IoT koulutus kiinnostaa yläsavolaisia – mukaan mahtuu vielä

4.8.2020 13.22

Uudella mallilla toteutettava, alueen yritysten toiveista räätälöity IoT- aiheinen koulutus on saanut Iisalmen alueelta hyvin hakijoita. Kyseessä on kokonaan verkko-opintoina toteutettava opiskelijalle maksuton 15 opintopisteen amk-tasoinen koulutuskokonaisuus.

Koulutuksen teemana on Internet of Things (IoT) eli Asioiden tai esineiden Internet. Koulutuksessa tutustutaan IoT-kokonaisuuteen, niin että lähdetään liikkeelle siitä, mitä termit IoT, Big Data, data-analytiikka ja tiedolla johtaminen tarkoittavat ja miten ne näkyvät nykypäivänä jokaisen ihmisen ja yrityksen arjessa.  Käytännön esimerkkien kautta koulutuksessa avautuu, mitä IoT voi tarkoittaa esimerkiksi teollisuudessa, kaupassa, logistiikassa tai palvelualalla. Toive koulutuksen aiheeseen on saatu alueen yrityksistä, IoT osaajille on tarvetta.

Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa -hankkeen järjestämän koulutuksen toteuttajana on Kajaanin ammattikorkeakoulu. Koulutus alkaa syyskuussa ja se kestää noin puoli vuotta. Verkko-opintojen johdosta opiskelu työnohessa on mahdollista. Lisäksi koulutus antaa hyvät jatkokoulutusmahdollisuudet esimerkiksi tekniikka-, liiketalous- tai vaikka sosiaali- ja terveysalalle, sillä koulutuksen sisältämiä opintoja voidaan hyväksi lukea jatkokoulutuksessa, mikäli koulutuksen suorittanut päättää lähteä jatkamaan opintojaan tutkintotavoitteisesti ammattikorkeakoulussa. Tämä on siis myös hyvä tapa testata, miten esim. amk-opintojen ja työn yhdistäminen onnistuu, toteaa Minna Pappi Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa hankkeesta.

Hankkeen projektipäällikkö Minna Pappi iloitsee koulutuksen saamasta kiinnostuksesta alueella, suurin osa tähän mennessä koulutukseen hakijoista on alueeltamme, eli voidaan todeta, että IoT ja sen mahdollisuudet kiinnostavat. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Varkauden ja Ylivieskan alueiden kanssa. Koulutukseen kaivataan nyt lisää hakijoita erityisesti muilta hankealueilta, mutta mukaan voivat edelleen hakea myös Iisalmen seudun asukkaat. Haku on avoinna 14.8.2020 saakka. 

Lisätietoja ja sähköinen hakulomake löytyy osoitteesta: https://www.kamk.fi/fi/Hakijalle/Erikoistumiskoulutukset-ja-muuntokoulutukset/IoT---mahdollisuudet-ja-hyodyntaminen

Katso koulutuksen esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=O3FujFZMIO8

Minna Pappi
projektipäällikkö
Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa
minna.pappi@iisalmi.fi