Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmen ja tienoot matkailuneuvonta löytyy kesällä IPK-Ponsse Shopista Savonkadulta

IIsalmi ja tienoot matkailuneuvonta IPK-Ponsse Shop 2019 pieni.jpg
11.5.2019 9:00
0

Iisalmen seudun matkailukentässä on hyvä vire päällä: Ylä-Savon seudullisen matkailun kehittämiseen tähtäävä Iisalmi ja tienoot -yhteistyö on laajentunut entisestään ja mukana on tällä hetkellä 34 yritysjäsentä ja viisi kuntaa.

Palvellakseen aktiivisen matkailumarkkinoinnin tuloksia eli kasvavia matkailijavirtoja Iisalmen kaupunki on sopinut matkailuneuvontapalveluiden vahvistamisesta Iisalmen Peli-Karhujen ja Ponssen kanssa IPK-Ponsse shopin tiloissa Savonkadulla Iisalmen ydinkeskustassa. Matkailuneuvontaa shopissa saa aluksi pilottina kesä-elokuussa 2019. Kokeilun jälkeen summataan kokemukset ja pohditaan, onko kokeilusta pysyvämmäksi toimintamalliksi. IPK-Ponsse –shop on avoinna ma - pe klo 10 -17 ja lauantaisin klo 10 - 14.

  •  Meillä Ylä-Savossa yhteistyön on todettu olevan ylivoimaa. Miksemme siis kokeilisi kolmen seutuvetovoiman kannalta tärkeän tekijän – Ponssen, IPK:n ja kaupunkibrändien – yhteistyötä, jossa asiakaskokemukseen tulee uusia, myönteisiä ulottuvuuksia. Ponssen fanituotteita ostamaan tullut voi saada lisäpalvelua seudun tapahtumatärppien muodossa ja toisin päin.” toteaa Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen ja jatkaa:
     
    - Iisalmi tunnetaan usein kärkiyrityksistään kuten Olvi, Genelec tai Ponsse, myös IPK on osaltaan vahvistanut Iisalmen brändiä urheilupiireissä – nyt tarjoamme matkailuneuvontaa hakevalle myös kosketuksen Ponssen maailmaan ja IPK fanituotteisiin myymälän tarjoamin mahdollisuuksin. IPK on paikallisesti vahva hengennostattaja ja asennevaikuttaja - Karhun kosketus tekee hyvää myös matkailijalle!

Mestäkoneyhtiö Ponsse toivottaa miellään kaupungin tervetuulleeksi yhteisiin tiloihin.

  • Meistä on hienoa olla mukana kehittämässä kaupunkikuvaa omalta osaltamme. Samalla voimme tukea muutaman nuoren työllistymistä IPK:n ja Ponssen yhteisessä Shopissa, jonka keskeinen sijainti palvelee hyvin myös matkailun tarpeita, Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén toteaa.

Alkukesästä IPK-Ponsse Shopissa järjestetään matkailuneuvonnan avajaiset, jossa on luvassa tarjouksia ja muita etuja Iisalmen ja tienoiden matkailu-  ja tapahtumapalveluihin sekä By Iisalmi –kaupunkibrändin houkutuksia. Matkailijat ovat tärkeä kohderyhmä myös lähettiläinä tai potentiaalisina muuttajina – heille halutaan kertoa, että he ovat tervetulleita paitsi vieraina, myös asumaan ja tekemään töitä. Rakentamaan Iisalmen ihmettä.

Myymälässä työskentelevät jo ennestään IPK:n  markkinointia hoitaja Janne Kaarela sekä viestinnästä vastaava Mika Hyvärinen.  Kesällä myymälässä työskentelee myös Hanna Tuovinen.

Sijainti keskellä Iisalmen kaupunkia on otollinen. Peli-Karhujen toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola kertoo, että niin ulkomaiset kuin kotimaisetkin turistit ovat myymälän löytäneet. Viereisellä hotellilla on siinä iso rooli.

  • Talven aikana myymälässä oli ollut ajoittain todella vilkasta. Kansainvälisten kävijöiden määrä on yllättänyt positiivisesti, hän sanoo.

 

Lisätietoa

Jarmo Miettinen
matkailu- ja markkinointiasiantuntija
Tapahtumamarkkinoinnin tukipalvelut
Iisalmen kaupungin sekä Iisalmi ja tienoot -matkailumarkkinointi

Iisalmen kaupunki
Elinvoimapalvelut
Pohjolankatu 14 (PL 10)
74100 Iisalmi

Puh. 040 830 2681
jarmo.miettinen@iisalmi.fi
www.iisalmijatienoot.fi
www.iisalmi.fi/byiisalmi