Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmi houkuttelee ihmeentekijöitä Tampereelta ja pk-seudulta: PALUUMUUTTAJAT JA KIEKKOKANSA KIIKARISSA

Kätfishin By Iisalmi –biisin live-ensiesitys on Tampereella 11.3.2020 Kuva Kätfish.PNGKätfishin By Iisalmi –biisin live-ensiesitys on Tampereella 11.3.2020
12.2.2020 13:00
0

Iisalmen kaupunki ja By Iisalmi –brändikumppanit ovat toteuttaneet jo monenlaisia rohkeita kokeiluja tavoitellessaan kaupunkistrategian Suomen houkuttelevin seutukaupunki –visiota. Pari vuotta sitten myönteistä vastakaikua sai Iisalmen lähettämät rakkauskirjeet kaupungista poismuuttaneille ja kaupungin kesäasukkaille. Nyt Iisalmi kokeilee musiikin ja Mestis-kiekon voimaa Ihmeentekijäksi #byiisalmi –tapahtumassa Tampereella.

Iisalmi uutisoi jo aiemmin, että iisalmelaislähtöisten nuorten muusikoiden punk-pop –bändi Kätfish tekee kaupungille nimikkobiisin. Vetävän By Iisalmi –biisin parissa on mahdollista jammailla livenä ensimmäisen kerran Tampereella 11.3.2020 järjestettävässä Ihmeentekijäksi #byiisalmi –tapahtumassa. Tapahtumapaikkana on Hakametsän jäähalli, jossa pelataan myös Mestis-ottelu KooVee-IPK. Ennen ottelua ja erätaukojen aikana tarjolla on tietoa Iisalmen seudun ura- ja koulutusmahdollisuuksista, asumisen vaihtoehdoista sekä Iisalmen ja tienoiden tapahtuma- ja matkailukohteista. Viihdyttämässä ovat Kätfishin lisäksi myös Onni Lykky Onnepyörineen sekä IPK:n Karhukopla ja DanceTeam. 

Ihmeentekijäksi #byiisalmi –tapahtuma on avoin kaikille ottelulipun ostaneille, mutta vip-vieraina paikalle on kutsuttu henkilökohtaisella kutsulla Ylä-Savosta Tampereen seudulle ja pääkaupunkiseudulle muuttaneita. Monella jo vuosiakin muualla asuneista voi olla pieni kipinä rinnassaan, jota houkuttelevalla ja ajantasaisella tiedolla työpaikkoihin ja palveluihin liittyen kotiseutu voi lämmittää jopa paluumuuttopäätökseen asti.


Irtokiekot haltuun #LoveByIisalmi -treffeillä

Iisalmi toteutti aiemmin #LoveByIisalmi –hääkilpailun, joka otettiin niin ikään myönteisesti vastaan suuren yleisön joukossa. Niinpä Iisalmi jatkaa ”rakkauskampanjointia” tavoitteenaan houkutella nuoria aikuisia perustamaan yhteinen elämänsä Iisalmen seudulle: Ihmeentekijäksi #byiisalmi –tapahtuman yhteydessä järjestetään sinkkutreffit, joihin voi ilmoittautua tapahtuman Facebook-sivulla. Yläsavolaissinkut saavat kyydin Tampereella ja takaisin Iisalmen tarjoamana, ja tamperelaissinkut lupsakkaa seuraa kiekkokatsomoon – jos vain rohkenevat ilmoittautua mukaan treffiseuraksi. 


Houkutteleva kaupunkikuva syntyy pitkäjänteisellä työllä

Iisalmen kaupunki on tehnyt By Iisalmi –brändimarkkinointia vuodenvaihteesta 2015-2016 - pitkäjänteisen työn kaupungin imagon kehittämiseksi voidaan katsoa tuottaneen jo pikkuhiljaa tulosta. Mittaaminen on haastavaa, mutta esimerkiksi kampanjoiden herättämä vastakaiku, rekrytapahtumissa ja muissa tempauksissa käydyt keskustelut ja kohtaamiset sekä esimerkiksi vuoden takainen seutukaupunkien pehmeä vetovoimatutkimus kertovat Iisalmen vahvistaneen veto- ja pitovoimaansa. Myös alueen kaupallinen vetovoima uusine investointeineen puhuu sen puolesta. Yleisen trendin mukaisesti syntyvyys laskee koko maassa, joten se ei voi olla vaikuttamatta Iisalmenkaan väkilukuun. Nettomuuttotilastot ovat kuitenkin kehittyneet varovaisen myönteisesti ja tavoitteena on nettomuuton kääntäminen positiiviseksi. Olemalla aktiivisesti esillä yllättävissäkin tilanteissa – kuten vaikkapa paikkakunnan oman Mestis-joukkueen kanssa Tampereella – Iisalmi kertoo houkuttelevaa viestiään aina uusille kohderyhmille ja tekee näin selväksi, että ihmeen äärelle mahtuu enemmänkin ihmisiä elämään eturivissä!


Lisätietoja:

Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen, 
terho.savolainen@iisalmi.fi, puh. 040 630 5328. 

Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski, 
laura.koski@iisalmi.fi, puh. 040 632 5868.

Media on tervetullut mukaan Ihmeentekijäksi #byiisalmi –tapahtumaan Tampereelle! 


Linkkejä: 
Tapahtuman nettisivu
www.iisalmi.fi/ihmetapahtuma

Tapahtuman Facebook-sivu ja sinkkutreffi-ilmoittautuminen:
https://fi-fi.facebook.com/events/783528098818305/

Linkki Kätfishin By Iisalmi –biisin teaser-videoon: 
https://youtu.be/OWP1RZFgLS8