiivis, harjoituksissa jaamme ilot ja surut. Tanssiessa saa onnistumisen elämyksiä ja arkiset asiat unohtuvat.

 La-Baila-1.5.2011-Olutmestarissa.jpg

Hyvä ryhmähenki ja tanssin ilo sekä innostava ohjaajamme Hannu saivat meidät osallistumaan aikuisille (30+) tarkoitettuun tanssikilpailuun, joka järjestettiin Vuokatti Dance Festival -tapahtuman yhteydessä elokuussa. Tapahtuman isä oli Marco Bjurström ja tuomareina toimivat Jari Aaltonen, Jari Sillanpää, Merja Satulehto, Minna Palokangas-Sirviö ja Triina Utt (Viro). Tunnelma kilpailussa oli jännittävä ja kannustava, mukaan oli ilmoittautunut useita menestyneitäkin ryhmiä eri puolilta Suomea ja jopa Virosta saakka. Ryhmät ovat panostaneet esityksiinsä harjoittelemalla ja esimerkiksi viimeistelemällä asuja. Sitäkin iloisempi yllätys oli päästä finaaliin 12 ryhmän joukosta muodostelmien sarjassa. Saavuttamamme kuudes sija tuntui voitolta, koska kilpailimme ensimmäistä kertaa.

Hyvän kokemuksen siivittämänä ajatuksenamme on kilpailla myös tulevaisuudessa. Tärkeintä meille kuitenkin on tanssiminen hyvässä seurassa ja lisäksi esiintymiset erilaisissa tapahtumissa, kuten perhejuhlissa ja asiakasilloissa. Sekä La Bailaan että muihin Ulmalan nuorisoseuran ryhmiin ovat uudet harrastajat aina tervetulleita. La Bailan kilpailuesityksen nimen mukaisesti: ”Tanssi kanssamme!”

Lisätietoja Ulmalan nuorisoseuran toiminnasta löydät: http://www.ulmala.org sekä http://ulmannaiset.net (naisten salibandy).

Teksti: Elina Penttilä ja Marika Lätti

 La-Baila-elokuu-280x130.jpg