Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmi saa koeasukkaan Tukholmasta

iisalmi.jpg
8.4.2019 15:00
2

Iisalmen kaupunki By Iisalmi -brändikumppaneineen lanseerasi tammikuun lopussa kampanjan, jossa tarjottiin sekä täysin ilmaisen että edullisen koeasumisen mahdollisuutta Iisalmen seudulle töihin tuleville. Kampanjan hakuajan päätyttyä maaliskuun lopulla oli haavissa kolmisenkymmentä koeasumisesta kiinnostunutta. Täysin ilmaiseen kokeiluun heistä valittiin Iisalmen Sanomille kesätoimittajaksi saapuva Emma Heinonen.

Hauska yhteensattuma on, että koeasumisen idea lähti niin ikään sanomalehtimaailmasta: Maakuntalehti Savon Sanomien kolumnissa (27.8.2018), toimittaja Vuokko Nissinen kertoi kaivanneensa vastaavanlaista mahdollisuutta aikanaan seudulle työtehtävien vuoksi muuttaessaan. By Iisalmi –toimijat totesivat, että miksei tarjottaisi Vuokon kaltaisille töiden perässä seudulle muuttaville koeasuntoja. Mukana By Iisalmi -toiminnassa olevan, vuokrakoteja tarjoavan Petterinkulma Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kauppinen tarttui toimeen: Koeasujille järjestyi yksi täysin ilmainen kesäkoti ja useampia edullisia soluasuntoja.

Makkaralahdella sijaitsevaan täysin ilmaiseen asuntoon koeasujaksi valitulle Emma Heinoselle Iisalmi ei ole entuudestaan tuttu. Heinonen odottaakin innokkaana uutta kaupunkiympäristöä, tuttavuuksia ja tapahtumia.

Heinonen kertoo saaneensa tiedon Koeasumisesta tutustuessaan Iisalmen kaupunkiin työtä hakiessaan:

”Mielestäni tällainen kokeilu on mahtava kannustin työn hakemiseen varsinkin pienemmiltä paikkakunnilta. Etenkin opiskelijan syksyä tällainen mahdollisuus helpottaa valtavasti.”, Heinonen kertoo.

Heinonen opiskelee tanssinopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulussa. Tällä hetkellä hän suorittaa vaihto-opintoja Tukholman Dans och Cirkushögskolanissa.
Näin ollen Tukholman vilinä vaihtuu Iisalmen sykkeeksi kesän koittaessa. Kesän mittaan selvinnee, onko kaupungeilla muutakin yhteistä kuin se, että molemmat ovat veden ympäröimiä.


Ylä-Savon ammattiopiston sisustusopiskelijat tekevät koeasunnosta kauniin kodin


Niin ikään By Iisalmi –brändityössä mukana oleva Ylä-Savon ammattioppilaitos antaa oman panostuksensa projektiin: Ysaon sisustusalan opiskelijat, Johanna Halonen – tuleva sisustaja - ja Kaisa Kulin – tuleva artesaani – suunnittelevat ja toteuttavat sisustusremontin Emma Heinosen tulevaan asuntoon opettajansa Tiina Huuskosen ohjauksessa. Koeasujilta kysyttiin jo hakemusvaiheessa sisustusmieltymyksiä ja Emman kertomat toiveet pyritään huomioimaan projektissa.

Sisustus- ja remontointiprojektin edetessä Johanna ja Kaisa tulevat bloggaamaan sen eri vaiheista. Blogi tulee löytymään www.iisalmi.fi –nettisivuilta ja toki remonttikuvia postaillaan myös someen – näin Emmakin saa jo ennakkoon nähdä, miten vieraanvaraisesti Iisalmessa otetaan hänet vastaan!

Koeasuja somettaa kesäkuulumisistaan


Koeasumisen kampanjaan kuuluu myös koeasujan sometus. Yleisö pääsee seuraamaan koeasuja-Emman kesäkuulumisia työhön ja vapaa-aikaan liittyen Instagramissa ja blogissa. Kanavat avataan toukokuun aikana.

Kesän aikana tavoitteena on kysyä kokemuksia myös muilta kampanjan myötä Iisalmeen muuttaneilta: hakemuksia ilmaiseen ja edulliseen koeasumiseen tuli yhteensä liki 30 kappaletta.

Lisätietoja:

Terho Savolainen, Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja
p. 040 630 5328

Mikko Kauppinen, toimitusjohtaja, Petterinkulma Oy
p. 020 743 9125

Tiina Huuskonen, sisustusalan opettaja, Ylä-Savon ammattiopisto
p. 040 079 3024