Ajankohtaiset tiedotteet

Iisalmen Peltomäen kallioalueelle suunnitellaan yritystontteja ympäristöpalveluyrityksille

12.4.2019 8:00
0

Savon Kuljetus osti Iisalmen kaupungilta Peltomäen kallioalueen kiviainekset. Yhtiö on sitoutunut jalostamaan kiviainekset ja kuljettamaan ne pois, jonka jälkeen alue maisemoidaan ja luovutetaan yritystonttimaaksi. Uusille ympäristöpalveluyrityksille on tarjolla alueelta kalliopohjaisia tontteja, joille on helppo rakentaa.

Iisalmen keskustan tuntumassa sijaitsevalle Peltomäen kallioalueelle suunnitellaan yritystontteja ympäristöpalveluyrityksille. Alueella toimii jo nyt ympäristöyrityspuisto ja kierrätystalouteen erikoistuneita yrityksiä. Alueen käyttö tonttimaana edellyttää kuitenkin, että kiviaines poistetaan alueelta. Peltomäelle on jo tehty ympäristövaikutusten arviointi.

- Ympäristövastuullisuuden ja kiertotalouden kehittäminen on tärkeä osa Iisalmen kaupungin strategisia tavoitteita, joten tämä on meille hyvin ajankohtainen teema. Peltomäkeä on kehitetty strategiamme pohjalta ja kunhan alue on valmis rakennettavaksi, niin yritysten on helppo sijoittua alueelle, koska ympäristövaikutukset on jo arvioitu, toteaa Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen.

Savon Kuljetus Oy osti Iisalmen kaupungilta oikeuden kiviaineisten ottamiseen ja tontin saattamiseen asemakaavan mukaiseen tonttikäyttöön. Savon Kuljetus on jo käynnistänyt kiviainesmyynnin Peltomäen alueella palveluna Iisalmen ympäristöön. Yhtiön toimitusjohtajan Jyri Kuivalan mukaan kiviaineksia kuljetetaan lähinnä toimitusmyyntinä. Asiakkaille tarjotaan etukäteen sovittaessa myös kiviainesten noutopalvelua arkisin.

- Peltomäen alue sisältää mursketta ja sepeliä kaikkeen rakentamiseen. Alueen kiviaineksia tullaan tarjoamaan Iisalmen kaupungin ympäristöön infrarakentamiseen ja materiaalit sopivat niin teiden, pihojen kuin rakennusten pohjarakentamiseen. Haluamme omalta osaltamme tarjota kiviainespalvelua alueen asukkaille. Lisäksi alueelta saadaan myös raidesepeliä ja asfalttikiveä teiden pinnoituksen raaka-aineeksi. Valikoimamme on kattava ja sen avulla työllistämme myös alueen muita yrityksiä ja toimijoita, Jyri Kuivala toteaa.

- Peltomäen alueen kiviaineksilla tullaan siis vaikuttamaan vahvasti Iisalmen alueen kehitykseen ja eteenpäinmenoon rakentamisen voimalla. Maanrakennus- ja kiviainesmyynnissä on hyvä vire ja haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja vastata heidän tarpeisiinsa mahdollisimman ketterästi, Kuivala lisää.

Lisätietoja:
Iisalmen kaupunki, elinkeinojohtaja Terho Savolainen puh. 040 630 5328,
terho.savolainen@iisalmi.fi

Savon Kuljetus Oy, toimitusjohtaja Jyri Kuivala, puh. 044 727 2620,
jyri.kuivala@savonkuljetus.fi


Savon Kuljetus -konserni on kiviaines-, kuljetus-, logistiikka- ja infrapalveluja tuottava monialayhtiö. Konserniin kuuluu emoyhtiö Savon Kuljetus Oy:n lisäksi Suomen GPS-Mittaus Oy. Konsernin palveluksessa on 120 henkilöä ja liikevaihtomme vuonna 2018 oli 77 miljoonaa euroa. Meille on tärkeää aidosti henkilökohtainen palvelu, korkea laatu ja luotettavuus. Siksi Savon Kuljetus on aina sanansa mittainen. www.savonkuljetus.fi