Ajankohtaiset tiedotteet

Koronavirusrokotukset: erä Astra Zenecan koronarokotteita 65-69-vuotiaille

1.4.2021 9.00
0

Ylä-Savon SOTE Kuntayhtymä on saanut erän Astra Zenecan koronarokotetta, jota tarjotaan THL:n linjauksen mukaisesti vain 65-69-vuotiaille ja vain niin pitkään kuin kyseistä rokote-erää riittää. Muilta osin rokotamme tällä hetkellä ainoastaan yli 70-vuotiaita.

Ylä-Savon Kuntayhtymä on saanut erän Astra Zenecan koronarokotetta. THL:n ohjeistuksen mukaisesti tarjoamme tämä erän rokotteita kaikille alueemme 65-69-vuotiaille. Tämä mahdollisuus on voimassa niin kauan kuin rokote-erää riittää ja vain tälle ikäryhmälle.  
65-69-vuotiaiden rokotuksia ei siis aloiteta vielä muuten kuin tämän yksittäisen rokote-erän osalta.  

65-69-vuotiaiden rokotusajanvaraus 

1.4. alkaen kaikki 65-69 -vuotiaat voivat halutessaan varata ajan Astra Zenecan koronarokotteelle sähköisesti eTerveyspalvelun kautta.  
Ajanvaraus 65-69-vuotiaiden koronarokotuksiin sulkeutuu, kun rokote-erä loppuu. Tämän ikäryhmän rokottamisen jatkumisesta tiedotamme myöhemmin.  

70-74-vuotiaiden rokotukset ja ajanvaraus

Yli 70-vuotiaiden rokotusajanvaraukset ja rokotukset aloitettiin viikolla 13. Kaikille yli 70-vuotiaille soitetaan seuraavien viikkojen aikana rokotteiden saatavuuden mukaan. Aina kun lisää rokotteita saapuu, jatkamme ajanvaraussoittoja.  
Rokotusajan voi varata myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. 

Yli 75-vuotiaiden rokotukset ja ajanvaraus

 Kaikki yli 75-vuotiaat, joilla ei vielä ole rokotusaikaa, voivat varata rokotusajan arkisin kello 8-12 soittamalla numeroon 040 161 7242. Tämä numero on varattu vain yli 75-vuotiaiden rokotusajanvarauksille.  
Rokotusajan voi varata myös sähköisesti eTerveyspalvelun kautta. 
 

 THL:n linjaus: Astra Zenecan koronarokotteen käyttö 65-69-vuotiaille jatkuu

24.3 TH:n linjasi Astra Zenecan koronarokotteen käytöstä seuraavasti: 65 vuotta täyttäneillä ei ole havaittu lisääntynyttä riskiä saada rokotuksen jälkeen hyvin harvinaisia veren hyytymishäiriöitä, joiden mahdollista yhteyttä AstraZenecan koronarokotteeseen parhaillaan selvitetään. Tämän ikäryhmän rokotuksia voidaan siis jatkaa normaalisti.  

Lue THL:n tiedote Astra Zenecan koronarokotteesta