Hyviä uutisia #byiisalmi #osaamisenpaikka

IISALMEN KOEASUKKAAN PAIKKA JÄLLEEN HAUSSA – tulevana kesänä koeasukas saa myös harrastaa ilmaiseksi!

Koeasu_ilmaiseksi_FB+IG_kump..jpgVoit hakea täysin ilmaista koeasuntoa ja somettajan pestiä, jos muutat Iisalmen töiden vuoksi kesäksi 2021.
19.1.2021 15.00

Parilta edeltävältä vuodelta tuttuun tapaan Iisalmi tarjoaa jälleen seudun yrityksiin kesätöihin tuleville edullista ja jopa ilmaista asumista Petterinkulma Oy:n vuokrakodeissa. Tarjolla on yksi täysin ilmainen ja omien toiveiden mukaan remontoitu ja sisustettu asunto koeasukkaalle ja hänen mahdolliselle perheelleen sekä edullista asumista useammalle asukkaalle soluasunnoissa. Uutuutena ilmaiseen koeasumiseen valittu saa myös harrastaa veloituksetta – kunhan vastineeksi postailee someen aktiivisesti kokemuksistaan kesäisessä Iisalmessa.

Koeasumisen kampanja on osa Iisalmen kaupungin sekä kumppaniyritysten ja –oppilaitosten yhteistä By Iisalmi –brändityötä, jossa on totuttu tekemään ideoista totta. Iisalmen slogan ”Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.” on ollut ohjenuorana myös koeasumisen kampanjan syntytarinassa.

Koeasumista kokeiltiin ensimmäisen kerran kesällä 2019, jolloin runsaasta hakijajoukosta koeasukkaaksi valikoitui Tukholmasta Iisalmeen muuttanut Emma Heinonen. Emma työskenteli kesätoimittaja Iisalmen Sanomissa ja raportoi kokemuksistaan Ylä-Savossa mm. @Koeiisalmi –Instagram –tilillä. Koronakesän 2020 koeasukkaana viihtyi joensuulainen oikeustieteiden opiskelija Jaana Kessel, joka työskenteli Säästöpankki Palveluissa paikallisen Säästöpankki Optian rakennuksessa. Sekä Jaanan että Emman kokemuksia voi edelleen katsastaa selaamalla @koeiisalmi –instagramia, ja Jaanan kokemuksista kertova videokin on katsottavissa www.iisalmi.fi/koeiisalmi -sivulla.

Seuraajaa Jaanalle ja Emmalle haetaan aina 31.3.2021 saakka jatkuvan hakuajan puitteissa, ja kampanjaa tehdään useissa medioissa edesauttaen näin myös seudun yritysten kesätyörekryjen onnistumista.

”Olemme saaneet palautetta, että monet ovat innostuneet tutustumaan seudun tarjoamiin kesätyöpaikkoihin ilmaisesta ja edullisesta asuntotarjonnasta kuultuaan. Se tietysti kannustaa meitä jatkamaan kampanjan toteutusta, sillä brändityömme yhtenä avaintavoitteena on kehittää Iisalmen vetovoimaa erityisesti työikäisten keskuudessa –etenkin nuorten aikuisten ja ns. milleniaalien parissa.” kertoo Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja Terho Savolainen.

Hakijoilta edellytetään muuttoa seudulle työn perässä Ylä-Savon ulkopuolelta. Lisäksi täysin ilmaiseen koeasumiseen hakevilta toivotaan sosiaalisen median taitoja ja valmiutta työskennellä kaupungin viestinnän ja mahdollisesti myös median kanssa, sillä @Koeiisalmi –Instagram –tilin päivitysvastuu siirtyy uudelle koeasukkaalle heti muuttokuorman saavuttua kaupunkiin ja mediakin saattaa olla kiinnostunut koeasukkaan kokemuksista.

”Mielenkiinnolla odotamme, millainen koeasukaspersoona Iisalmesta tänä vuonna raportoi. Henkilön työpaikka, harrastukset ja muut kiinnostuksenkohteet näkyvät hänen tuottamassaan, aidosti koeasukkaan näköisessä somesisällössä. Emme käsikirjoita kesän sometusta, vaan annamme koeasukkaalle mahdollisuuden välittää mahdollisimman aitoja kokemuksia.”, toteaa Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski ja jatkaa:

”Iisalmessa on kaupungin kokoon nähden todella monipuoliset ja laadukkaat, monessa lajissa jopa edelläkäyvät harrastusmahdollisuudet. Niinpä päätimmekin tarjota tulevan kesän koeasukkaalle harrastuspassin, jolla hän pääsee tutustumaan veloituksetta muutamiin harrastus- ja elämyspalveluihin Iisalmessa ja tienoilla. Niistä varmasti saadaan makupaloja myös somessa!”

Petterinkulman kodit koeasuntoina

Petterinkulma Oy tarjoaa helppoa ja joustavaa vuokra-asumista Iisalmessa ja onkin monelle kaupunkiin muuttavalle sen ensimmäisen kodin vuokraaja. Petterinkulman hyvinhoidetuista ja viihtyisistä taloyhtiöistä tulee löytymään myös tulevan kesän koeasunnot – tarkka sijainti ratkeaa sen mukaan, millainen on tulevan koeasukkaan tarve. Perheelliselle tarjotaan luonnollisesti tilavampi perheasunto, ja sinkulle riittää pienempikin kesäkoti. Lupaus on kuitenkin, että asunto löytyy noin parin kilometrin säteeltä keskustasta palveluineen.

”Petterinkulmalla on yli 1400 asuntoa ja ne sijaitsevat eripuolilla kaupunkia. Suurin osa asunnoista on kerrostaloissa, mutta meiltä löytyy myös rivitaloasuntoja. Asuntojen koot vaihtelevat pienistä yksiöistä aina isoihin perheasuntoihin. Useissa asunnoissamme on oma sauna, ja asunnot ovat siistejä ja viihtyisiä. Piha-alueet ovat vehreitä ja hyvin hoidettuja. - Me Petterinkulmalla haluamme osaltamme huolehtia siitä, että kaupunki säilyy vireänä ja ihmiset viihtyvät!”, kertoo Petterinkulman toimitusjohtaja Mikko Kauppinen.

Edullisia kesäkoteja tarjotaan Petterinkulman soluasunnoista, joiden talvikauden asukkaat muuttavat usein pois kesäksi.

”Edulliseen sadan euron kuukausivuokraan sisältyy veden lisäksi myös laajakaistayhteys, joten asuminen on todellakin huippuedullista ja kesätyöpalkasta jäänee enemmän säästöönkin!” toteaa Mikko Kauppinen.

Koeasuminen hyvä bonus kesätyörekryihin

Koeasuminen kampanjalla on aiempina vuosina onnistuttu vauhdittamaan yläsavolaisten yritysten kesätyörekrytointeja, ja samaa toivotaan tänäkin vuonna. Koronasta johtuen messuhalleissa ei tänä vuonna kokoonnuta rekrytapahtumiin, joissa koeasumisen esitteet on viety käsistä. Iisalmen kaupunki kampanjoi kuitenkin digitaalisissa rekrytointitapahtumissa, kuten esimerkiksi paraikaa käynnissä olevilla digitaalisilla rekrymessuilla Tuudo-sovelluksessa. Lisäksi kampanja näkyy mediassa kohderyhmän käyttämissä kanavissa, kuten Jodelissa, Instagramissa ja Facebookissa.

Iisalmen kaupunki kannustaa kaikkia yläsavolaisia yrityksiä jakamaan tietoa Koeasumisen mahdollisuuksista omien rekrytointitoimenpiteidensä yhteydessä, sillä koeasukkaan työpaikka voi olla missä vain Ylä-Savossa – seudun keskuskaupunkina tunnettu Iisalmi voi monelle olla sopiva kotikaupunki kesätyöjakson ajan, sillä välimatkat ovat lyhyitä. Esitteistöä on saatavilla Iisalmen kaupungintalolla ja sosiaalisen median kanavista sekä Iisalmen kaupungin verkkosivuilta ja some-tileiltä löytyy myös jaettavaa materiaalia.

Lisätietoja kampanjasta www.iisalmi.fi/koeiisalmi

Kampanjasivulla voi jättää hakemuksen sekä täysin ilmaiseen koeasumiseen, että edulliseen Petterinkulman kesäkotiin soluasunnossa. Koeasumisen ehtona työskentely Iisalmen seudun yrityksessä. Koeasujan nykyisen kotipaikan tulee olla Ylä-Savon ulkopuolella. Hakuaika 31.3.2021 saakka.

Instagram: https://www.instagram.com/koeiisalmi
Koeasumisen blogi: www.iisalmi.fi/koeiisalmi

Lisätietoja:
Terho Savolainen
Iisalmen kaupungin elinkeinojohtaja, p. 040 630 5328

Laura Koski
Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija, p. 040 632 5868

Mikko Kauppinen
toimitusjohtaja Petterinkulma Oy, p. 020 743 9125