Ajankohtaista tietoa uimahallin rakentamisesta

Iisalmen uuden uimahallin nimi on nyt päätetty: Syyskaudella uidaan Saukossa!

24.2.2022 12.00

Iisalmen uutta, syksyllä 2022 avautuvaa uimahallia on jo suunnitteluvaiheesta alkaen tehty kuntalaisia osallistaen, onhan uimahalli monen kuntalaisen hyvinvoinnin peruspilareita monipuolisine liikuntamahdollisuuksineen. Myös uimahallin nimivalintaan päätettiin ottaa ehdotuksia kuntalaisilta nimikilpailun kautta.

”Saimme hyviä ehdotuksia perusteluineen, yhteensä noin 350. Toki ehdotuksissa oli myös sellaisia, jotka jo ovat olemassa jossakin Suomen uimahalleissa kuten, kuten esimerkiksi Pisara, Aalto, Uikko ja Zimmari. Tärkeimpänä työryhmän valintakriteerinä ehdotuksille oli se, että nimi kuvaa jollakin tavalla Iisalmea.”, kertoo kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Pekka Partanen Iisalmen kaupungilta.

Nimikilpailun pohjalta saadusta ehdotuksista työryhmä valitsi jatkoon kolme nimeä – nämä nimiehdotukset olivat Laine, Saukko ja Kunto - ja Sivistys- ja hyvinvointilautakunta pääsi tekemään lopullisen nimivalinnan niiden joukosta. Lautakunta päätti valita nimeksi Saukon.

Valittuun nimeen ’Saukko’ liitetään myös tarkenne ’Iisalmen uimahalli’. Etenkin julkisten rakennusten osalta on tärkeää, että myös paikkakunnalla vierailevat satunnaiset kävijät ja ohikulkijat tietävät, missä halli sijaitsee, ja että kyseessä on nimenomaan kunnallinen palvelupaikka, jossa voi harrastaa esimerkiksi perinteistä kuntouintia, erotuksena viihdekylpylöihin.

”Nimiehdotuksen ’Saukko’ jättäneiden perustelut olivat erittäin hyviä kuten esimerkiksi, että saukko on Iisalmen nimikkonisäkäs, saukko on taitava uimari ja sen latinankielinen nimi on Lutra Lutra. Saukko on älykäs ja nokkela, sympaattinen vesieläjä, noutaa jopa altaan pohjalle pudonneen puhelimen. Eiköhän tästä jotakin keksitä, vaikkapa uusi nimi kesäuimakoulutuotteelle!”, pohjustaa Pekka Partanen tuoreen nimen tarjoamia mahdollisuuksia.

Iisalmen uuden uimahallin on tarkoitus avautua loppuvuodesta 2022.

”Rakennusaikataulu on hieman myöhässä. Toivotaan, että halli päästään avaamaan yleisölle kuitenkin vielä loppuvuodesta. Rakentamisajan sivuihin kannattaa käydä tutustumassa. Sieltä saa tietoa mm. halliin tulevista ratkaisuista ja hallia elävöittävästä taiteesta. Rakentamisen etenemisestä päivitetään sivuille kuvia kerran kuukaudessa.”, kertoo Pekka Partanen.

Iisalmessa uimahallin palvelut ovat jo vuosikymmeniä olleet olennainen osa iisalmelaisten ja muiden hallinkäyttäjien arkiliikuntaa ja hyvinvoinnista huolehtimista. Hyvinvoinnin edistämisen työ on kuitenkin jatkuvaa, ja vaatii alati palveluiden kehittämistä kohderyhmän tarpeita vastaavaksi. Palveluista tulee myös viestiä niin, että erilaiset kohderyhmät kokevat voivansa matalalla kynnyksellä tutustua uusiinkin lajeihin. Iisalmen kaupunki käynnisti viime vuonna Elämäni kunnossa -markkinoinnin, jolla nostetaan esille sekä kulttuuri- että liikuntaharrastuksia kannustavalla ja rohkaisevalla otteella. Esimerkiksi Iisalmen uimahalli on paikka, jossa vauvasta vaariin voi tehdä matkaa kohti elämänsä kuntoa. Uudessa uimahallissa entistä paremmissa puitteissa.

”Odotan, että pystymme uuden hallin myötä entistä paremmin palvelemaan sekä iisalmelaisia että lähialueen asukkaita. Allasosastolla käytön ohjaus ja viihtyisyys paranevat, kun asiakkaat ohjautuvat eri altaisiin. Kuntosali omalla sisäänkäynnillä mahdollistaa aukioloaikojen laajentamisen. Esteettömyys tulee uusissa tiloissa nykyiseen verrattuna paranemaan merkittävästi, jolloin halli palvelee entistä paremmin kaikkia asiakasryhmiä vauvasta vaariin.” iloitsee Pekka Partanen.

Lisätietoja uudesta uimahallista: www.iisalmi.fi/uusiuimahalli
Kuvia uudesta uimahallista: Iisalmen uimahalli Saukko -teksti tulee olemaan näkyvällä paikalla uuden uimahallin rakennuksessa, jonka rakennusvaiheita voi seurata kuvien kautta: www.kuvat.fi/YX3QFE29AC