Ajankohtaista

Ihmeidenmadollistajana Iisalmen kaupungilla: Mansikkaniemen koulun rehtori Kati Kauhanen esittäytyy

Mansikkaniemen koulun uusi rehtori Kati Kauhanen on läsnä ja lähellä koulun arkea. Mansikkaniemen koulun uusi rehtori Kati Kauhanen on läsnä ja lähellä koulun arkea.
30.8.2023 9.00
0

Mansikkaniemen koulun uuden rehtorin Kati Kauhasen startti virassaan on ollut vauhdikas ja työntäyteinen. Hän iloitsee siitä, että uuden koulun myötä päästään yhdessä rakentamaan "Meidän Mansikkaniemen koulun" toimintakulttuuria monipuolisessa oppimisympäristössä.

Tavoitteena turvallinen, positiivinen, yhteisöllinen ja ratkaisukeskeinen toimintakulttuuri

Kysyimme uudelta rehtorilta, millaisia asioita hänen työpöydällään on loppuvuoden aikana. Kauhanen kertoo, että päällimmäisenä on turvallisen, positiivisen, yhteisöllisen ja ratkaisukeskeisen toimintakulttuurin luominen uuteen Mansikkaniemen kouluun. Koska tämä on ensimmäinen kokonainen kouluvuosi uudessa koulurakennuksessa, on tilojen ja käytänteiden kanssa vielä pientä hienosäätöä.

- Viimeisiä kalusteita koululle odotetaan saapuvaksi syyskuun viimeisellä viikolla. Kun puitteet ovat valmiina, voimme aloittaa koulun vihkiäisten valmistelun osana kouluarkea. Juhlia vietämme 30.11., Kauhanen summaa syksyn ja loppuvuoden näkymiä.

 

Rehtori läsnä ja lähellä koulun arkea

Iisalmen strateginen tavoite on olla Suomen houkuttelevin seutukaupunki. Kauhanen kertoo, että rehtorin työssä tämä näkyy tavoitteena luoda lapsille ja nuorille sellainen ilmapiiri, että he haluavat aikuisena jäädä tai palata takaisin omaan kotikaupunkiinsa ja kasvattaa täällä seuraavan sukupolven.

Kauhasella on vahva luokanopettajatausta ja sen hän kokee vahvuudeksi myös rehtorin työssä. - Haluan olla läsnä ja lähellä sitä, mitä koulun arjessa tapahtuu. Haasteet taas puskevat meitä henkilökunnan kanssa yhdessä luoviin ratkaisuihin, hän toteaa. Uutena rehtorina Kauhanen kokee tulleensa hyvin vastaanotetuksi ja myös perehdytys kaupungin organisaatiossa saa häneltä kiitosta.

Asukkaille Kauhanen haluaa välittää myönteistä tulevaisuuskuvaa omasta kaupungistamme. - Vahvasti Iisalmeen juurtuneena koen, että meillä on kotikaupunki, missä on hyvä olla ja toimivat palvelut. On kiva matkustella ja nähdä erilaisia paikkoja, mutta kotiin on aina kiva palata. Tulevaisuuteen kannattaa aina yrittää tähyillä positiivisten linssien läpi.

IMG_7996.jpg