Ajankohtaista

Kutsu mukaan alueemme osaamisen kehittämistyöhön!

Kasvun lähteet.jpg
27.9.2021 9.00

Sitran Osaamisen aika –projekti valitsi yhdeksän erilaista aluetta testaamaan ja kehittämään keväällä 2021 toimintamallia, jossa alueen yritykset, oppilaitokset, julkiset toimijat ja päättäjät loivat tiiviissä vuorovaikutuksessa yhteisen kuvan alueensa osaamisen ja yhteistyön tarpeista ja mahdollisuuksista. Alueena Ylä-Savo oli yksi mukaan valituista. Kevään aikana alueen yhteistä tahtotilaa muodostettiin tilannekuvafoorumeissa. Tilaisuuksiin osallistui laaja joukko yrittäjiä sekä oppilaitosten ja kuntien edustajia.

Yhteisesti muodostetun tilannekuvan perusteella huomattiin kehittämistarpeita, joista erityisesti yritys-oppilaitosyhteistyön kehittäminen ja alueellinen osaamisen johtamisen yhteistyö otettiin jatkotyöstöön.

Sitra Lab on Sitran oma tulevaisuuslaboratorio, jossa tuetaan muutoksentekijöitä, autetaan organisaatioita ja yhteisöjä hyödyntämään uusia lähestymistapoja sekä puhutaan muutoksen tekemisen puolesta, ajatuksella että tulevaisuus tarvitsee tekijänsä, ja muutoksen tekemisessä voi tulla aina paremmaksi.

Ylä-Savon SitraLab -tiimi, joka koostuu kuntien, yritysten ja oppilaitosten edustajista. Tiimi on kesän ja syksyn aikana työstänyt uutta alueellisen osaamisen kehittämisen kokonaisuutta. Tähän työhön Lab-tiimi haluaa nyt palautetta kaikilta sidosryhmiltä ja osaamisen kehittämisestä kiinnostuneilta toimijoilta.

Alueemme SitraLab –tiimi järjestää maanantaina 4.10.2021 klo 13 – 15 Iisalmen Kulttuurikeskuksella työpajan, johon ovat tervetulleita kaikki alueemme osaamisen kehittämisestä kiinnostuneet. Tilaisuudessa esitellään tämän hetken ajatuksia tulevasta yhteistyömallista ja työpajan osallistujat pääsevät antamaan oman panoksensa kehittämistyöhön.

Ilmoittautumiset 30.9.2021 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/EP/2D8ED37D8C90DBC3

Tervetuloa mukaan kehittämään alueemme tulevaisuutta!

Lisätietoja:

Terho Savolainen
elinkeinojohtaja
Iisalmen kaupunki