Ajankohtaisia uutisia Saukosta

Iisalmen Saukko-uimahallin avajaiset 3.4.2023: NYT PÄÄSTÄÄN LUTRAAMAAN UPEISSA PUITTEISSA!

Saukko_2.jpg
29.3.2023 8.00

Iisalmen kaupungin lähihistorian suurin investointi, Saukko-uimahalli, avataan kaikelle kansalle maanantaina 3.4.2023. Avajaispäivään mahtuu paitsi virallisia seremonioita ja musisointia, myös suurella innolla odotettuja vesileikkejä, jotka Saukossa kuuluvat kaikille – onhan esikuvana toimiva, Iisalmenkin luonnossa liikkuva saukko (Lutra Lutra) luontaisesti leikkisä ja veikeän utelias laji.

Kankaan liikunta-alueen jo entisestään monipuolet palvelut kruunaavan Saukko-uimahallin avajaisia vietetään maanantaina 3.4.2023 klo 11.00 alkaen. Ovet ja allasosasto avautuvat klo 11, jolloin asiakkailla on pääsy altaille. Avajaisohjelma alkaa allasosastolla klo 12. Avajaispäivän ohjelmassa on muun muassa nauhan leikkaus ja juhlapuheita, musiikkia sekä uimahallirauhan julistus. 700 ensimmäistä saa herkutella Saukon kunniaksi täytekakkukahvit. Paikalla on myös Saukko-maskotti, joka jakaa muistoksi tassunjälkitarroja.

Koko avajaisviikon ajan tarjolla on avajaistarjouksia, jotka houkuttelevat liikkumaan ja tutustumaan uuteen hyvinvointikeskukseen. Myös avajaisohjelmaa on ripoteltu pidemmälle ajanjaksolle, jotta mahdollisimman moni pääsisi siitä nauttimaan. Tarjouksia ja ohjelmatietoja päivitetään Saukon verkkosivuille, iisalmi.fi/saukkouimahalli. Saukon avajaispäivä on varmasti vilkas, joten uimahallilta voi käydä ostamassa rannekkeen jo etukäteen ajalla 29. - 31.3.2023, vaikka uimaan pääseekin vasta 3.4.2023 alkaen.

”Lämpimästi tervetuloa meidän kaikkien yhteiseen liikunnan ilon ja ihmeiden paikkaan, Saukkoon!”, toivottaa Iisalmen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Pekka Partanen.

Esteetöntä ja ekologista liikkumista Saukon kutsuvassa ilmapiirissä

Uudessa Saukko-uimahallissa on tarjolla monipuolinen liikunta- ja hyvinvointimahdollisuuksien kirjo: Kävijät pääsevät nautiskelemaan uimahallin monista altaista, kattavasta kuntosalista, rentouttavista saunoista ja sosiaalisesta kanssakäymisestä esimerkiksi erilaisten liikuntaryhmien kautta. Kuntoilun lomassa voi nauttia välipalaa tai kahvikupposen viihtyisässä Kahvila Saukossa. Uimahalli on aina ollut iisalmelaisten ja vierailijoiden suosiossa, mutta uuden hallin myötä sen hyvinvointivaikutusten odotetaan entisestään kasvavan:

”Saukko-uimahalli on lähihistoriamme suurin investointi, ja se investointi maksaa varmasti itsensä takaisin asukkaidemme hyvinvointina sekä pito- ja vetovoimana. Saukon kaltaiset keskukset tarjoavat hyvinvointia niin keholle kuin mielellekin – onhan hallikäynti monesti sosiaalinen tapahtuma!”, toteaa Iisalmen kaupunginjohtaja Jarmo Ronkainen.

Uuden uimahallin rakennusprojektissa on ollut käänteitä. Alun perin uuden uimahallin piti avautua jo loppuvuodesta 2022.

”Onneksi iisalmelaiset saivat liikkua vanhassa, vuonna 1974 avatussa uimahallissa aivan viimemetreille saakka.”, toteaa Teknisen ja ympäristötoimialan toimialajohtaja Kari Nissinen.

”Saukossa on pystytty parantamaan uimahallin ekologisuutta vanhaan verrattuna. Uusien tilojen rakennusmateriaalit, vedenpuhdistus sekä lämmön talteenottojärjestelmät on modernisoitu. Myös aurinkoenergiaa hyödynnetään.”, esittelee Kari Nissinen.

”Saukon allas-, sauna- ja pukutilat korostavat esteettömyyttä ja sujuvaa asiointia kaikille asiakasryhmillemme. Uimahalli vastaa monenlaisiin tarpeisiin. Se edistää uimataitoa etenkin lasten ja nuorten parissa, mahdollistaa kuntoutuksen senioreille ja liikuntarajoitteisille, ja toimii yhteisöllisenä kohtauspaikkana kaikille iisalmelaisille ja lähiseudun asukkaille. Kuntosali sijoittuu toiseen kerrokseen ja sen oma sisäänkäynti mahdollistaa kattavammat aukioloajat.”, iloitsee Pekka Partanen.

Ennen Saukko-uimahallin avaamista on hallin tiloissa järjestetty erilaisia testauksia. Avoimen ilmoittautumisen kautta kutsuttiin eri-ikäisiä kävijöitä koelutrauspäivään, joka osoittautui erittäin suosituksi: Koelutraukseen saatiin 558 hakemusta. Näin ollen avajaisviikollekin, samoin kuin koko keväälle, odotetaan Saukkoon iloista vilinää ja vilkkaita vesileikkejä:

”Jo nyt ennen avajaisia voidaan Saukon todeta saaneen erinomaisen vastaanoton. Myös Saukon leikkisää, matalan kynnyksen liikkumiseen kannustavaa markkinointia on kiitelty. Saukon uimahallirauhan mukaisesti jokainen on tervetullut liikkumaan omana itsenään ja oman kehon tarpeisiin vastaten.”, kannustaa Sivistys- ja hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Kirsi-Tiina Ikonen.