Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmen kaupunki avasi haun ilmaiseen kulttuurin ja liikunnan harrastuskokeiluun!

EK_hakumainos.jpgElämäni kunnossa -harrastuskokeilussa voit kokeilla eri harrastuksia uuden instrumentin opiskelusta liikunnan lajeihin.
13.5.2024 13.00
0

Iisalmen kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluiden yhteinen Elämäni kunnossa -harrastuskokeilu järjestetään jälleen ensi syksynä. Kokeiluun etsitään kahta ennakkoluulotonta ja uusia harrastuskokemuksia janoavaa iisalmelaista. Harrastuskokeilijat saavat kahden kuukauden ajan kokeilla kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluita täysin ilmaiseksi. Vastineeksi he tulevat kertomaan harrastuskokemuksistaan sosiaalisessa mediassa sekä Iisalmen kaupungin eri viestintäkanavissa. Hakuaika on auki toukokuun loppuun saakka.

Iisalmen kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut haluavat tuoda kaupungin monipuolisia harrastusmahdollisuuksia asukkaiden tietoisuuteen ja innostaa tutustumaan uusiin lajeihin ja harrastuksiin. Jotta kattava tarjonta tulisi tutummaksi, lanseerasi kaupunki viime keväänä maksuttomista lajikokeiluista koostuvan harrastuskokeilujakson. Kampanja sai positiivisen vastaanoton ja innosti useita hakemaan mukaan, joten kaupunki päätti avata haun myös tänä vuonna. Hakuaika on nyt käynnissä ja hakea voi 31.1.2024 saakka. Katso hakuohjeet ja lisätiedot iisalmi.fi/harrastuskokeilu-sivulta. 

Harrastuskokeiluun valitaan kaksi uusia harrastuksia etsivää iisalmelaista, jotka saavat tutustua kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluihin kahden kuukauden ajan täysin maksutta. Harrastuskokeilijat tulevat kertomaan omista kokemuksistaan sosiaalisen median kautta sekä Iisalmen kaupungin eri viestintäkanavissa. Tavoitteena on innostaa samaistuttavien kokemusten kautta myös muita kokeilemaan uusia harrastuksia. Kaupunki haluaa myös madaltaa kynnystä lähteä harrastusten pariin esimerkiksi pitkän tauon jälkeen, tai jos omaa suosikkilajia ei vielä ole löytynyt. Harrastuskokeiluun osallistumalla, jokaisella on mahdollisuus etsiä omaa lempiharrastustaan – ja vieläpä täysin ilmaiseksi. 

Ohjelmaan hakevan ei tarvitse olla aktiiviliikkuja tai konserttien vakiokasvo, vaan tärkeintä on motivaatio uusia harrastuksia kohtaan, sitoutuminen harrastuskokeilujaksoon sekä innostuneisuus viestiä omista kokemuksistaan myös muille sosiaalisen median kautta. Hakijoilta odotetaan valmiutta osallistua esimerkiksi haastatteluihin ja mahdollisuutta jakaa harrastuskokeilun tunnelmia omalla sometilillään. Hakijan tulee olla täysi-ikäinen ja asua Iisalmessa. 

Iisalmessa on kokoonsa nähden ihmeellisen hyvät harrastamismahdollisuudet. Harrastustarjonta on monipuolista niin kulttuurin kuin liikunnankin saralla, ja kaupunkia ympäröivä luonto antaa oivalliset mahdollisuudet nauttia kiireettömistä hetkistä sekä palautua arjen hektisyydestä. Voisi sanoa, että Iisalmesta löytyy tekemistä ja harrastuksia jokaiseen makuun. Harrastuskokeilun avulla runsasta harrastustarjontaa voidaan tuoda paremmin esille.

- Elämäni kunnossa -harrastuskokeilu on oivallinen tilaisuus tutustua Iisalmen upeisiin harrastusmahdollisuuksiin. Vaihtoehtoja löytyy varmasti jokaiselle, niin liikunnasta nauttivalle, kulttuuripalvelujen kuluttajalle kuin luonnossa viihtyvällekin, toteaa Iisalmen kaupungin kirjasto- ja kulttuuripalvelupäällikkö Sanna Marin.

Harrastuskokeilun ohjelma valikoituu osallistujan omien kiinnostuksen kohteiden ja mieltymysten mukaisesti. Se voi sisältää esimerkiksi konserttikäyntejä, taiteen ja musiikin tai eri instrumenttien opiskelua, kuntosaliharrastusta, ohjattua liikuntaa, liikunnan eri lajikokeiluja sekä personal trainer -kokeilua. Ohjelmaan voi myös sisältyä vaikkapa henkilökohtaiset lukukahvit, kirjavinkkausta ja tutustumista erilaisiin kulttuurikohteisiin. Harrastuskokeilun ohjaajat kannustavat osallistujia kokeilemaan myös uusia lajeja. Esimerkiksi jos harrastukset ovat aina painottuneet liikuntaan, voi kokeilujakson aikana käydä rohkeasti tutustumassa myös kulttuuripalveluiden monipuoliseen tarjontaan.

- Harrastuskokeilu tarjoaa mahdollisuuden kokeilla jotakin ihan uutta, ja kenties ylittää omia rajojakin. Kokeilujen myötä voi löytyä uusi mieluisa harrastus arkea elävöittämään ja piristämään. Kannustamme kaikkia hakemaan rohkeasti mukaan kokeiluun! Mielestämme ihminen on elämänsä kunnossa silloin, kun elämä sisältää liikunnan riemua ja kulttuurielämyksiä, jokaiselle sopivalla tavalla, summaa Marin.

Hae mukaan Elämäni kunnossa -harrastuskokeiluun 31.5. mennessä osoitteessa iisalmi.fi/harrastuskokeilu. Sivulta löydät tarkemmat tiedot hakemisesta ja harrastuskokeiluun osallistumisesta.