Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmi tähtää Suomen vetovoimaisimmaksi seutukaupungiksi 2030 - tavoittelee kaupunkikiertueella uusia asukkaita

13.5.2019 8:00
3

Iisalmen kaupunki houkuttelee lisää uusia asukkaita ja työntekijöitä alueelleen yhdessä muun Pohjois-Savon kanssa osana toukokuussa alkavaa Olemisen vapaus -kaupunkikiertuetta. Kiertueen aikana kaupunki vahvistaa tavoitettaan olla Suomen houkuttelevin seutukaupunki 2030. Tavoitetta tukevat muun muassa Iisalmen laadukas koulutus sekä alueella toimivat kansainväliset yritykset sekä viihtyisä asuinympäristö. Iisalmi ottaa kiertueelle mukaan kaupungin merkittävän tarjonnan niin koulutuksen kuin työpaikkojenkin saralla ja tuo esille avaintekijöitä, jotka tekevät kaupungista hyvän paikan elää ja yrittää.

Iisalmessa on hyvä elää ja yrittää

Työpaikkojen määrä Iisalmessa on viime vuosina lisääntynyt tasaisesti. Uusien avointen työpaikkojen ilmoittaminen Iisalmen seudulla on kasvanut noin 11 prosenttia edellisvuodesta ja kasvu jatkuu edelleen. Tällä hetkellä alueella on tarjolla jopa 470 avointa työpaikkaa. Iisalmen kaupunkiin muuttaakin vuosittain noin tuhat ihmistä, ja kaupungin vetovoimaa ovat lisänneet kiinnostavat kansainväliset yritykset, kuten esimerkiksi Ponsse, Normet ja Genelec.

‘’Iisalmeen muuttaminen on usein arvovalinta’’, toteaa Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen. ‘’Muuttaessaan Iisalmeen päätyy kokoaan suurempaan kaupunkiin, jossa elämänlaatua tukevat muun muassa viihtyisä asuinympäristö lyhyine etäisyyksineen, puhdas luonto sekä laadukas koulutus.’’

Iisalmen kaupungin tarjoama perusopetus, jossa korostuvat vahvasti lähiopetus ja ohjaus, on herättänyt valtakunnallista huomiota. Arvostetulla perusopetuksella luodaan vahvaa pohjaa osaamiselle sekä elinikäiselle oppimiselle. Lapsiperheille Iisalmi mahdollistaa myös muut korkeatasoiset ja helposti saavutettavat palvelut.

Työtarjonnan sekä koulutuksen lisäksi Iisalmen seutu tarjoaa paljon mahdollisuuksia yrittämisestä kiinnostuneille, mikä näkyy muun muassa yrityksille myönnettyjen yritystukien suuressa määrässä, sekä yritysten välisen yhteistyön laajuudessa. Kaupunki kannustaakin uusia alueelle sijoittuvia yrityksiä kattavilla palveluillaan ja tarjoaa hyvät verkostot uusille yrittäjille. Näistä ja monista muista syistä johtuen Iisalmi valittiin Pohjois-Savon yritysystävällisimmäksi kunnaksi tammikuussa 2019.

“Kaupungissa on kova tarve erityisesti kone- ja metalliteknologiaan erikoistuneille alihankkijoille sekä uusille puunjalostusyrityksille puurakentamisen tai jatkojalostuksen eri osa-alueilla”, Savolainen tarkentaa.

Iisalmi on merkittävä kansainvälisten vientiyritysten keskittymä, jossa työpaikkoja on tarjolla useiden alojen osaajille tulevaisuudessakin. ‘’Nämä ja monet muut tekijät vahvistavat Iisalmen tavoitetta olla Suomen houkuttelevin seutukaupunki 2030’’, summaa Savolainen. ''Tule siis mukaan kiertueelle tutustumaan kaupungin laajaan tarjontaan ja koeajamaan Iisalmi sen kaikkine ihmeineen!’’

Osana Future Savo-hankkeen järjestämää Olemisen vapaus-kiertuetta Iisalmen Suomen-kiertue kiertää toukokuun aikana yhteensä kuusi paikkakuntaa. Olemisen Vapaus -kiertueella ovat mukana muun muassa Future-Savo -hanke edustaen kiertuerekallaan koko hankealuetta, Iisalmen kaupunki, Ponsse, Ylä-Savon Sote, KASVU By Iisalmi -yrittäjät, Iisalmen yrityspalvelut sekä Iisalmi ja tienoot -brändin toimijat ja yritykset. Kiertuetapahtumien Iisalmen seudun esittelypisteillä on mahdollista tutustua seudun tarjoamiin mahdollisuuksiin muun muassa uraan, yrittämiseen, opiskeluun, asumiseen, harrastamiseen sekä kulttuuriin liittyen.

Kiertueaikataulu:
Ma 13.5. Rovaniemi, Kauppatori
Ke 15.5. Oulu, Kauppatori
Pe 17.5. Kajaani, Raatihuoneentori
Ma 20.5. Joensuu, Kauppatori
Ke 22.5. Tampere, Keskustori
Ti 28.5. Helsinki, Narinkkatori

Lisätietoja:

 Iisalmen kaupunki

Terho Savolainen, elinkeinojohtaja, puh. 040 630 5328, terho.savolainen@iisalmi.fi
Laura Koski, markkinointi- ja viestintäsuunnittelija, puh. 040 632 5868, laura.koski@iisalmi.fi