Ajankohtaista

Iisalmi avaa biisikisan juhlavuoden kunniaksi - uusia teoksia voi ilmoittaa kisaan heinäkuun loppuun saakka

Kätfishin By Iisalmi -biisin ensiesitys Tampereella maaliskuussa 2020. .jpgLiitteenä kuva Kätfishin Iisalmelle tekemän nimikkobiisin julkisesta ensiesityksestä Hakametsähallista Tampereelta maaliskuulta 2020. Tuolloin Iisalmi järjesti paluumuuttajamarkkinoinnin tapahtuman IPK:n vieraspelin yhteydessä. Mukana kuvassa myös IPK:n Cheerleading –tanssijoita.
24.3.2021 9.00

Tyylilaji on vapaa Iisalmen hakiessa juhlavuoden biisikisan kautta uutta nimikkokappaletta jatkumona viimevuotiselle Kätfish-yhtyeen kanssa yhteistyössä tuotetulle ”Haluun tehä sun kaa ihmeitä” –kappaleelle. Millainen on Ihmeiden Iisalmi ja miten se soi? Onko se punk, onko se pop, vai 100% rock, kuten viimevuotisessa markkinointikampanjassa Radio Rockin korporaatio totesi – se on nyt kisaan osallistuvien tulkittavissa.

Iisalmen kaupunki viettää parhaillaan 130-vuotisjuhlavuottaan. Yhtenä juhlavuoden tekona kaupunki julistaa avoimeksi Ihmeiden Iisalmi –biisikisa, jonka kautta toivotaan synnytettävän Iisalmen innoittamia teoksia musiikin eri tyylilajeissa. Iisalmessa on mm. Ylä-Savon musiikkiopiston tarjoamaa laadukasta musiikinopetusta ja yleistä harrastuneisuuttakin löytyy, joten lähtökohdat kisalle ovat hyvät.

”Musiikkiopiston opettajat voivat kannustaa opiskelijoitamme biisien tekemisessä. Rohkaisen jokaista pienestikin innostunutta kertomaan ajatuksistaan opettajalleen tai muille omille tukijoukoilleen – siitä se lähtee!”, kannustaa Ylä-Savon musiikkiopiston rehtori Tapani Lakaniemi.

Kaupungin toive on, että kisaan saataisiin mukaan eri ikäisten, eri tyylilajeja edustavien muusikoiden töitä:

”Musiikin kautta pystyy tulkitsemaan tunteita ja kokemuksia monipuolisesti – miksei siis välittämään ajatuksiaan Iisalmesta. Viimevuotinen biisiyhteistyö Kätfishin kanssa oli niin onnistunut ja innostava, että halusimme tarjota jälleen uuden mahdollisuuden vastaavan musiikillisen teoksen synnyttämiselle kisamme kannustamana. Juhlavuoden yksi huipennus kaupungin vetovoimatyön kannalta on vuosittainen By Iisalmi –seminaari, jonka jatkoilla eli STAGE By Iisalmi –konsertissa, saa tämän kisan voittajaksi valikoituva biisi julkisen ensiesityksensä.”, kertoo Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

Kisaan voi osallistua soolo-, bändi- tai orkesteriteoksella ja tyyli on muutoinkin vapaa. Kisaan osallistuvan teoksen tulee olla uusi ja julkaisematon, ja se tulee toimittaa raadin arvioitavaksi ääni- tai videotiedostona. Teoksen nimi voi olla myös muu kuin ’Ihmeiden Iisalmi’, mutta Iisalmen tulee olla teoksen innoittajana.

Palkintona on biisin musiikkivideon kuvaaminen julkaisemista varten ja mahdollinen äänityksen ammattimainen tuotanto sekä upea teoksen julkinen kantaesitys 10.11.2021 järjestettävässä By Iisalmi –seminaarin iltakonsertissa. Lisäksi voittaja saa rahapalkintona 1300 €.

”Toki toivomme, että kaupunki voisi edistää kisan voittajan musiikkiuraa tarjoten esimerkiksi esiintymistilaisuuksia tulevaisuudessa enemmänkin! Myös palkintona kuvattavaa musiikkivideota voidaan käyttää kaupungin markkinoinnissa eri kanavissa.”, kertoo Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen ja jatkaa:

”Äänimaailmojen hyödyntäminen on viime vuosina nostanut suosiotaan yritysmaailmassa, miksei siis kunnissakin. Jospa kisan kautta saisimme uuden ulottuvuuden Iisalmen brändille – onhan äänimaailma osa brändiä siinä missä kuvamaailmakin!”

Kilpailun osallistumisaika päättyy 31.7.2021. Voittaja julkaistaan elokuun 2021 aikana.

Lisätietoja ja osallistumislomake: www.iisalmi.fi/biisikisa

Liitteenä kuva Kätfishin Iisalmelle tekemän nimikkobiisin julkisesta ensiesityksestä Hakametsähallista Tampereelta maaliskuulta 2020. Tuolloin Iisalmi järjesti paluumuuttajamarkkinoinnin tapahtuman IPK:n vieraspelin yhteydessä. Mukana kuvassa myös IPK:n Cheerleading –tanssijoita.

 

Lisätietoja antavat:
Terho Savolainen, p. 040 630 5328, terho.savolainen@iisalmi.fi
Tapani Lakaniemi, 040 5434 902, tapani.lakaniemi@iisalmi.fi
Laura Koski, p. 040 632 5868, laura.koski@iisalmi.fi