Uutisarkisto

Kokoontumisrajoitukset tiukentuvat ja vierailuja toivotaan vältettävän 

18.12.2020 15.00
0

Pohjois-Savon alueen kokoontumisrajoitukset tiukentuvat ja yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia ei suositella järjestettävän. Lisäksi tulevan joulun sekä juhlapyhien aikana suuria juhlia ja tapaamisia toivotaan vältettävän riskiryhmien suojaamiseksi. 

Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän ja koko Pohjois-Savon alueen epidemia on kokonaisuudessaan edelleen perustasolla, mutta joulun aikana riski leviämiselle kasvaa muun muassa matkustamisen vuoksi.  
 

Vierailuja toivoaan vältettävän riskiryhmien suojaamiseksi 

Tänä poikkeuksellisena aikana kannamme erityisesti huolta ikäihmisten sekä muiden riskiryhmien suojaamisesta. Toivomme, että tänä jouluna vältetään vierailuja ikäihmisten ja muiden riskiryhmien luona heidän suojaamiseksi osastopalveluissa, kotihoidossa, asumispalveluissa ja kaikissa muissa kontakteissa. Kannustamme käyttämään turvallisia yhteydenpitotapoja kuten mm. puheluita, videopuheluita ja kukkatervehdyksiä.  
Kuntayhtymän alueella todettiin viime viikolla yksi koronavirustartunta Iisalmessa, jonka tartuntaketju on tiedossa ja altistuneet henkilöt on asetettu karanteeniin. Joulukuussa alueellamme on todettu yhteensä neljä (4) koronavirustartuntaa. 

Kokoontumisrajoitus tiukentuu 20 henkilöön

Pohjois-Savon alueen koronanyrkki suosittaa 18.12.2020 alkaen,että joulun ja uudenvuoden aikaan ei järjestetä yli 20 hengen yleisötilaisuuksia ja pyytää AVIa huomioimaan tämän suosituksen kokoontumisrajoitusta määrätessään. Tämän lisäksi suositellaan, ettei myöskään yksityisitilaisuuksissa, perhejuhlat ja joulun vietto, järjestettäisi isoja juhlia. 

Maskisuositus laajenee kouluihin ja oppilaitoksiin 

Tarkennamme lisäksi kuntayhtymän alueen maskisuositusta Pohjois-Savon koronanyrkin suosituksen mukaan siten, että myös kouluissa ja oppilaitoksissa, yläkoulusta alkaen, olisi hyvä käyttää maskia. 

Päivitetyt suositukset voit lukea kokonaisuudessaan Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän verkkosivuilta.

THL:n tiedotustilaisuus koronarokotteesta kansalaisille 

THL järjestää kansalaisille tarkoitetun avoimen yleisötilaisuuden koronavirusrokotteista maanantaina 21.12.2020 kello 11–12. Verkossa pidettävässä tilaisuudessa THL:n asiantuntijat kertovat koronarokotteista ja rokottamiseen liittyvistä asioista