Matkailun ajankohtaiset

Iisalmen seudulla maistuu rakkaus: Juhlavuoden kunniaksi tarjolle ikimuistoisia elämyksiä ja paikallisia makuja

Mies tekee ravintolaruokaa avotulella.
31.12.2020 11.38

Iisalmen 130-vuotisjuhlavuoden 2021 kunniaksi Iisalmessa järjestetään rakkaudentäyteinen arvonta, jossa palkintona on 12 upeaa Iisalmen seudun paikallisen ravintolan illallista kahdelle. Illalliselle voi ottaa mukaan kenet tahansa, jolle haluaa osoittaa arvostusta tai hellyyttä – puolison, ystävän, sukulaisen, työtoverin tai vaikkapa aina auttavaisen naapurin.

Iisalmen kaupunki sekä kaupungin vetovoimabrändit By Iisalmi ja Iisalmi ja tienoot tarjoavat juhlavuotena 2021 teemaillallisia Iisalmen kiinnostavissa ja tunnelmallisissa ravintoloissa. Illallinen katetaan tarjolle joka kuukausi eri ravintoloissa ja erilaisten elämysten äärellä – jokaiselle kuukaudelle on suunniteltu oma, ihastuttava kattauksensa vaihtuvassa ravintolassa.

”Illalliskohteet ovat valikoituneet Iisalmi ja tienoot –verkostossa mukana olevista matkailu- ja elämyskohteista. Vuoden aikana tarjolle on asetettu eri puolilta matkailualuettamme hyvin monipuolisia kohteita, jotta jokaiselle olisi maukas ja mieleinen juhlahetki tarjolla.”, kuvailee Iisalmen kaupungin matkailu- ja markkinointiasiantuntija Jarmo Miettinen.

Arvonnassa on mahdollisuus valita omat suosikkinsa 12 teemaillallisesta, joiden arvontaan osallistuu. Illallisten ohella tarjolla on myös muuta sisältöä – aina savusaunasta teatteriesitykseen ja jääkiekko-otteluun.

”Iisalmesta ja tienoilta löytyy yllättävänkin paljon hienoja ja omintakeisia ravintolaelämyksiä, kun tekee pientä paketointia vaikkapa teatterin ja ruoan ympärille. Korona-aika tietysti sotki jotakin, kun esimerkiksi IPK:n kiekkoillallista ei saatu katkon vuoksi alkuvuoden ohjelmaan. Silti saimme tarjolle herkullisen kattauksen!”, iloitsee Jarmo Miettinen.

Illallinen tuo ihmisiä yhteen

Tämä lopuillaan oleva vuosi 2020 on ollut erikoinen ja pakottanut ihmisiä ottamaan etäisyyttä ehkä niihin kaikkein tärkeimpiinkin ihmisiin elämässään. Iisalmen tarjoamilla teemaillallisilla on taas mahdollisuus kohdata toisensa ja antaa aikaa välittämiselle sekä yhteiselle kokemukselle kiireettömässä ja ainutlaatuisessa hetkessä.

Illalliselle voi valita seurakseen kenet tahansa, jolle haluaa tarjota iisalmelaisella lempeydellä maustetun elämyksen. Illallisilla toivotaan nähtävän puolisoiden lisäksi läheisiä, ystäviä, työkavereita tai muita läheisiä, joiden kanssa olisi tärkeää pysähtyä yhteisen illallisen äärelle.

”Toivomme, että kampanja herättäisi miettimään, kuka omassa lähipiirissä ansaitsisi tulla yllätetyksi tai huomioiduksi illallisella. Yhteinen aika on osoitus arvostuksesta. Rohkeasti vain osallistumaan ja pohtimaan, mikä kahdestatoista upeasta illallisesta sopisi vaikkapa parhaan ystävän kanssa nautituksi, ja millä voisi ilahduttaa työkaveria tai vaikkapa naapuria! Entäpä oma äiti – mitä haluaisit juuri hänelle tarjota? Toki perinteinen ajatus romanttisesta illallisesta puolison kanssakin toimii.” kannustaa Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.

Taustalla vahva kotiseuturakkaus ja lämminhenkinen kaupunki

 

Illalliskampanjan lähtökohtana on juhlistaa kaupungin merkittävää juhlavuotta. Lisäksi esiin halutaan nostaa Iisalmen upeita ja elämänmakuisia tarinoita, paikallista osaamista ja ikimuistoisia elämyksiä sekä levittää Love By Iisalmen lämpöistä henkeä. Aiemmin Love By Iisalmi –teema tuli tutuksi Hiät Kuapissa -kisasta, jossa palkintona oli häät maailman pienimmässä ravintolassa Kuapissa Poroveden rannalla Iisalmessa.

”Sekä hieman telkkarista tutun Suomi Love –ohjelman henkinen illalliskampanja että aiempi hääkisa ideoitiin alun perin pitovoimatyöpajassa. Työpaja oli osa Iisalmen kaupungin markkinoinnin osallistuvan budjetoinnin toteutusta vuonna 2019. Tavoitteenamme oli kehittää tekoja ja tempauksia, jotka kasvattavat yhteisöllisyyttä ja tunnetta siitä, että Iisalmi on hellä kotikaupunki, jossa on hyvä rakastaa ja tehdä rakkauden tekoja.”, kertoo Laura Koski ja jatkaa:

”Juhlavuoden kunniaksi katamme Iisalmeen ja tienoille tarjolle illallisia, joissa on välittämisen maku – aivan kuten hellän ja huolehtivan Iisalmen luonteessa.”

Iisalmi kuten moni muukin isoimpien kasvukeskusten ulkopuolella sijaitse pikkukaupunki tarvitsee uusia asukkaita säilyäkseen elinvoimaisena ja kehittyäkseen. Iisalmessa on puitteet ja peruspalvelut erinomaisessa kunnossa, ja töitäkin olisi tarjolla nuorille ihmisille Voisiko rakkausteemainen kampanjointi auttaa asiassa ja onko vielä uusia tempauksia tiedossa?

”Joitakin työpajan ideoita on vielä pankissa, joten uskomme, että rakkausteemaisia kampanjoita teemme jatkossakin. Muiden muassa Hiät Kuapissa -juhlan yhteyteen alun perin suunnitellut yhteisölliset hääjuhlat sokkotreffeineen jäivät koronarajoitteiden jalkoihin. Jos vain mahdollista, voisimme mielellään järjestää seudun sinkuille rentohenkisen tapaamisen joskus tulevaisuudessa.”

Iisalmi ja tienoot on täynnä uniikkeja ravintoloita upeissa savolaisissa maisemissa, ja illallisen aikana onkin oivallinen tilaisuus tutustua vaikkapa itselleen entuudestaan tuntemattomaan ravintolaan tai palveluntarjoajaan. Myös muualla asuvia rohkaistaan osallistumaan kilpailuun, sillä Iisalmeen kaikki ovat tervetulleita.

Lisätietoja:
Laura Koski, p. 040 632 5868, laura.koski(at)iisalmi.fi

Jarmo Miettinen, p. 040 830 2681, jarmo.miettinen(at)iisalmi.fi