Matkailun ajankohtaiset

Koljonvirta Teatteri ylpeänä esittää kesällä 2019 Klassikkokomedia Pölhölä

OFFICIAL_PÖLHÖLÄ.jpg
30.4.2019 9:53

Tapahtuipa kerran eräässä yläsavolaisessa kunnassa... Vuonna 1981 ensi-iltansa elokuvateattereissa saanut klassikkokomedia ”Pölhölä” saa uuden versionsa Iisalmessa kesällä 2019.

LEHDISTÖTIEDOTE KOLJONVIRTA TEATTERI/ ”PÖLHÖLÄ”                 

Suomalainen elokuvaklassikko ensiesitykseen Iisalmen Koljonvirta teatterissa

Vuonna 1981 ensi-iltansa elokuvateattereissa saanut klassikkokomedia ”Pölhölä” saa uuden versionsa Iisalmessa kesällä 2019. Pertti ”Spede” Pasasen työryhmineen kirjoittama ”Pölhölä” oli aikansa katsotuin Suomikomedia elokuvissa ja televisiossa. Elokuvan ohjasi Heikki Kinnunen, Pertsa Reponen ja Taavi Kassila. Tästä suomalaisesta elokuvaklassikosta ei ole tiettävästi vielä tehty tähän päivään mennessä teatteriversiota. ”On hienoa palata komedian juurille muutaman vuoden Väinö Linna -tuotosten jälkeen. Tällä tarinalla palaamme huumorin alkulähteille”, kertoo Ismo Apell

Pölhölä -elokuva oli aikoinaan koko Suomen kuuluisimpien ja lahjakkaimpien komedianäyttelijöiden tähdittämä. Elokuvan rooleissa nähtiin mm. Aake Kallialan debyyttiroolin lisäksi Heikki Kinnunen, Pirkka-Pekka Petelius ja Helge Herala.  

Kinnunen ja Kalliala palaavat Koljonvirta teatterin kanssa tarinan juurille ensi kesänä. Elokuvan ideakaksikko tulee olemaan mukana teoksen eloon herättämisessä ja heidän työtään tullaan myös kuulemaan näytelmässä.

 

Ville Haapasalo Iisalmen Koljonvirralle

Pölhölän ohjaustyön hoitaa ensi kesänä yllätys kasvo; tämän roolin ottaa Ville Haapasalo. Haapasalo on erityisesti tunnettu Venäjällä näyttelijän- ja tv -töidensä ansiosta, minkä mukaisesti talouslehti Forbes arvioi hänet vuonna 2013 maan kolmanneksi arvokkaimmaksi kasvoksi. Suomessa Haapasalo on luonut uraa sekä teatteri-, tv- ja ravintolapuolella.

”Mulle on monesti tarjottu ohjaustehtäviä eri teattereista ja olen aina ajatellut, ettei se ole minun juttu, mutta nyt tuli semmoinen tarjous joka upposi kertaheitolla. Lopullisen ratkaisun antoi se, että Koljonvirralla tehdään perinteistä komediaa ja huumoria hyvällä tahdolla. Kaikista paras homma tulevassa kesässä on se, että pääsen tekemään töitä sellaisten ihmisten kanssa, joita teatterin teko oikeasti kiinnostaa ja into on kova. Emme aio olla liian vaikeaselkoisia, vaan sanonnan mukaan keep it simple, niin hyvä tulee”, kommentoi ohjaaja Haapasalo.

Ohjaustyön apujoukoissa toimivat entuudestaan tutut Antti Heikkinen ja Ismo Apell. ”Koljonvirrasta tulee Villen temmellyskenttä ja me Antin kanssa heitämme vain bensaa koneeseen”, naurahtaa Apell.

Heikkinen on innoissaan ensi kesän komediatyylistä. ”Vahvojen draamojen jälkeen on hirmu mukavaa päästä tekemään oikein perinteikästä kesäteatterikomediaa. Ja onhan se kova juttu, kun saa naputtaa kulttielokuvan ensimmäistä kertaa näyttämölle”, pohtii Heikkinen.

 

Suomen mittakaavassa laadukasta harrastelijateatteria

Rooleissa tullaan näkemään jo aikaisemmilta vuosilta tutut Koljonvirta teatterin kestotähdet, mm. Marko Karhu, Tiina Karhu ja Valtteri Väyrynen, jotka saivat tunnustusta viimevuoden vahvoista roolisuorituksistaan sekä kriitikoilta, että katsojilta.

Koljonvirta teatteri on tunnettu laadukkaasta harrastelijateatterista Suomenlaajuisesti. Vuonna 2017 se keräsi Tuntemattomalla Sotilaalla yli 18 000 katsojaa, ja nousi tällä katsojamäärällä koko Suomen teattereiden kärkilistoille.  Tuntematon Sotilas ylitti valtakunnallisen uutiskynnyksen, vaikka kyseessä oli ”vain” harrastelijateatterin tuotos. ”Viiden vuoden aikana on tullut jo niin laaja-alainen ja lahjakas porukka, että katsojatkaan eivät usko tätä harrastelijateatteriksi”, kommentoi tuottaja Iidaliina Apell.

 

Hyväntekeväisyyttä tänäkin vuonna

Edellisvuosien tapaan Koljonvirta teatteri tekee tänäkin vuonna hyväntekeväisyyttä lahjoittamalla euron jokaisesta myydystä lipusta työryhmän ja yleisön valitsemiin kohteisiin. Tavoitteena on 10 000 kävijää, joka käytännössä tarkoittaa 10 000 euroa hyväntekeväisyyteen. Aikaisempia kohteita ovat olleet mm. Kuopion syöpäosaston infuusioyksikkö, Juha-Pekka Salorannan muistorahasto sekä Pohjois-Savon ja Kainuun veteraanijärjestöt.

 

Yhteystiedot

Ismo Apell – apeli@turpatalli.net, 0400669184

Ville Haapasalo – ville.haapasalo@kalastus-tv.fi, 0405121022

Antti Heikkinen – heikkis.antti@gmail.com, 0443619331

 

Tuotanto

Iidaliina Apell – iidaliina.apell@hotmail.com, 0405626206

 

 

 


PÖLHÖLÄ 14.6.-3.8.2019

Ensi-ilta 14.6. klo 15

15.6. ei näytöstä

16.6. klo 15

 

Juhannustauko 17.-30.6.

 

Loput näytökset

ke-to klo 19

la-su klo 15