Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmessa kasvua alkuvuoden hotelliyöpymisissä

KUVA Iisalmi ja tienoot.jpg
9.8.2018 13:00
2

Tilastokeskuksen tammi-kesäkuun majoitustilastoissa on Iisalmen hotelliyöpymisissä hyvää 5,8%:n kasvua.
Majoitustilastot osoittavat kesäkuun ennakkotietojen valossa jopa 19,4%:n kasvua Iisalmen hotelliyöpymisissä. Muutos kotimaisten majoittujien kohdalla on viime vuoden kesäkuuhun verrattuna 20,3% ja ulkomaalaisten kävijöiden kasvuakin on 9%, vaikka yleisesti ulkomaalaisten majoittujien määrä Suomessa notkahti ajankohdalla.

Tilastokeskuksen tilastoihin lasketaan alueeltamme vain Iisalmen neljän hotellin tiedot, mutta luvut ja suunta ovat suuntaa-antavia koko Iisalmi ja tienoot-matkailualueelta. Kasvukäyrä jatkuu viime vuodelta, jolloin samaan aikaan tilastoissa oli myös positiivinen vire.

Työperäinen matkustaminen ja alueen yritysten käyttämät matkailupalvelut luovat tukijalan alueen matkailulle ja talouden hyvä tilanne heijastuu nyt matkailuun. Alueella on lisäksi panostettu matkailun kehittämiseen ja markkinointiin. Käynnissä olevalla Ylä-Savon tapahtumamatkailun ja keskustojen kehittämistyöllä on kehitetty muun muassa seudun matkailumarkkinointiyhteistyötä. Iisalmi ja tienoot matkailumarkkinointiyhteistyöhön on saatu lisää voimaa uusien jäsenten ja tiivistyneen kuntayhteistyön myötä. Markkinointi on tehostunut esimerkiksi alueen yhteisten matkailun ja tapahtumien sosiaalisen median kanavien käyttöönoton ja tuoreiden markkinointimateriaalien tuottamisen myötä. Markkinointitempauksia on tehty yksin ja yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Alkuvuodesta oltiin mm. MATKA 2018-messuilla ja toukokuussa Narinkkatorin yhteistempauksessa.

Katso: kuvia Iisalmen seudulta.

Lisätiedot:
Minna Maukonen
matkailu-ja viestintäasiantuntija
Iisalmen kaupunki
puh. 040 543 4903
minna.maukonen@iisalmi.fi