Matkailun ajankohtaiset

Iisalmi ja tienoot tehostaa matkailuyhteistyötä – lisää toimijoita mukaan

iisalmijatienoot_syyskuva_nosto.jpg
7.3.2019 15:00

Ylä-Savon seudullisen matkailun kehittämiseen tähtäävä Iisalmi ja tienoot -yhteistyö on laajentunut entisestään. Uusia toimijoita on saatu mukaan Kiuruvedeltä ja Lapinlahdelta, joiden lisäksi seudulliseen toimintaan osallistuvat Iisalmi, Sonkajärvi ja Vieremä. Yhteistyössä on mukana nyt jo 34 eri jäsentä, joten toimintaa voidaan järjestää aiempaa suuremmalla budjetilla ja alueen tunnettuutta sekä yksilö- että ryhmämatkailun kohteena lisätä huomattavasti.

Uusina jäseninä Iisalmi ja tienoot -ryhmässä ovat aloittaneet esimerkiksi alueen teatteritoimijat: iisalmelaiset In-Teatteri ja Iisalmen Teatteriyhdistys, lapinlahtelainen kesäteatteri Alapitkän Nuorisoseura ja kiuruveteläiset Teatteriyhdistys Hulluviima ja Kiuruveden Maalaiskaupunginteatteri. Lapinlahdelta yhteistyöhön ovat liittyneet myös Väärnin Pappila ja Luova Puu. Iisalmelaisiin uusiin jäseniin kuuluvat Olutjuhla Oluset, Ykköstapahtumat, Olvi-säätiön ylläpitämä Panimomuseo ja Ulmalan kansantalo, jonka yhteydessä toimii Tanssiteatteri Williwisio. Lisäksi Kiuruvedeltä on saatu jäseniksi Villa Kirmakka, Ratsastuskeskus Lupis ja Talli Taitavat Kaviot. Jäsenmäärän kasvu mahdollistaa aidosti seudullisen yhteistyön ja parantaa koko alueen matkailutarjontaa ja -palveluja.

Luvassa vilkas tapahtumakesä 

Kansainvälisesti tunnettu Eukonkannon MM-kisat pidetään Sonkajärvellä 24. kerran 5.–6.7. Tapahtuman uutuuslajina on Tonkkumin heitto. Oluset Olutjuhlat kutsuu Iisalmeen 12.–13.7. ja tarjoaa ohjelmaa kaikenikäisille, Runnirock houkuttelee kotimaisen musiikin pariin 2.–3.8. Lapinlahdella nautitaan 3.8. Juusto- ja viinijuhlien antimista ja musiikista. Koljonvirran Rompepäivät ja Terva-ajot järjestetään 9.–10.8. Iisalmessa, jonka keskustassa laajan suosion saavuttanut Louhenkatupäivä kutsuu 10.8. nauttimaan markkinatunnelmasta, katuruoasta ja runsaasta ohjelmasta. KokoJazz Club tarjoaa korkeatasoista ohjelmistoa läpi vuoden ympäri Ylä-Savoa. 

Kesäteatteria
Iisalmi ja tienoot on mainio kohde myös kesäteatterin ystäville. Alapitkän nuorisoseuran kesäteatterissa esitetään 120-vuotisjuhlanäytelmänä Johannes Linnankosken romaaniin perustuva Pakolaiset; Linnankoski asui 1902–1903 teoksen tapahtumapaikalla, Alapitkän kylän Hovin kartanossa. Tarmo Valkosen dramatisoiman ja ohjaaman näytelmän ensi-ilta on 30.6. Kiuruveden Maalaiskaupunginteatterissa saa 28.6. ensi-iltansa menestystä niittänyt, Juha Tapion hiteillä höystetty musiikkikomedia Kaksi puuta. Sen ovat käsikirjoittaneet Osku Valve ja Otto Kanerva, ja sen ohjaa Kati Rissanen. Spede Pasasen työryhmineen kirjoittaman klassikkokomedian Pölhölän ensi-ilta puolestaan nähdään 14.6. Koljonvirta Teatterissa. Näytelmän tuotannosta vastaavat Ismo Apell ja Antti Heikkinen. Myös tulevana syksynä teatterikausi jatkuu vilkkaana.

Monipuolista majoitusta ja ikimuistoisia elämyksiä 

Yläsavolaista kulttuuritarjontaa rikastavat monipuoliset majoitus- ja harrastusmahdollisuudet. Esimerkiksi Jokiniemen Matkailu Lapinlahdella ja Haapaniemen Matkailu Iisalmessa tarjoavat mökki-, huvila- ja kartanomajoitusta yksityisille matkailijoille, ryhmille sekä kokous- ja juhlavieraille. Kiuruvedellä hotelli-ravintola Sininen Helmi ja Iisalmessa Original Sokos Hotel Koljonvirta, Iisalmen Seurahuone, Hotel Golden Dome, Olvi-Oluthalli houkuttelevat laadukkailla majoitus- ja ravintolapalveluilla, Spa Hotel Runni myös kylpylä- ja hyvinvointipalveluilla sekä erilaisilla aktiviteeteilla. 

Elämysten lähteille ja liikunnallisten harrastusten ja virkistyksen pariin Ylä-Savossa houkuttelevat lisäksi Ratsastuskeskus Lupis ja Talli Taitavat Kaviot Kiuruvedellä, Iisalmen Peli-Karhujen mestispelit, Matkatoimisto MatkaSavo, Keila- ja liikuntakeskus Liike ja Ravintola Raatihuone Iisalmessa samoin kuin Ylä-Savon Hippos Vieremällä ja Ruukin Tupa Sonkajärvellä. Lapinlahdella matkailijoita palvelevat vanha pappilamiljöö ja kirjailija Juhani Ahon remontoitu synnyinpaikka Väärnin Pappila, Taidemuseo Eemil, taidekahvila Luova Puu sekä Matin ja Liisan Asema. 

Lisätietoja
Markkinointiasiantuntija Jarmo Miettinen, puh. 040 830 2681 
jarmo.miettinen@iisalmi.fi 
www.iisalmijatienoot.fi 
 
EsittelyvideoIisalmi ja tienoot on matkailumarkkinointiryhmä, joka koordinoi Iisalmen, Kiuruveden, Lapinlahden, Sonkajärven ja Vieremän matkailuyhteistyötä Ylä-Savossa. Se toimii Iiden ry:n alaisuudessa ja markkinoi alueen tapahtumia ja matkailuaktiviteetteja.