Ajankohtaiset tiedotteet

Kaupunkipyöräjärjestelmä kesäksi Iisalmeen

Copy of kaakaupromo_2 (2 of 6).jpg
13.6.2019 7:00
0

Tänä kesänä Iisalmessa pääsevät niin matkailijat kuin paikallisetkin näkemään ja kokemaan kaupunkiamme kaupunkipyörän selästä. Iisalmen kaupunki ja Ylä-Savon Koulutuskuntayhtymä (YSAO) ovat sopineet yhdessä KaaKau Oy:n kanssa mobiilisovelluspohjaisen kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnasta Iisalmeen.

Uudet oranssit polkupyörät lanseerataan 19.6. tapahtumassa, jossa paikalla on Iisalmen kaupungin, YSAO:n ja KaaKau:n edustajat kertomassa pyörien hankinnasta sekä opastamassa niiden käytössä. KaaKau Oy jakaa tapahtumassa kaikille kiinnostuneille alennuskoodeja pyörien vuokraamiseen.

Iisalmeen pyöriä saadaan 20 kpl ja ne sijoitetaan viidelle eri asemapaikalle (Tori, Kulttuurikeskus, Kankaan urheilupuisto, Citymarket ja Prisma). Tapahtuma kiertää asemapaikat seuraavasti:
* Tori ja Kulttuurikeskus klo 12.00,
* Citymarket ja Prisma klo 13.00
* Tori uudelleen klo 14.00.

Pyörän saa käyttöönsä lataamalla Donkey Republic -sovelluksen ja liittämällä siihen maksukorttinsa tiedot. Pyörien vuokrahinta riippuu käytettävästä ajasta, esimerkiksi puolen tunnin ajoaika maksaa 1,50 €, enemmän pyöräilevän kannattaa hyödyntää kuukausijäsenyyttä. Sovelluksen avulla näkee vapaiden pyörien sijainnit sekä avataan ja lukitaan valitun pyörän älylukko. Samaa sovellusta voi hyödyntää kaikissa kaupungeissa, joissa on käytössä Kaakaun tai Donkey Republicin kaupunkipyöräjärjestelmät, ympäri Eurooppaa.

Kaupunkipyörät edistävät kaupungin älykästä ja kestävää liikkumista, ne tuovat vähähiilisen vaihtoehdon autoilulle, niin työmatkoilla kuin vapaa-ajallakin sekä kannustavat liikkumaan.

Kaupunkipyöräjärjestelmä on kaikkien käytössä koulujen alkuun saakka, jonka jälkeen pyörät siirtyvät syksyksi YSAO:n opiskelijoiden iloksi.

Lisätiedot

Kirsi Savolainen                                                       Kaj Jääskeläinen                                                     
Projektivastaava, KierRe-hanke                        Kampuskoordinaattori, YSAO
kirsi.savolainen(a)iisalmi.fi                                  kaj.jaaskelainen(a)ysao.fi
p. 040 584 0803                                                        p. 040 177 2831

Aleksanteri Repo
Toimitusjohtaja, KaaKau Oy
info(a)kaakau.fi
p. 040 075 7150

 

Linkit:

KaaKau Oy http://kaakau.fi/  ja https://www.donkey.bike/

KierRe-hanke www.kierre.info ja www.iisalmi.fi/kierre