Ajankohtaista

IISALMI KUTSUU KYNÄILEMÄÄN: Yhteisöllinen blogi kotiseutukeskustelun alustaksi

Osallistava blogi.jpgOsallistava, yhteisöllinen #TUNNE By Iisalmi -blogi
23.1.2020 10.00

Iisalmen kaupunkistrategiassa yhtenä strategisena tavoitteena on osaavat ja hyvinvoivat asukkaat. Tavoitteen saavuttamiseksi kaupungin asukkailla on useita vaikutusmahdollisuuksia oman kotikaupunkinsa kehittämiseksi. Kaupunki kehittää aktiivisesti myös uusia kanavia vuorovaikutteisuuteen ja osallistamiseen – tänä vuonna avataan mm. kaikille kuntalaisille avoin #TUNNE By Iisalmi –blogi ja NÄPPI By Iisalmi –kaupunkisovellus.

Kaupungin kehittämiseen osallistuminen edellyttää kuntalaisilta myös omaa aktiivisuutta ja osallistumista. Osallistua voi esimerkiksi seuraavien väylien kautta:

  • Kysy, keskustele ja anna palautetta luottamushenkilöille tai kaupungin henkilöstölle
  • Tee kuntalaisaloite
  • Seuraa päätöksentekoa
  • Äänestä
  • Voit myös keskustella ja ottaa kantaa valmisteilla oleviin asioihin Facebookissa.

 

Nyt Iisalmi haluaa luoda kuntalaisille uuden, vapaamuotoisen keskustelunherättelykanavan ja lanseeraa yhteisöllisen, osallistavan blogin. Blogin nimi on #TUNNE By Iisalmi ja nimensä mukaisesti se haluaa herätellä kertomaan oman kotiseudun herättämistä tunteista ja ajatuksista. Kaikille kuntalaisille avoin blogi nähdään Iisalmessa kuntayhteisöä vahvistavana kuntalaisosallistumisen kanavana.

Kaupunki haastaa iisalmelaiset osallistumaan vierailevina kirjoittajina osallistavaan ja yhteisölliseen #TUNNE By Iisalmi –blogiin, jossa he voivat kertoa Iisalmeen liittyvistä tunteistaan ja ajatuksistaan. Blogiin tulee myös kommenttiosio, jossa lukijat voivat jatkaa keskustelua aiheesta.

Kaupunki julkaisee yhteisön luomia blogipostauksia iisalmi.fi/koeiisalmi sivulla. Sivulla on myös Koeasumisen kampanjan sisältöjä, mm. koeasukkaan blogi – näin sisältö kertoo Iisalmesta monista eri näkökulmista.

 

Ohjeita #TUNNE By Iisalmi –blogiin kirjoittaville:

 

Tule mukaan kertomaan kotikaupunkiisi Iisalmeen liittyvistä ajatuksistasi ja tunteistasi – lähetä noin yhden A4 –arkin mittainen kirjoituksesi osoitteeseen verkkotoimitus@iisalmi.fi. 

Liitä halutessasi mukaan kirjoitukseen liittyvä valokuva ja kuvateksti. Kuvan tulee olla itse ottamasi tai sinulla tulee olla kuvaajan lupa sen julkaisuun. Jos kuvassa on henkilöitä, tulee heiltä tai alaikäisten lasten osalta heidän huoltajiltaan varmistaa kuvan julkaisulupa Iisalmen kaupungin viestintäkanavissa.

Otamme kirjoituksia vastaan ainakin vuoden 2020 loppuun saakka jajulkaisemme niitä harkintamme mukaisessa rytmissä. Kirjoitusten yhteydessä julkaistaan kirjoittajan nimi. Liitä mukaan myös puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, joita ei julkaista.

Lisätietoja:

Terho Savolainen
Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja
p. 040 630 5328

Laura Koski
Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija
p. 040 632 5868

Tiedostot