Ajankohtaiset uutiset

Iiden ry:n jäsenyritykissä "suap viihtyä iliman kiirettä"

Hyvinvointi Virransillan tarjoamissa hoidoissa kiireetön asiakaskohtaaminen on keskiössä..jpegHyvinvointi Virransillan tarjoamissa hoidoissa kiireetön asiakaskohtaaminen on keskiössä.
17.5.2023 14.00

Iisalmen kaupunkialueen kehittämisyhdistys Iiden ry on mukana Kiireneutraali Iisalmi -kampanjassa tavalla, jonka sen jäsenyritykset osaavat parhaiten: Palvelemalla asiakkaita kiireettömästi, lupsakkaasti ja henkilökohtaiset tarpeet huomioiden. Jos eteläsuomalaisessa kauppaliikkeissä on nähty kiireettömiä kassalinjoja, löytyy Iisalmesta kokonaisia kauppaliikkeitä, joissa luvataan aikaa asiakkaille – todetaan, että asiakkaat saavat viihtyä ilman kiirettä. Tällainen palvelulupaus edistää kokemusta siitä, että Iisalmi on ihmisenmyötäinen kaupunki, olipa asiakkaana paikallinen tai matkailija.

Iisalmen katukuvaan on ilmestynyt liikennemerkkimäisiä kylttejä, jotka kannustavat nauttimaan yhteisestä kaupunkiympäristöstä - viihtymään ilman kiirettä leikkipuistoissa ja pysähtymään ihailemaan lenkkipolulta avautuvaa kaunista järvimaisemaa. Nyt myös Iiden ry:n jäsenyritykset ovat lähteneet mukaan oivalluttamaan mahdollisuuksista nauttia leppoisan ihmisenmyötäisestä elämästä Iisalmessa, ovathan monet Iidenin jäsenyritykset osa ihmisten arkea ja siten osa arjen tasapainoa.

”Kiireneutraalius on hieno tavoite. Meillä Iisalmessa, immeisten kokoisessa kaupungissa, on helppo asioiden keskustan liikkeissä varsinkin, kun laitat auton parkkiin ja liikut kävelemällä liikkeestä toiseen. Hyvin usein asiat hoituvat sen kummemmin jonottamatta ja pystyt hoitamaan asioinnit hermojen joutumatta pinteeseen. Ja toisaalta kauppiaiden mielestä hyväntuulinen ja turhia hötkyilemätön asiakas on varmasti mukava palveltava.”, arvelee Iiden ry:n puheenjohtaja Jukka Ryhänen.

Yksi Kiireneutraali Iisalmi -kampanjan henkisiä palvelulupauskylttejä yrityksensä tiloihin asentanut yrittäjä on Hyvinvointi Virransilta Ky:n Terhi Reiss, joka kertoo asiakkaan hyvinvoinnin ja kiireettömän palvelukokemuksen olevan omassa työssään keskiössä:

”Teen hyvinvointia Virransilta-yritykseni kautta joka päivä asiakkailleni. Klassinen akupunktio ja virtaa ja harmoniaa antavat hieronnat ovat ihmisten mieleen. Toukokuussa valmistuin naurujoogaohjaajaksi, tarjoan myös mukavia sessioita naurun ja hyvän hengityksen parissa vaikkapa yritys- tai polttariporukoille.”

Vastikään täysin uudistuneena avatun Sokos Hotel Koljonvirran hotellinjohtaja Tarja Jeskanen henkilöstöineen on avainasemassa, kun tarkastellaan Iisalmessa vierailevien kiireneutraaliuskokemuksia:

”Meillä koko talossa rauhallinen, asiakkaaseen keskittyvä palvelu on rutiini ja siihen kannustetaan – koskaan ei ole niin kiire, ettei ehtisi jutustella mukavia! Myös aito, levvee savon murre synnyttää monelle illuusion kiireettömyydestä. Lisäksi PeeÄssän yrityskulttuuri kannustaa tasapainoiseen arkeen, sillä työn ja vapaa-ajan tulee olla tasapainossa. Niin henkilöstöjohtaja kuin työterveyskin muistuttelee aika ajoin työn ja vapaa-ajan balanssista ja keinoja sen saavuttamiseksi ja säilyttämiseksi.”, kertoo Tarja Jeskanen Sokos Hotel Koljonvirran toimintamallista.

Sokos Hotel Koljonvirran Tarja Jeskanen kannustaa henkilöstöään rauhalliseen, asiakkaaseen keskittyvään palveluun..jpg

Hotellinjohtaja Tarja Jeskanen kannustaa henkilöstöään rauhalliseen, asiakkaaseen keskittyvään palveluun.

Tarja Jeskanen näkee Iisalmessa paljon potentiaalia hyvinvoinnin kannalta, katsoipa kaupunkia matkailijan tai asukkaan vinkkelistä:

”Iisalmessa on helppo löytää oma rauhallinen poukama. Lukuisat nuotiopaikat, kodat ja laavut, esimerkiksi Saunaniemen kota melkeinpä omassa rauhassaan järven rannalla, ovat paikkoja palautumiseen luonnon helmassa. Toki ihmiset ovat erilaisia, joten onneksi täältä on jokaisen mahdollista löytää juuri itselleen mieluinen soppensa hengähdystauolle: toinen palautuu Luuniemen lenkkipoluilla, toinen Cafe Nátan nurkkapöydässä ja kolmas kalassa Koljonvirralla.”, kuvailee Jeskanen ja jatkaa:

”Miten helppoa onkaan hetkeen pysähtyminen suloisessa kaupungissamme! Keväällä kiireetön kävely keskustassa, kun kaupunki pikkuhiljaa heräilee talviunistaan, terasseja pystytetään ja koivukujan puissa näkyvät melkein hiirenkorvat... Tai lempeänä kesäiltana järvien ympäröimässä Iisalmessa voi pulahtaa veteen vilvoittelemaan, vaikka kesken kävelylenkin. Syksyllä ruska maalaa maisemat, vaikkei Lapissa ollakaan. Talvella taas voi ottaa sukset kainaloon ja suksia metsään tai hyvin hoidetuille laduille sivakoimaan.”

Jukka Ryhänen yhtyy kokemukseen yhden Iisalmen tärkeän vahvuuden, läheltä löytyvän luonnon, rauhoittavasta vaikutuksesta:

”Itselleni luonnon läheisyys neutralisoi kiirettä välittömästi. Liikkuminen keskustassa jalan tekee saman. Kun varaa siirtymiin muutaman minuutin enemmän ehtii mukavasti tasoittaa ajatuksia.”

Iiden ry:n toivottaa sekä paikalliset että kaupungissa vierailevat asiakkaat tervetulleiksi yrityksiinsä ja toivoo, että kiireetön asiakaspalvelu ja asiakkaiden tarpeiden huomiointi onnistuisi luomaan jokaiselle hyvän palvelukokemuksen. Kiireneutraali Iisalmi -kampanjan palvelulupauskylttejä on tilattu yhteensä noin 20 Iiden ry:n jäsenyritykseen. Etenkin monelle yksin asuvalle ihmiselle kauppaliikkeissä tai hyvinvointialan palvelujen parissa tapahtuvat asioinnit ovat ainoita sosiaalisia tilanteita, joita arkeen sisältyy. Näin ollen asioinnilla on myös sosiaalinen merkitys ihmisten elämässä ja kohtaamisen laadulla on vaikutusta hyvinvointiin.

”Me Iisalmen kaupungilla olemme iloisia siitä, miten erilaiset yritykset ovat ottaneet kampanjamme viestit omakseen ja tekevät omalla työllään yhdessä kanssamme viihtyisää ja houkuttelevaa Iisalmea. Kiireettömän kohtaamisen ja asiakaspalvelun merkitystä ei voi liikaa korostaa, sitä saadessaan tulee niin hyvälle mielelle, että haluaa siirtää hyvää myös eteenpäin.”, kiittelee Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski.