Ajankohtaista

Iisalmen ja Kajaanin seudut toteuttavat opetusalan rekrykiertueen: Oulun, Rovaniemen, Joensuun ja Jyväskylän kampuksilla tarjolla työmahdollisuuksia alan opiskelijoille ja valmistuville

Itä-Suomen Yliopiston Joensuun kampuksella järjestettiin Iisalmen ja Kainuun seutujen yhteinen operekrytapahtuma juuri ennen koronaa talvella 2020.pngItä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella järjestettiin Iisalmen ja Kainuun seutujen yhteinen operekrytapahtuma juuri ennen koronaa talvella 2020.
21.2.2022 13.00

Iisalmessa ja Ylä-Savon seudulla sekä Kajaanissa ja Sotkamossa päätettiin startata opetusalan rekrytointikiertueelle heti, kun koronarajoitukset sen sallivat. Kasvatus- ja opetusalan opiskelijoille viedään viestiä Iisalmen ja Kajaanin seutujen uramahdollisuuksista suoraan yliopistokampuksille. Maaliskuun aikana toteuttava kiertue suuntaa Oulun, Rovaniemen, Joensuun ja Jyväskylän yliopistokampuksille tavoitteena kohdata kasvotusten opetusalan ammattilaisiksi opiskelevia. Iisalmi ja Kajaani aloittivat vastaavan kiertueen ennen koronaepidemiaa, ja silloin opiskelijoilta saadun kannustavan palautteen perusteella päätettiin nytkin tempaista tapahtumakiertue tulille. Mukana kiertueella on opettajia, rehtoreita, varhaiskasvatuksen henkilöstöä ja muista uramahdollisuuksista kertovia asiantuntijoita, jotka kaikki ovat enemmän kuin valmiita kertomaan opiskelijoille tarjoamistaan mahdollisuuksista.

Sekä Iisalmen että Kajaanin seuduilla on tarvetta kasvatus- ja opetusalan rekrymarkkinoinnille, sillä kummassakaan kaupungissa ei ole alan opettajakoulutusta. Molemmat seudut pitävät kuitenkin kasvatusta ja opetusta niin tärkeinä asukkaidensa hyvinvoinnille, että haluavat tehdä parhaansa houkutellakseen uusia osaajia avoinna oleviin tehtäviin niin kouluihin kuin päiväkoteihinkin. Myös harjoittelumahdollisuuksia on tarjolla. Opettajien puolisoitakaan ei jätetä huomiotta, sillä tarjolla on tietoa seutujen muista ura- ja koulutusmahdollisuuksista, joita etenkin sekä Kajaanissa että Iisalmessa on runsaasti. Iisalmessa ja Kajaanissa rekrymarkkinointiin suhtaudutaan kokonaisvaltaisesti – on iso päätös muuttaa työn perässä uudelle paikkakunnalle, joten kiertueen kautta halutaan antaa aitoja vastauksia siihen, millaista työelämä, asuminen ja harrastaminen ovat Iisalmessa ja Kajaanissa. Parhaita asiantuntijoita kertomaan iisalmelaisesta ja kajaanilaisesta ”ope-elämästä” ovat ketkäs muutkaan kuin nykyiset opet ja varhaiskasvatuksen opet! 

Tarjolla työ- ja harjoittelupaikkoja opettajille ja puolisoille  

Kajaanin kaupunki tarjoaa harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja opiskelijoille mukavassa työyhteisössä, ja asumiseenkin löytyy opiskelijoille sopiva ratkaisu. Kajaanissa kasvatus- ja opetusalan toimintaa kehitetään aktiivisesti, ja tästä työtä kaupunki on saanut valtakunnallista tunnustusta. Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto myönsi Kajaanin kaupungille Vuoden varhaiskasvatuskunta -tunnustuksen vuonna 2021. Operekrykiertueella pyritään tekemään Kajaanin kaupunkia tutuksi alan opiskelijoille ja helpottamaan opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten rekrytointiin liittyviä haasteita. Paikalle kannattaa tulla tutustumaan uramahdollisuuksiin olivatpa opinnot missä vaiheessa tahansa. Tarjolla on tietoa Kajaanin opetus- ja kasvatusalan työpaikoista sekä opinnäytetyö- ja harjoittelumahdollisuuksista sekä harjoittelun aikaisista eduista opiskelijoille. Paikalla pääsee myös tapaamaan huipputyyppejä - mahdollisia uusia kollegoja. Kajaanin esittelypisteellä on myös arvonta ilahduttamassa tapahtumakävijöitä.

Myös kehittyvä Sotkamo hakee kiertueelta osaavia opettajia, erityisopettajia ja johtajia luomaan laadukasta varhaiskasvatusta, perusopetusta ja lukiota. Muillakin aloilla on Sotkamossa monipuolisesti avoimia työpaikkoja tarjolla.
Sotkamon kunnan pisteellä opiskelijoille on tarjolla paitsi tietoa uramahdollisuuksista, myös haalarimerkkejä ja kilpailu, jossa voi voittaa kahden hengen viikonloppuloman Vuokattiin. Ja saattaapa juttusille tuleva päätyä Vuokattiin, vaikkei kilpailua voittaisikaan, kertovat sotkamolaiset yllätyksellisesti oman esittelypisteensä annista!

Niin ikään Iisalmessa haetaan alati uusia opettajia ja sijaisia sekä kouluihin että päiväkoteihin – Kuntarekryssä on melkeinpä aina jokin kasvatus- ja opetusalan tehtävä avoinna, ja keväällä etenkin opettajarekry kiihtyy. Iisalmen kaupunki pitää opetusta arvovalintana, ja paitsi modernit oppimisympäristöt myös opetusmateriaalit ja panostukset digitaalisuuteen ovat saaneet kiitosta sekä opettajilta että perheiltä. Myös varhaiskasvatukseen on Iisalmessa panostettu, jotta lapsuuden ainutkertaiset vuodet olisivat lapsille ja heidän perheilleen mahdollisimman tasapainoisia ja onnellisia. Kasvatuksen ja opetuksen kautta tuetaan lasten ja perheiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja saman ajattelutavan jakaville opiskelijoille onkin tarjolla töitä kannustavassa ja osaavassa työyhteisössä! Iisalmen seutu on tunnettu kansainvälisistä vientiyrityksistään, kuten Olvista, Ponssesta ja Genelecistä, joten opettajien puolisoillekin löytyy runsaasti mielenkiintoisia uramahdollisuuksia. Myös Iisalmen osastolla on tarjolla tuotepakettiarvontaa, eikä ilman haalarimerkkejäkään kävijöitä jätetä!

Iisalmen lisäksi Ylä-Savon mahdollisuuksista on kiertueella kertomassa Yhteistyöllä työtä – YTYÄ! hanke. Ytyän viestinä on ”Hei rakas! Muutetaanko Savoon?”, ja se kuvaakin osuvasti YTYÄ:n pisteellä esiteltäviä puolisotyöpaikkoja. Opettajien puolisot voivat luottavaisin mielin suunnitella muuttoa Iisalmen seudulle, sillä Ylä-Savossa on tällä hetkellä noin 800 avointa työpaikkaa, joista yli 200 on sosiaali- ja terveysalalla ja lähes 200 teknologia-alalla. Yläsavolaisissa teknologia-alan kasvavissa, kansainvälisissä omien alojensa kärkiyrityksissä – esimerkiksi Normetilla, Ponssella ja Profile Vehiclesillä - on tarjolla monipuolisia työtehtäviä tekniikan erityisasiantuntijoista aina tuotannontyöntekijöihin. YTYÄ-hanke auttaa työpaikan löytymisessä sekä tarvittaessa myös yksilöllisten koulutuspolkujen räätälöinnissä. 

Iisalmi, Kajaani, Sotkamo ja Yhteistyöllä työtä - YTYÄ! hanke toivottavat opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi juttelemaan kasvotusten ja avoimen uteliain mielin tarjolla olevista uramahdollisuuksista Operekryn kiertueelle:


Oulun yliopisto 3.3.2022 klo 11 - 16
Rovaniemi, Lapin yliopisto 17.3.2022 klo 11 - 15
Joensuu, Itä-Suomen yliopisto 22.3.2022 klo 11 - 16
Jyväskylän yliopisto 23.3.2022 klo 11 - 16Lisätietoja Iisalmen kaupungilta: 
Kirsi-Tiina Ikonen
toimialajohtaja, Sivistys- ja hyvinvointitoimiala, Iisalmen kaupunki
p. 040 830 4336
kirsi-tiina.ikonen@iisalmi.fi

www.iisalmi.fi/rekry
www.iisalmi.fi/kasvatusjaopetus
www.iisalmi.fi/byiisalmi
Facebook: Minun Iisalmeni
Instagram: City of Iisalmi
LinkedIn: Iisalmen kaupunki 

Lisätietoja Yhteistyössä työtä – YTYÄ! hankkeelta:
Jukka Vattukallio
projektipäällikkö, Yhteistyöllä työtä – YTYÄ! hanke
p. 040 545 9589
jukka.vattukallio@iisalmi.fi
www.iisalmi.fi/ytya
www.facebook.com/YTYAhanke/ 
www.instagram.com/ytya_insta/

Lisätietoja Kajaanin kaupungilta:
Päivi Rissanen
perusopetuksen johtaja, Kajaanin kaupunki 
p. +358 44 7100 611
paivi.rissanen@kajaani.fi  
Sirpa Kemppainen
varhaiskasvatuksen johtaja, Kajaanin kaupunki 
+358 44 710 1720
sirpa.kemppainen@kajaani.fi 
Risto Hämäläinen
kehitysjohtaja, Kajaanin kaupunki
+358 44 7100 217
risto.hamalainen@kajaani.fi 

https://www.kajaani.fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/  
https://www.kajaani.fi/kasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus-ja-esiopetus/  
https://www.instagram.com/kajaaninvarhaiskasvatus/  
https://www.facebook.com/kajaaninkaupunki 

Lisätietoja Sotkamon kunnalta: 
Ville Manninen
kasvatusjohtaja, Sotkamon kunta
ville.manninen@sotkamo.fi
0447502298
www.kotipesasotkamo.fi 
www.sotkamo.fi 
IG ja FB @sotkamonkunta
https://www.instagram.com/sotkamonkunta/ 
https://www.facebook.com/sotkamonkunta