Ajankohtaista

Iisalmi kutsuu taas koeasumaan: KESÄKSI YLÄ-SAVOON TÖIHIN TULEVILLE TARJOLLA ILMAISTA TAI HUIPPUEDULLISTA ASUMISTA

Kesän 2019 koeasukas Emma Heinonen keräsi kokemuksiaan @Koeiisalmi –Instagramiin..PNGKesän 2019 koeasukas Emma Heinonen kertoi kokemuksistaan @Koeiisalmi -Instagramissa.
13.1.2020 8:00

Iisalmen seutu tunnetaan Savon vientiveturina, jossa syntyy etenkin metalli- ja teknologiateollisuuden sekä puunjalostuksen kärkituotteita maailman mittapuullakin mitattuna. Kukapa ei tuntisi esimerkiksi Ponssea, Normetia, Geneleciä, Olvia ja Lunawoodia. Huippuyritykset tarvitsevat huippuosaajia. Nyt etenkin kesätöitä etsiviä houkutellaan jo toistamiseen koeasumisen kampanjalla: Tarjolla on kesän 2019 tapaan yksi täysin ilmainen asunto koeasukkaalle ja hänen mahdolliselle perheelleen sekä edullista asumista useammalle asukkaalle.

Koeasumisen kampanja on osa Iisalmen kaupungin sekä kumppaniyritysten ja –oppilaitosten yhteistä By Iisalmi –brändityötä, jossa on totuttu tekemään ideoista totta. Brändin slogan kuuluukin ”Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.” Sama periaate koskee laajemminkin iisalmelaisia – kaupungissa on vahva yhteistyön perimä ja tekemisen meininki, jonka voidaan sanoa olevan paikallisten yrittäjäsukupolvien perintöä.

Koeasumista kokeiltiin ensimmäisen kerran kesällä 2019, jolloin runsaasta hakijajoukosta koeasukkaaksi valikoitui Tukholmasta Iisalmeen muuttanut Emma Heinonen. Emma työskenteli kesätoimittaja Iisalmen Sanomissa ja raportoi kokemuksistaan Ylä-Savossa mm. @Koeiisalmi –Instagram –tilillä.


”Koen, että Koeiisalmelainen-kampanja oli hyvä, rohkea ja innovatiivinen avaus Iisalmen kaupungilta. Sitä kannattaa jatkaa. Tällaisia kokeiluja voisivat myös muut pitovoiman ja vetovoiman kanssa kamppailevat kaupungit tehdä. Se avaa ovia sille, että ihmiset pääsevät konkreettisesti kokeilemaan kaupunkia, samaan tapaan kuin työpaikkaakin kokeillaan tai työntekijä on koeajalla työpaikassa. Tämän lisäksi se mielestäni myös avaa kaupunkirajat ylittävää keskustelua ja pienentää raja-aitoja, luo ymmärrystä.”, Emma summasi koeasumisen kokemuksiaan syksyllä 2019 kokeilun jo päätyttyä.

Kuten Emmakin suosittelee, kampanja saa jatkoa: hakemuksia kesän 2020 koeasumiseen otetaan vastaan maaliskuun loppuun saakka.

Hakijoilta edellytetään muuttoa seudulle työn perässä Ylä-Savon ulkopuolelta. Lisäksi täysin ilmaiseen koeasumiseen hakevilta toivotaan sosiaalisen median taitoja, sillä @Koeiisalmi –Instagram –tilin päivitysvastuu siirtyy uudelle koeasukkaalle heti muuttokuorman saavuttua kaupunkiin.


”Mielenkiinnolla odotamme, millaisin silmin Iisalmen kesästä tullaan tänä vuonna raportoimaan. Jokainen muuttaja katsoo uutta kotikaupunkiaan tuorein silmin omasta kokemuspohjastaan käsin ja voi nähdä seudun vahvuudet jopa paremmin, kuin me paikalliset. Miltä savolainen elämänmeno näyttäisi vaikkapa ruotsikieliseltä rannikolta muuttavan vinkkelistä? Kaikki ovat yhtä lailla tervetulleita, joten nyt vain työpaikkaa seudun yrityksistä etsimään!”, kannustaa Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

Petterinkulman kodit koeasuntoina

Petterinkulma Oy tarjoaa helppoa ja joustavaa vuokra-asumista Iisalmessa ja onkin monelle kaupunkiin muuttavalle sen ensimmäisen kodin vuokraaja. Petterinkulman hyvinhoidetuista taloyhtiöistä tulee löytymään myös tulevan kesän koeasunnot – tarkka sijainti ratkeaa sen mukaan, millainen on tulevan koeasukkaan tarve. Perheelliselle tarjotaan luonnollisesti tilavampi perheasunto, ja sinkulle riittää pienempikin kesäkoti.

”Petterinkulmalla on yli 1400 asuntoa ja ne sijaitsevat eripuolilla kaupunkia. Suurin osa asunnoista on kerrostaloissa, mutta meiltä löytyy myös rivitaloasuntoja. Asuntojen koot vaihtelevat pienistä yksiöistä aina isoihin perheasuntoihin. Useissa asunnoissamme on oma sauna, ja asunnot ovat siistejä ja viihtyisiä. Piha-alueet ovat vehreitä ja hyvin hoidettuja. - Me Petterinkulmalla haluamme osaltamme huolehtia siitä, että kaupunki säilyy vireänä ja ihmiset viihtyvät!”, kertoo Petterinkulman toimitusjohtaja Mikko Kauppinen.

 

Koeasuminen hyvä bonus kesätyörekryihin

Koeasuminen kampanjan toivotaan vauhdittavan kaikkien yläsavolaisten yritysten kesätyörekrytointeja. Iisalmen kaupunki kannustaa yrityksiä jakamaan tietoa Koeasumisen mahdollisuuksista omien rekrytointitoimenpiteidensä yhteydessä. Esitteitä voi ottaa jakoon esimerkiksi rekrymessuille tai omiin toimipisteisiin. Esitteistöä on saatavilla Iisalmen kaupungintalolla ja sosiaalisen median kanavista sekä Iisalmen kaupungin verkkosivuilta ja some-tileiltä löytyy myös jaettavaa tietoa.

Iisalmelle tämä on yksi tapa edistää visiotamme olla Suomen houkuttelevin seutukaupunki 2030. Mitä houkuttelevammaksi ja helpommaksi teemme muuttamisen, sitä varmemmin potentiaaliset muuttajat valitsevat juuri Iisalmen työ- ja asumisen mahdollisuudet.”, toteaa Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen.

Lisätietoja kampanjasta www.iisalmi.fi/koeiisalmi

Kampanjasivulla voi jättää hakemuksen sekä täysin ilmaiseen koeasumiseen, että edulliseen Petterinkulman kesäkotiin soluasunnossa. Koeasumisen ehtona työskentely Iisalmen seudun yrityksessä. Koeasujan nykyisen kotipaikan tulee olla Ylä-Savon ulkopuolella.

Instagram: https://www.instagram.com/koeiisalmi

Koeasumisen blogi: www.iisalmi.fi/koeiisalmi

 
Lisätietoja:

Terho Savolainen
Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja
p. 040 630 5328

Laura Koski
Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija
p. 040 632 5868

Mikko Kauppinen
toimitusjohtaja
Petterinkulma Oy
p. 020 743 9125