Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmen kaupungin järjestämään joukkoliikenteeseen maskipakko

29.3.2021 13.33
0

Iisalmen kaupunki on linjannut, että kaupungin järjestämään joukkoliikenteeseen tulee maskipakko 30.3. alkaen. Laajamittaisella maskien käytöllä pyritään osaltaan estämään koronavirustartuntojen leviämistä.

Iisalmen kaupunki edellyttää, että kaupungin hankkimassa joukkoliikenteessä kaikki yli 12-vuotiaat matkustajat käyttävät kasvomaskia 30.3. alkaen.

Iisalmen kaupungin hankkima liikenne on PALI-palveluliikennettä sekä maaseutualueiden avoimia joukkoliikenne reittivuoroja, jossa matkustusajat voivat olla pitkiä, mikä lisää virukselle altistumisen riskiä.

Linjauksella täydennetään yksittäisten liikenteenharjoittajien jo määräämiä maskipakkoja sekä ELY-keskuksen linjausta maskipakosta. Pakko ei koske niitä, joilla on terveydellinen este maskin käyttämiselle.

Suurin osa joukkoliikenteen asiakkaista käyttää jo nyt kasvomaskia matkan aikana. Maskin tai kasvosuojaimen käyttö voi alentaa koronaviruksen tartuntariskiä huomattavasti, mikäli mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Koronavirusepidemiatilanteen takia varotoimien noudattaminen on erittäin tärkeää. Laajamittaisella maskien käytöllä voidaan estää tartuntoja ja välttää mittavammat joukkoliikenteen rajoitustoimet.

Jokainen asiakas on vastuussa omien kasvomaskiensa hankkimisesta. Kuljettajat voivat ohjeistaa matkustajia, mutta heidän tehtäviinsä ei kuulu maskien käytön valvonta. Autoihin tullaan lisäämään maskien käyttöön liittyvää ohjeistusta. Maskittomuus ei ole peruste estää matkustajan matkaa tai poistaa matkustajaa autosta.

Lisätietoja:

Lassi Väänänen
040 830 2794
lassi.vaananen@iisalmi.fi
hankinta- ja logistiikka-asiantuntija
Iisalmen kaupunki