Ajankohtaiset tiedotteet

Kauppis-Heikin koulun kuudesluokkalaiset palkitsemismatkalla Helsingissä: Hyvän mielen askeleet -työ voitti valtakunnallisen Yritys Hyvä -kilpailun

Hyvän mielen askeleet -työllään Yritys Hyvä -kilpailun voittanut luokka iloitsee menestyksestään Oodin palkitsemistilaisuudessa..jpgHyvän mielen askeleet -kisatyöllään Yritys Hyvä -kilpailun voittanut luokka edusti palkitsemistilaisuudessa Oodissa iloisena ja positiivisena.
23.5.2022 9.00
3

Yritys Hyvä on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jonka tavoitteena on innostaa yrittämään. Kilpailuun osallistumisessa jokainen saa tilaa omille pohdinnoilleen ja mahdollisuuden kertoa, mitä yrittäminen ja yritteliäisyys juuri itselle merkitsevät. Iisalmen Kauppis-Heikin koululla todettiin, että kilpailun idea sopii loistavasti myös Iisalmen kaupungin arvoihin ja strategiaan ja monialaisen oppimiskokonaisuuden teemana olleen hyvinvoinnin toteutukseen. Innokas ja innovatiivinen paneutuminen kisatyön valmisteluun tuotti tulosta, sillä Hyvän mielen askeleet voitti valtakunnallisen kilpailun. Koko voittajatyön toteutukseen osallistunut luokka pääsi opettajiensa Paula Shaheenin ja Teemu Korhosen kera palkitsemistilaisuuteen Helsinkiin.


"Kilpailutyömme Hyvän mielen askeleet esitteli toteuttamamme Hyvän mielen hankkeen, joka toteutettiin koko koululle marras-joulukuussa 2021. Hankkeen tavoitteena oli parantaa kouluviihtyvyyttä ja hyvinvointia, harjoitella tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä vähentää kiusaamista ja syrjintää. Kaikkien kaupungin koulujen yhteisenä MOK:na on tänä lukuvuona ollut hyvinvointi.", taustoittaa luokanopettaja Paula Shaheen ja jatkaa:

"Meillä MOK ja kisatyö toteutettiin siten, että oppilaat valitsivat seitsemän kehitettävää asiaa, joista valmistelivat aamunavausvideot. Kukin aamunavaus aloitti haasteviikon, jonka jälkeen luokissa äänestettiin haasteen voittajat. Kunkin luokan voittaja sai mitalin ja hänet esiteltiin aina seuraavan viikon aamunavauksessa koko koululle. Halusimme ohjata hyvän huomaamiseen ja vahvistaa hyvinvointia lisäävää käyttäytymistä palkitsemalla ystävällisyydestä ja huomaavaisuudesta. Hyvinvointikyselyt toteutettiin koko koululle ennen ja jälkeen hanketta, jotta voitiin nähdä, ollaanko hankkeella saavutettu toivottavia asioita. Tulosten perusteella näytti siltä, etteivät ponnistelut menneet hukkaan."

Hyvän mielen askeleet
-kisatyöhön voi tutustua kokonaisuudessaan internetissä. 

Tutustu oppilaiden laatimaan palkitsemismatkan matkakertomukseen

Torstai 19.5.2022:

"Lähdimme Iisalmen juna-asemalta Helsinkiin vievään junaan klo 7.25. Aamulla tunnelma oli vähän väsynyt mutta osaltaan myös innostunut. Junaan noustessa tunnelma oli jo aavistuksen reippaampi , vaikka matkaa olikin viisi tuntia edessä. Junamatkan aikana joukko oli jo hyvin innostunut ja virkeä. Juna saapui Helsingin rautatieasemalle hieman ennen yhtä ja heti ensimmäisenä turistiaktiviteettinä otimme kuvan Lyhdynkantaja patsaiden edessä. Siitä matka jatkui  hotelliimme, joka ei onneksi ollut kaukana. Jätimme tavarat hotelliin ja lähdimme kauppakeskus Forumiin syömään ja shoppailemaan. Sieltä matkamme suuntasi kohti Pikku Parlamenttia, jossa tapasimme Sari Essayhan. Hän kertoi meille kansanedustajan työstä. Sitten siirryimme Eduskuntaan kyselytunnille. Aiheena oli maatalouden hätä sekä Suomen oikeustuomareiden riittämättömyys ja sitä kautta rikosten liian pitkät käsittelyajat. Hipihiljaa sipsutimme pois salista, ja lähdimme ratikalla kohti Linnanmäkeä. Söimme siellä iltapalaa ja juoksentelimme laitteissa. Jonoja ei oikeastaan ollut joten saimme käyttää paljon aikaa laitteissa olemiseen. Ilma oli hieman viileä, mutta silti menimme koskiseikkailun tyyppiseen laitteeseen, jossa allekirjoittanut kastui kaikista eniten. Lintsin jälkeen, kaikesta riehumisesta väsyneinä, otimme ratikan kohti hotelliamme. Hotellissa olimme hetken toistemme huoneissa, kunnes koitti hiljaisuus ja väsynein, mutta onnellisina rupesimme nukkumaan." 

Kirjoittanut: Elsa Sirviö. 

Perjantai 20.5.2022:

"Heräsimme 7:30, kun opet tulivat koputtelemaan oveen. Sitten menimme monipuoliselle aamupalalle kello 8. Aamupalan jälkeen oli vapaa-aikaa. Saimme mahdollisuuden kiertää Helsinkiä, mutta suurin osa jäi hotellille lepäilemään. Vapaa-ajan jälkeen veimme avainkortit respaan ja lähdimme kohti keskuskirjasto Oodia. Saavuimme Oodille ja ilmoittauduimme lopputapahtumaan. Sen jälkeen saimme tutkia Oodia omatoimisesti. Se oli kiehtova ympäristö! Sitten siirryimme Musiikkitalolle syömään. Matkalla otimme kuvan Helsinki-kyltin luona. Kuvasta tuli hieno, koska meillä kaikilla oli yhtenäiset By Iisalmi-paidat. Herkullisen lounaan jälkeen meillä oli vähän vapaa-aikaa. Menimme läheiseen leikkipuistoon hetkeksi ja siellä oli hauskaa. Sen jälkeen menimme Oodille Yritys Hyvä - kilpailun erikoislähetykseen, jossa esitettiin hienoja töitä ja haastateltiin voittajia. Elsa, Heikki ja Jesse esittelivät Hyvän mielen askeleet voittajatyötämme ja vastailivat haasttattelijan kysymyksiin luontevasti ja rauhallisesti. Lopuksi jaettiin kunniakirjat ja ruusut kaikille voittajille. Sen jälkeen mentiin kahvioon, jossa syötiin kakkua ja juotiin kahvia tai mehua. Lähdimme Oodista ja menimme Kauppakeskus Forumiin. Ennen lähtöä haimme pitsat Pizza Hutista. Kun lähdimme Forumista, menimme juna-asemmalle. Kävimme nopean kierroksen ja söimme vähän pitsaa. Sen jälkeen nousimme junaan. Kun olimme päässeet Kouvolaan niin vaihdoimme junaa ja olimme matkalla Iisalmeen. Matka oli hauska, kiva, hieno, positiivinen ja vauhdikas!"

Kirjoittanut: Heikki Räisänen. 

Onnea koko luokalle opettajineen ja hyvän mielen askelia myös pian alkavalle kesälomalle, sekä syksyllä koittavaan yläkouluaikaan!