Uutisarkisto

Iisalmi 130v juhlii: Kaiken kansan torijuhla 2.-3.7.2021

The Kaiken kansan torijuhla (2).png
18.6.2021 15.22
0

Kaksipäiväiset kaupunkifestivaalit 2.-3.7.2021 tuovat Iisalmen torille monenlaista ohjelmaa, aktiviteettia, livemusiikkia sekä esityksiä koko perheelle, kun seudun tunnetut toimijat kokoontuvat viikonlopuksi yhteen ja tarjoavat savolaista vilinää Iisalmen kesäviikonloppuun.

130-vuotias Iisalmi kutsuu koko kaupungin juhlimaan yhdessä!

Kaiken kansan torijuhla järjestetään Iisalmen torilla 2.-3.7.2021. Kaksipäiväiset kaupunkifestivaalit tuovat torille monenlaista ohjelmaa, aktiviteettia, livemusiikkia sekä esityksiä koko perheelle, kun seudun tunnetut toimijat kokoontuvat viikonlopuksi yhteen ja tarjoavat savolaista vilinää Iisalmen kesäviikonloppuun.

Perjantaina 2.7.2021 ohjelmaa on klo 18-21. Ilta alkaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Kati Åhmanin tervehdyksellä ja jatkuu monipuolisilla musiikkiesityksillä. Torilavalla klassista musiikkia tarjoilee Ylä-Savon Musiikkiopisto, kansanmusiikkia pohjoissavolainen Riitta Hynynen ja Petra Lisitsin-Mantereen duo ja suomirockia iisalmelainen cover-yhtye Täsmälääke. Koko illan tunnelmasta pitää huolen tunnettu juontaja ja savontaja Olavi Rytkönen.

Lauantaina 3.7.2021 juhlatunnelma jatkuu klo 11-14. Paikalla kaupunkia ilahduttamassa ovat mm. Ylä-Savon Musiikkiopiston Opebändi, nuorisoseurojen tanssiryhmät sekä murremestarit Tolokun tytöt. Lauantain tilaisuuden juontavat Riitta Hynynen ja Petra Lisitsin-Mantere. Lauantaina eri puolilla kaupunkia päästään lisäksi näkemään yllättäviä tanssiesityksiä sekä kansallispukujen tuuletusta!

Koko tapahtuman ajan ohjelman ohessa torilta löytyy myös letunpaistoa, torimyyjiä sekä Martti Startin Heettäkee ja Naattikee –kisailua. Torin kulmalta alkaa myös koko perheelle sopiva tonttu Hilima Haepakan Iisalmi-seikkailu, jossa mobiililaitteella ratkottavat johtolangat johdattavat seikkailijoita reitillä läpi keskusta-alueen! Paikalla sekä perjantaina että lauantaina ovat lisäksi kaupungin infoteltat, joilta voi vaikka napata mukaansa esitteitä Iisalmen monista ihmeistä.

Tarkka ohjelma-aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Lämpimästi tervetuloa juhlimaan 130-vuotiasta Iisalmea koko kaupungin kesken!